Instellingen

Week van het Wonen

Er heerst krapte op de woningmarkt. Ook in Gelderland zien de makelaars en woningzoekenden de prijzen alleen maar stijgen. De vraag is groot, maar het aanbod klein. We zoeken allemaal naar die ene plek waar we oud willen worden.

Daarom staat Omroep Gelderland vanaf 7 juni in het teken van de Week van het Wonen. Deze hele week staan we extra stil bij het wonen in onze mooie provincie. We onderzoeken de krapte op de woningmarkt, starten met de nieuwe serie Jan houdt huis, ontdekken de mooiste plekjes om te wonen in onze eigen provincie, volgen een woningzoekend stel, en nog veel meer.


Onderzoek naar krapte

Tijdens de Week van het Wonen staat het onderzoek naar de krapte op de woningmarkt centraal. De hele week publiceren we daarom speciale nieuwsverhalen over het thema wonen. Waar is deze het grootst en wanneer is die krapte opgelost? Hoe ontwikkelt de woningmarkt zich?


TV Gelderland

Jan houdt huis | vanaf 8 juni

In de Week van het Wonen start de zesdelige serie over wonen in Gelderland met presentator Jan de Hoop. Jan kijkt binnen bij mensen die op een prachtige plek wonen. Een plek waarvan zij zeggen: ‘Hier wil ik oud worden’. Ook onderzoekt Jan het woningprobleem.

Jan houdt huis is vanaf 8 juni iedere dinsdag te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

De Week van Gelderland | vrijdag 11 juni

Met een speciale aflevering van de talkshow De Week van Gelderland sluiten we de Week van het Wonen af. De special van De Week van Gelderland is om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).


Social media

Wat zijn de mooiste plekjes om te wonen?

Op onze social media duiken we dieper in het wonen in Gelderland. Wat zijn de mooiste plekjes in onze provincie om te wonen? Ook delen we iedere dag een poll met een vraag aan jou over wonen en bekijk je dagelijks een verschillende top 5 van huizensite Funda. We sluiten de week af met een quiz geheel in het teken van wonen.

In onze stories volg je op dinsdag 8 juni Jan de Hoop met zijn nieuwe programma en geeft Marije Develing je op woensdag 9 juni tips over het inrichten van je huis.


Radio Gelderland

Op zoek naar een woning

Op Radio Gelderland en op onze social media zoeken we mee naar het droomhuis van een woningzoekend stel.