In Wandelhart Live wandelt elke dag een presentator van Omroep Gelderland een deel van de route Spijk naar Winterswijk. Ze gaan op pad met een wandelmaatje en luisteren onderweg naar mooie verhalen van bijzondere gasten.

Wandelhart Live is om 9.00, 12.00 en 15.00 uur op Facebook, YouTube en TV Gelderland te zien.

Maandag 19 juli 2021 - Route 1: Spijk - Tiel
Presentatrice Lisanne Halleriet loopt samen met haar wandelmaatje Alexandra van Steen (directeur Flipje en Streekmuseum Tiel) een deel van de 1e etappe: van Spijk richting Tiel. Ze wandelen grotendeels langs de rivier de Linge. Over de Zuiderlingedijk richting Heukelum, langs de scheve toren in Acquoy en van Kerk-Avezaath naar Tiel. Jelle van Gorkum (Oud-Olympiër), Ronald Hamberg (specialist Nieuwe Hollandse Waterlinie) en Eveline Verduijn (organisator Wandelen met mantelzorgers) haken gedurende de dag ook aan. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen. We sluiten af met muziek van Esther Cruz en Tom van Mol.

Dinsdag 20 juli 2021 – Route 2: Maurik - Oosterbeek
Presentatrice Linda Geerdink gaat samen met haar wandelmaatje en zanger Frans Duijts een deel van de etappe 2 wandelen. Ze starten in Lienden, stappen op het pontje bij Opheusden en doorkruisen Renkum. Marijke Steenbergen (wandelblogster), plandelman Anton Damen en Nora French (gezondheidscoach) wandelen ook mee. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen. Uiteraard zingt Frans Duijts een liedje onderweg.

Woensdag 21 juli 2021 – Route 3: Arnhem - Groesbeek
Presentator Erik van der Pol wandelt met zijn wandelmaatje Grieta Spannenberg (milieu- en weerkundige) een deel van de etappe 3. Ze wandelen langs Park Lingezege in Elst, over de Bemmelsedijk naar Lent en door het bosrijke Groesbeek. Henny Sackers (marsleider van de Nijmeegse Vierdaagse), Bennie Solo (artiest) en Sandy Klaassen (organisator alternatieve 4Daagse Eimersstaete) wandelen al kletsend mee. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen. En Bennie Solo zal zingen alsof het de Nijmeegse Vierdaagse is.

Donderdag 22 juli 2021 – Route 4: Doetinchem - Zutphen
Presentator Jochem van Gelder wandelt met zijn wandelmaatje en Achterhoeker Frans Miggelbrink een deel van de 4e etappe langs de IJssel bij Doesburg, door het pittoreske stadje Bronkhorst en Bronsbergen bij Zutphen. Onderweg lopen de dames Sofie Ebben (wandelliefhebber), Esther Deuning (sponsorloop oncologie Radboud fonds) en Mieke Conijn (initiatiefnemer IJsselbiënnale) mee met de heren. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen.

Vrijdag 23 juli 2021 – Route 5: Vorden - Winterswijk
Presentatrice Angelique Krüger wandelt met haar oud-collega Pascal Kamperman een deel van alweer een deel van de laatste etappe van Wandelhart. Het duo heeft jarenlang het 4Daagse Journaal gepresenteerd voor Omroep Gelderland en duiken ongetwijfeld even terug in de tijd. Ze wandelen in het buitengebied van Vorden en Ruurlo en sluiten af in Winterswijk. Onderweg praten ze met wandel- en liefdeskoppel Willem en Marjan, met fotografe Martine Siemers over noaberschap in coronatijd en met Mariska Grevers over powerwalking. Koert van Essen sluit de uitzending muzikaal af. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen.

Kijk voor meer wandelverhalen ook om 17.20 uur naar Wandelhart met Harm Edens en Joris Linssen om 17.20 uur op TV Gelderland (ieder uur herhaald) en 19.20 uur op NPO 2.