WILD van de ACHTERTUIN!

Onze achtertuinen zijn de leefwereld van talloze vogels en kleine zoogdieren. Deze dieren komen weleens in de knel, daarom is het maar goed dat er wildopvangcentra bestaan. In Doorwerth is dit jaar een nieuwe wildopvang geopend: Avolare. In WILD van de ACHTERTUIN! volgen we de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden. Van nestjong tot volwassen. De dieren uit onze achtertuin. Maar ook vogels die uit het nest zijn gevallen of aangereden dieren.

De wildopvang wordt bestierd door een drietal jonge ambitieuze dierenliefhebbers die van hun passie hun werk hebben gemaakt. Thijs Devlin (directeur) heeft van kindsbeen af de droom gekoesterd om een grootschalig wildopvang te beginnen. Jarenlang heeft hij plannen gemaakt om een zo goed mogelijk gebouw neer te zetten om zieke dieren te kunnen genezen en rehabiliteren. Marieke Priester (manager) heeft de taak om de opvang te runnen, maar is nu nog vaak in de weer met voeren, schoonmaken en vrijwilligers instrueren. En Nouki Smeur (dierenarts) schrijft medicatie voor en geeft de ernstige gevallen extra zorg waar nodig. Zo volgen we niet alleen de dieren, maar ook de professionals van de opvang in hun lange werkdagen. Omdat het begin start met pionieren.

WILD van de ACHTERTUIN! is van 25 t/m 29 juli om 17.15 uur te zien op TV Gelderland. Je kunt de hele serie terugkijken via Uitzending Gemist.