Sport

Amateurs DVS willen stunten in beker tegen Vitesse

De amateurs van DVS'33
De amateurs van DVS'33 © BSR Orange Pictures
ERMELO - Nooit reikten de amateurs van DVS'33 uit Ermelo al zo ver in het bekertoernooi. Maar nu willen ze ook stunten in GelreDome tegen Vitesse.
"Een leeg GelreDome tegen de nummer vier van de eredivisie", weet doelman Daan Huiskamp. "We laten het op ons afkomen en gaan genieten van een mooie ervaring, weliswaar zonder publiek."
Kijk naar een eerdere reportage van RTV Nunspeet:
DVS'33 mag als enige Gelderse amateurclub 's avonds trainen, want Vitesse wacht
Middenvelder Coen Vloedgraven heeft er ook zin in. "Het wordt lastig. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We zijn blij dat we mogen trainen. We kunnen ons ritme vasthouden en gelukkig doen wat we zo leuk vinden."
Trainer Peter Wesselink vindt het jammer dat er geen publiek bij mag zijn. "Het had een feestje moeten zijn voor de hele club, met busladingen supporters erheen. We hebben al een paar wedstrijden zonder publiek gespeeld, dus we zijn het wel gewend."
De training van DVS'33.
De training van DVS'33. © Omroep Gelderland
"We gaan erheen met het idee dat je altijd een kans hebt. Die kans is klein, maar we gaan ervoor. Het is een unieke gebeurtenis, dus we moeten er wel van genieten. Maar we gaan het benaderen als een normale wedstrijd. We proberen zo lang mogelijk de nul te houden of met één goal tegen, dat je altijd nog een kans ruikt", aldus Wesselink.