Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs. Jochem van Gelder gaat op bezoek bij ouderen. Naast de vele gesprekken die Jochem voert, wordt er elke week een portret gemaakt van een markante oudere en wordt er een grootouder-kleinkind-quiz gespeeld.

Het programma

Jochem van Gelder komt uit Beneden-Leeuwen en is onder andere bekend van het programma Praatjesmakers van de NCRV dat hij tien jaar lang presenteerde. Daarin sprak hij met kinderen over alledaagse, maar ook bijzondere onderwerpen. Op deze wijze staan nu de Gelderse ouderen centraal.

Van Gelders Grijs wordt elke week opgenomen vanuit een andere locatie. Elke aflevering staat een andere organisatie, vereniging of woonzorgcentrum centraal. Wekelijks zijn we op 1 plek waar ouderen samen komen. Wat steeds centraal staat is het gesprek, samen iets ondernemen en vooral de kwinkslag! De onderwerpen van de uitzending komen uit verhalen van ouderen zelf naar voren.

Afleveringen

In iedere uitzending speelt Jochem ook de grootouder-kleinkind quiz. Grootouder en kleinkind vormen samen een team en krijgen verschillende vragen voorgelegd. Dat levert zeer verrassende reacties op! Een ander vast onderdeel van het programma is het portretteren van een markant persoon uit de buurt. Jochem gaat naar een kleurrijke oudere toe om te kijken hoe het gaat, wat ze ondernemen, hoe zij het ouder worden ervaren. Kortom, hoe is het met...?

Alle afleveringen van Van Gelders Grijs zijn online terug te kijken via Uitzending Gemist.