De Vierdaagse van Nijmegen... We moeten het weer een jaar missen. De gastvrijheid, de pijn, de verbroedering. Maar ons Wandelhart blijft kloppen… En dus slaan Omroep Gelderland en KRO-NCRV de handen ineen voor de productie van hét wandelprogramma tijdens de vakantieperiode: Wandelhart. Presentatoren Harm Edens en Joris Linssen lopen dwars door de provincie Gelderland, op zoek naar de mooiste verhalen. Ze beginnen ieder vanuit de uiterste plaats: Harm in Spijk en Joris in Winterswijk. Volg hun avontuur vanaf 19 juli de hele week op TV Gelderland.

Bekijk hieronder de 5 wandelroutes van Spijk naar Winterswijk.

In vijf gevarieerde etappes trekken ze door de mooiste Gelderse streken, van Coulisselandschap, via bos, hei en rivier, naar de fruitbomen van de Betuwe. Halverwege de week ontmoeten Joris en Harm elkaar in Nijmegen en delen zij hun bijzondere ervaringen.

De wandelroutes
Wil je zelf ook gaan wandelen en het prachtige Gelderse landschap ontdekken? Bekijk dan de wandelroutes van Harm en Joris en trek je wandelschoenen aan!

Facebook kader
Laat ook je vrienden weten dat je meewandelt met de routes van Wandelhart. Voeg nu het enige echte Wandelhart-kader toe aan je profielfoto op Facebook. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk dan hier de uitleg.

Live-uitzendingen
Naast Harm en Joris lopen er nog meer presentatoren van Omroep Gelderland de route van Spijk naar Winterswijk. Lisanne Halleriet, Linda Geerdink, Erik van der Pol, Jochem van Gelder en Angelique Krüger gaan de uitdaging aan en lopen ieder een deel van de route. Elke dag volgen we één van hen tijdens hun wandeltocht. De presentatoren zijn vanaf 19 juli iedere werkdag live te volgen via TV Gelderland en het Omroep Gelderland YouTube-kanaal.

Wandelhart is van 19 t/m 23 juli dagelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland en om 19.20 uur op NPO2 (KRO-NCRV). De live-uitzendingen zijn dagelijks te volgen om 09.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur via TV Gelderland en het YouTube-kanaal van Omroep Gelderland.

Is het wandelweer?

 • Neerslag
 • Wind
 • Do
  weatherIcon
  -1°
  5%
  3  /  3  OZO
 • Vr
  weatherIcon
  70%
  3  /  3  ZZW
 • Za
  weatherIcon
  90%
  4  /  4  ZZW
 • Zo
  weatherIcon
  11°
  85%
  4  /  4  ZW
 • Ma
  weatherIcon
  12°
  90%
  4  /  4  ZW