In de huidige tijd is op vakantie gaan in eigen land meer dan ooit in trek. Misschien blijf je zelfs wel in Gelderland, want er is van alles te beleven in onze provincie. Maar waar ga je dan naar toe en wat wil je zien en doen? In het nieuwe tv-programma Zomerse streken! van Omroep Gelderland zoeken Jochem van Gelder en Lisanne Halleriet dit voor je uit.

Jochem en Lisanne trekken de provincie in om het mooiste van Gelderland te laten zien. Ze gaan op zoek naar onontdekte plekken en bijzondere activiteiten, die juist net even anders zijn dan gedacht en misschien wel een tikkeltje uit hun comfortzone. Ze dagen elkaar uit om al dit mooie van Gelderland te zien, te ontdekken en te ervaren.

De uitdaging
Ze starten de dag samen op en hebben voor elkaar een mooi dagprogramma uitgestippeld. Het is steeds weer een verrassing waar ze terecht komen: een cryptische omschrijving en een bijpassend attribuut zijn hun enige aanwijzing waar ze mee op pad gaan, ieder hun eigen weg.

Eenmaal op de locaties aangekomen, krijgen ze ook nog een opdracht mee die ze voor elkaar bedacht hebben. Soms makkelijk, soms wat moeilijker. Ze dagen elkaar uit om ervoor te zorgen dat ze een maximale ervaring krijgen van de activiteiten die ze gaan doen.

Streken in Gelderland
Per aflevering komt er één streek uit Gelderland uitgebreid aan bod. We zien en horen informatie over deze streek en daarnaast krijgt de kijker een goed inzicht van wat er allemaal op toeristisch gebied te doen is, dankzij de dagprogramma’s van Jochem en Lisanne. Vakantie vieren in ons eigen Gelderland, ook in coronatijd, is mooi en verrassend!