Sport

Vitesse-trainer Letsch neemt amateurs serieus en gaat niet te veel wisselen

Openda en Wittek vieren feest na de winst tegen Feyenoord.
Openda en Wittek vieren feest na de winst tegen Feyenoord. © ANP
ARNHEM - Vitesse speelt dinsdagavond met grotendeels het basiselftal in de bekerwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo. De trainer wil zijn team weer in een flow laten komen en wil ook de Ermeloërs niet onderschatten.
Vitesse trainde maandag in GelreDome, waar een nieuwe grasmat ligt. "De groundsman adviseerde ons om er alvast op te trainen. Daarnaast weten we nu hoe het gras aanvoelt", vertelt trainer Thomas Letsch.
Maar externe factoren mogen geen onderdeel zijn dinsdagavond als Vitesse zich wil plaatsen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. "Nee, daarom is het ook belangrijk dat we ons hetzelfde voorbereiden als op Feyenoord. We hebben DVS daarom veel geanalyseerd."
Maar dat ging wel wat moeilijker, nu DVS'33 geen wedstrijden mag spelen vanwege de coronaregels. "Maar we hebben beelden bekeken van hun wedstrijd tegen FC Eindhoven in de beker en ook hun andere bekerwedstrijd. En we hebben nog wedstrijden bekeken van de trainer toen hij nog bij een andere club zat en tegen een profclub speelde."
Vitesse neemt DVS dus serieus. "Ja, we willen net zoals vorig jaar laten zien dat we de finale willen bereiken. We zullen dinsdag de grote favoriet zijn, maar die status kun je alleen maar waarmaken als je instelling goed is."

Geen Tronstad en Bero

De instelling bij Letsch is duidelijk. Hij wil niks aan het toeval overlaten. Daarom kiest hij voor bijna dezelfde basis als tegen Feyenoord. "Wij hebben weinig ritme, dus dat wil ik mijn team nu laten opdoen."
Hij zal het in ieder geval zonder Sondre Tronstad moeten stellen, die met een knieblessure uitviel tegen Feyenoord. Ook Matus Bero is nog niet fit genoeg om te spelen. Zij zullen vermoedelijk vervangen worden door Patrick Vroegh en Toni Domgjoni. En mogelijk krijgt Eli Dasa rust.
Yann Gboho en Baden Frederiksen, die afgelopen zaterdag nog ontbraken, zijn wel weer van de partij. "Het team zal hoogstens op drie plekken wijzigen", stelt de Duitser.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Yapi/Manhoef, Vroegh, Gboho, Domgjoni, Wittek; Grbic, Openda.

Zie ook: