Instellingen

Zin in Zondag wordt gepresenteerd door Daan Hartgers en bevat veel lichte (klassieke) muziek!

Over Daan Hartgers

Daan Hartgers (1965) laat het liefst de muziek spreken. Hij is ruim 35 jaar actief met muziek in het omroepwereldje. Eerst bij de Lokale Omroep Elburg, daarna zo'n 15 jaar bij de Evangelische Omroep in Hilversum en inmiddels alweer 15 jaar bij Omroep Gelderland in Arnhem. Welke muziek? Van een orkest tot een straatmuzikant en van een harde band tot een solist. Alle muziek vindt hij prima, zo lang hij er maar een hart in hoort kloppen.

En er moet altijd iemand iets vertellen. Dat deden zijn overgrootvader, grootvader en vader al als stadsomroepers. Daan vertelt in zijn radioprogramma ook. In het Nederlands natuurlijk, maar Daan doet het evenzo graag in beschaafd dialect.

In zijn radioprogramma Zin in Zondag laat hij daarnaast vele anderen aan het woord. Over de natuur (met collega Laurens Tyink), over het mooie van onze provincie ('Op pad in Gelderland'), over het ongrijpbare in het leven ('De dominee komt voorbij') en over kostbare familie, vrienden en kennissen (luisteraars mogen een ‘kaarsje branden'),

Daan werkt niet alleen op zondag. Doordeweeks stelt hij muziek samen, produceert live-optredens en interviews met muzikanten en spreekt hij tv-programma's in ('voice-over' in slecht Nederlands...). Hij prijst zich gelukkig met deze goede baan: “Wat een mooi vak, van deze mazzelaar. Mazzeltof! (= goed geluk!)”