Wat houdt de 65-plussers in Gelderland jong en hoe vinden ze het om ouder en grijzer te worden? Dat zie je bij Van Gelders Grijs.

In het nieuwe seizoen van Van Gelders Grijs bezoekt Jochem van Gelder ouderen met een gezamenlijke passie, een passie die hen jong houdt. Van minigolf tot vissen, van de midwinterhoorn tot hardlopen.

Nu Jochem zelf wat meer grijze haren begint te krijgen vraagt hij zich af hoe hij zo gelukkig mogelijk oud kan worden. Door langs te gaan bij verschillende verenigingen en clubs hoopt hij inzicht te krijgen in wat hij zoal kan doen na zijn pensioen. Wordt het spelen op de mondharmonica, dansen bij een Schotse dansgroep of bouwen aan een modelspoorbaan?

De ouderen met wie Jochem in gesprek gaat vertellen wat hen bindt en waarom juist hún bezigheid de leukste is. Daarnaast brengen we iedere uitzending een bezoekje aan een kapper voor de rubriek ‘Kleurrijk Grijs’. Met kapper en klant praat Jochem over ouder en grijs worden.

Het nieuwe seizoen is vanaf 29 oktober iedere zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Alle afleveringen van Van Gelders Grijs zijn online terug te kijken via Uitzending Gemist.