Instellingen

VRIJ

Het nieuwe project VRIJ is van start. Tijdens dit project staat de vrijheid voor jongeren centraal. Wat is vrijheid precies? En wat betekent het voor hen? In de verschillende (online) programma's ontdekken we de connectie van jongeren met vrijheid. Ze ervaren hoe het is als vrijheid wordt ontnomen, delen hun persoonlijke verhalen en gaan in discussie met Maarten van Rossem.

Het project Vrijheid is opgericht in samenwerking met het VFonds en de Provincie Gelderland.

27 maart t/m 1 mei | De Koepel van Vrijheid
iedere zaterdag vanaf 10.00 uur op YouTube en om 17.20 uur op TV Gelderland

Zes jongeren gaan de uitdaging aan en laten zich 72 uur lang opsluiten in de Koepelgevangenis in Arnhem. Zij ervaren hoe het is om geen toegang meer te hebben tot social media of ieder ander contact met de buitenwereld.

12 april t/m 3 mei | Vrij normaal... met Maarten van Rossem
iedere maandag om 17.25 uur

Maarten van Rossem geeft speciaal aan jongeren college omtrent vrijheid en wakkert de discussie aan: welke betekenis heeft vrijheid voor hen?

vanaf 24 april | Vrijheid is niet vanzelfsprekend
wekelijks te zien via YouTube, Facebook en Instagram

10 jongeren met een bijzonder verhaal worden geportretteerd. Allemaal hebben ze hun eigen, unieke verhaal met betrekking tot vrijheid.

4 mei | Herdenking Loenen & voorstelling bij Hotel de Wereld
Op herdenkingsdag staan we stil bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. De herdenking in Loenen wordt 's middags om 13.30 uur live uitgezonden. 's Avonds om 21.30 uur is de voorstelling Jij maakt het verschil live te zien bij Hotel de Wereld in Wageningen.

5 mei | Nationale herdenking & Muzikale tour van de Vrijheid
Op Bevrijdingsdag vieren we dat we al 76 jaar lang in vrijheid mogen leven. Overdag staan we om 12.00 uur stil bij de Nationale herdenking van de capitulaties in 1945. Om 16.00 uur is de Muzikale tour van de Vrijheid live te zien: jongeren spelen een muzikaal stuk bij een herdenkingsplaats.