Zomer in Gelderland trekt er weer op uit in Augustus! Vier weken lang gaan presentatoren Frank en Lisanne de provincie in om weer een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. De grote vraag is natuurlijk: Wat is de Mooiste plaats van Gelderland. Die ‘eretitel’ is nu nog in handen van Appel-Driedorp. Dit zijn de plaatsen waar we dit jaar naar toe gaan:

WEEK 1:
Woensdag 4 aug: Geerstraat (Vaassen)
Donderdag 5 aug: Mariënvelde
Vrijdag 6 aug: Drempt

WEEK 2:
Dinsdag 10 aug: Randwijk
Woensdag 11 aug: Krachtighuizen (Putten)
Donderdag 12 aug: Hall
Vrijdag 13 aug: Silvolde

WEEK 3:
Dinsdag 17 aug: Hellouw
Woensdag 18 aug: Holterhoek (Eibergen)
Donderdag 19 aug: IJzerlo (Aalten)
Vrijdag 20 aug: Voor-Beltrum

WEEK 4:
Dinsdag 24 aug: Loil
Woensdag 25 aug: Exel
Donderdag 26 aug: Niftrik
Vrijdag 27 aug: Kerkwijk

Wil je jouw team aanmoedigen? Meld je dan hier aan voor een plekje op de tribune.

Nieuw presentatieduo
Dit jaar wordt Zomer in Gelderland gepresenteerd door het nieuwe duo Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. Zij laten op 2 augustus zien hoe het er de voorgaande jaren aan toeging. Op 3 augustus bekijken we hoe ze zich voorbereid hebben op hun toer door Gelderland en ze onthullen de nieuwe programmaonderdelen van dit jaar. Op maandag 9, 16 en 23 augustus blikken we terug op de week ervoor.

Zomer in Gelderland bij je thuis
Ieder dorp of buurtschap staat gedurende een hele dag in de schijnwerpers. Zo is er overdag ook een radioverslaggever aanwezig en doen we op de verschillende social-media-kanalen verslag vanuit de plaats. Zomer in Gelderland heeft een eigen Facebookpagina waar alles te volgen is. Om 18.20 uur sluiten we de dag af met een live-uitzending op TV Gelderland, waarin onder meer het opgehaalde geldbedrag en de tussenstand in de strijd om de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ worden onthuld.

Zomer in Gelderland is van 2 tot en met 27 augustus iedere avond om 18.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online terugkijken? Dat kan hier. De vooruitblik op 2 en 3 augustus en alle compilatieafleveringen zijn al om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.