Geen enkele amateurclub mag trainen, maar dit succesteam wel

De spelers bereiden zich voor op het bekerduel met Vitesse.
De spelers bereiden zich voor op het bekerduel met Vitesse. © RTV Nunspeet
ERMELO - Morgen wordt het bekend: mag er weer iets meer qua sporten? Nu zijn de sportvelden in Gelderland 's avonds uitgestorven. Met een uitzondering: dat van DVS'33 uit Ermelo. De amateurclub speelt dinsdag in de beker tegen Vitesse en mag daarom 'gewoon' in de avond trainen.
Mocht DVS'33 voor een stunt zorgen en Vitesse uitschakelen, dan mag de Ermelose club 's avonds blijven trainen, zo laat een woordvoerder van de KNVB donderdag weten. "Zo niet, dan mag het niet meer. Behalve als natuurlijk morgen de coronamaatregelen anders worden."
De lichten blijven dus voorlopig aan op het voetbalveld van DVS'33, waar de club zich voorbereidt op de zo belangrijke wedstrijd in de achtste finales van de KNVB Beker.
Bekijk hier hoe de DVS'33 zich voorbereidt op het bekerduel:
DVS'33 mag als enige Gelderse amateurclub 's avonds trainen, want Vitesse wacht
"In deze tijd vrij bijzonder", zegt keeper Daan Huiskamp tegen mediapartner RTV Nunspeet. "Heel fijn dat dat kan. Dat we nog drie keer in de week kunnen trainen en dat we ons goed kunnen voorbereiden op echt wel een mooie bekerwedstrijd tegen Vitesse."
Middenvelder en teamgenoot Coen Vloedgraven is het met hem eens: "Je weet dat heel Nederland eigenlijk op slot zit. Dan is het wel heel erg prettig dat je je ritme vast kan houden en kan blijven doen wat je leuk vindt."

'Sjeu is er vanaf'

Dinsdag wacht waarschijnlijk een leeg GelreDome. Dat beseft ook trainer Peter Wesselink: "Het is wel jammer. Uiteindelijk zou het een feestje moeten worden voor de hele club. We zouden er dan met busladingen vol supporters met leden heen moeten kunnen. Dan hoop je ook dat het een feestje voor de hele club. Dat is het niet meer. Dus de jeu is er wel vanaf moet ik eerlijk zeggen."

'Unieke gebeurtenis'

DVS'33 wil er desondanks het beste van maken. "Ik denk dat iedereen ook wel duidelijk heeft dat het ook wel een unieke gebeurtenis is. Dus we moeten er ook vooral van genieten. En dan krijgen we altijd een kans." "Het is ook voor mij een bijzondere wedstrijd", vult keeper Huiskamp aan. "Ik denk net zoals voor 90 procent van onze selectie. Een leeg GelreDome tegen een goede tegenstander, de nummer vier van de Eredivisie. We laten het allemaal op ons afkomen en we gaan vooral genieten van de ervaring, ja."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!