Instellingen

De medewerkers in Zorg en Welzijn staan iedere dag voor ons klaar. Dag in, dag uit zetten zij zich in voor de medemens en met de coronacrisis hebben zij nog een tandje bijgezet. Ze cijferden zichzelf weg en werkten extra hard voor onze gezondheid.

Daarom heeft Omroep Gelderland vanaf 15 maart de Week van de Zorg in het leven geroepen. Om deze harde werkers eens in het zonnetje te zetten, en de rest van Nederland te laten zien hoe het is om te werken in deze mooie sector. Van documentaires en series tot Gelderland Helpt: op verschillende manieren geven zorgmedewerkers een inkijkje in deze bijzondere, gevarieerde wereld waar je normaal gesproken niet mee in aanraking komt.

15 t/m 17 maart | Nu, in het ziekenhuis
In deze driedelige serie zie je het wel en wee in de ziekenhuizen waar het weer steeds drukker wordt met coronapatiënten. Kijk mee over de schouder van coronaverpleegkundigen en artsen.

16 maart | Corona, wat een zorg
We blikken terug op een jaar met corona. Wat was de impact op ons leven? Angelique maakt de balans op met mensen uit de zorg, mensen die zorgen voor én mensen met een zorg.

17 maart | Gelderland Helpt
Gelderland Helpt staat deze week ook in het teken van de zorg. In deze speciale aflevering wordt hulp aangeboden aan mensen die wel wat extra zorg kunnen gebruiken.

18 maart | Hart voor Zorg
Sonja Booms loopt mee met zorgmedewerkers. Wat maakt dat ze zo houden van hun werk, wat zijn de mooie en minder mooie kanten van hun beroep?

19 maart | De Week van Gelderland
In deze speciale uitzending van De Week van Gelderland schuift er een speciale gast uit de zorg aan, die zijn ervaringen deelt.