Rivierengebied

Mogelijke doorbraak bij plannen om woontorens voor arbeidsmigranten

Het oorspronkelijke terrein van het oude plan in Tiel
Het oorspronkelijke terrein van het oude plan in Tiel © Omroep Gelderland
TIEL - Al jaren strijden bewoners van de Tielse wijk Latenstein tegen de tegen plannen voor vier woontorens voor arbeidsmigranten. Maar met de presentatie van een nieuw plan, op een andere plek, lijkt het verzet gebroken.
De bewonersvereniging 'Leefbaar Latenstein' is enthousiast over de plannen. Volgens Wim van den Heuvel van de vereniging vergroot het plan de leefbaarheid. "Er zijn ook winkels en andere voorzieningen, waardoor de inrichting veel comfortabeler is voor bewoners. Als er alleen woontorens komen, dan krijg je verloedering", stelt hij.
De locatie van het nieuwe plan is niet in de buurt van Latenstein.

Plan Buitenpark Medel

De gemeente kon vrijdag nog niet bevestigen dat er een nieuw plan ingediend is. Het plan heeft de naam Buitenpark Medel en is ingediend door Van Doorn Living. Het plan omvat huisvesting voor 500 personen in 250 woonunits van zo'n 60 vierkante meter. Er is in het plan ruimte voor een gemeenschappelijke relax- en ontspanningsruimte zijn. Ook sport- en studieruimtes zijn ingetekend. Het is een andere locatie, in het plan is de worden de Bredesteeg en de Broekdijksestraat genoemd als locatie. En dat is niet in de buurt van Latenstein.
Vele duizenden arbeidsmigranten werken in de boomgaarden, verwerkingsbedrijven en distributiecentra van het rivierenland. Maar er is te weinig goede huisvesting.
Nadat meerdere plannen sneuvelden of in de ijskast belandden, is dit een nieuwe stap in de regionale zoektocht naar goede onderkomens voor de duizenden arbeidsmigranten in Rivierenland.