Instellingen
4Daagse Journaal

4Daagse Journaal

Het loopt dit jaar allemaal even anders, maar wij laten Nijmegen niet in de steek! Van maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli is er een speciale editie van het 4Daagse Journaal te zien met presentator Harm Edens.
Bloemencorso Beltrum Festunique

Bloemencorso Beltrum Festunique

Bekijk alle hoogtepunten van het bloemencorso in Beltrum. Helaas kon er dit jaar geen rijdend corso georganiseerd worden, maar dankzij een mooie wandel- en fietsroute door Beltrum geniet je onderweg van alle kleurrijke wagens. Foto: Martijn Koolmees tijdens Festunique 2019
Bridge to Liberation

Bridge to Liberation

Live verslag van de Bridge to Liberation 'on screen'.
BuitenGewoon

BuitenGewoon

Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Bureau GLD

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Samen met politie en justitie wordt de kijker wekelijks opgeroepen mee te denken over kleine en grote criminaliteit in Gelderland.
Carbid Knallen

Carbid Knallen

Oordoppen in? Knallen maar! Beleef hoe Gelderland traditiegetrouw het nieuwe jaar in gaat.
Carnaval in Gelderland

Carnaval in Gelderland

Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!
Dag TV

Dag TV

De Geschiedenisbus

De Geschiedenisbus

De Geschiedenisbus over de winter in 1962 en 1963, met o.a. een reportage van de oude haven van Nijmegen, skiën op de Veluwe en een reportage van het KNMI over de straalstroom.
De Gulden Gelderlander

De Gulden Gelderlander

In De Gulden Gelderlander gaat presentator Jochem van Gelder de provincie in om Gelderlanders te verrassen met een Gulden Gelderlander: een vergulde broche die speciaal is ontwikkeld door een Gelderse Tingieterij. De broche is een speciaal in het leven geroepen versie van het welbekende lintje.
De Helden van het G-team

De Helden van het G-team

In het programma De Helden van het G-team kijken we mee met het allereerste seizoen van het G-team van de Graafschap. Zij spelen in de Bijzondere Eredivisie. Een seizoen lang spelen de G-teams, teams van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, van verschillende betaalde voetbalclubs tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. In de vierdelige serie volgen we het team op weg naar de finale die plaatsvindt op De Vijverberg. We volgen het team van begin tot eind: tijdens de trainingen en wedstrijden, in de kleedkamers en in de spelersbus.
De Schatkist van Gelderland

De Schatkist van Gelderland

Omroep Gelderland neemt je mee naar de mooiste parels van de provincie.
De Week van Gelderland

De Week van Gelderland

Met gasten kijken we terug op de actualiteit van de voorbije week en kijken vooruit naar de komende week.
De fatale flatbrand in Arnhem, een jaar later

De fatale flatbrand in Arnhem, een jaar later

Het leek één van de vele vuurwerkbrandjes; het bleek een vreselijk drama: de brand in een flat aan het Gelderseplein in Arnhem afgelopen jaarwisseling. Een vader en zoontje komen om; moeder en dochter raken zwaargewond. Een jaar later blijkt de brand niet alleen veel impact te hebben gehad op het getroffenen gezin. Journalisten Annemieke Schakelaar en Martijn Haas praten onder andere met andere bewoners van de flat, een brandweerman, de advocaat van één van de jongens die de brand veroorzaakten en de officier van justitie. Maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 december is De fatale flatbrand, één jaar later elke dag te zien op Tv Gelderland na het GLD Nieuws. Op Radio Gelderland is er elke ochtend een reportage en op onze website en onze social media kanalen zijn de verhalen ook te lezen en te zien.
De klas van Peter Hoefnagels

De klas van Peter Hoefnagels

In de vijfdelige serie De klas van Peter Hoefnagels gaan vijf bekende Gelderlanders terug naar de middelbare school: Emile Ratelband, Jochem van Gelder, Sven Ratzke, Erik Mesie en André Manuel. De herinneringen die de bekende Gelderlanders met hun eenmalige klasgenoten delen, spelen de scholieren vervolgens na. Ook zien we in iedere aflevering een kort portret van een bezoek van de bekende Gelderlander aan hun eigen oude middelbare school.
De weg van de herinnering - Airborne Wandeling 2021

De weg van de herinnering - Airborne Wandeling 2021

Een bijzondere Airborne Wandeltocht dit jaar. Een tocht waarbij wandelaars zelf een afstand kiezen en de wegen verkennen waar destijds door soldaten is gevochten.
Dorpshuis van het jaar

Dorpshuis van het jaar

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’?
Eerbewijs 2021

Eerbewijs 2021

Op 4 mei staan we stil bij de dodenherdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen.
Ereveld vol verhalen

Ereveld vol verhalen

Op 4 mei staan we stil bij de slachtoffers die begraven liggen op het Nationaal Ereveld in Loenen.
Fa. Milie BV

Fa. Milie BV

Wekelijks wordt er een Gelders familiebedrijf in de spotlights gezet, verspreid door de hele provincie. Welke veranderingen zijn er het afgelopen jaar geweest of wat staat er binnenkort te gebeuren? En hoe is de familiesfeer?
GLD Nieuws

GLD Nieuws

GLD Nieuws is het dagelijkse nieuwsprogramma van Omroep Gelderland. Met het belangrijkste nieuws uit uw regio op een rij.
GLD doc

GLD doc

Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
Gelderland Helpt

Gelderland Helpt

GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.
Gelderland Sport

Gelderland Sport

In aanloop naar de Olympische Spelen gaan wij langs bij acht atleten die naar Japan afreizen.
Gelderland in Beweging

Gelderland in Beweging

Start je dag goed en volg onze gymnastieklessen in de ochtend.
Gevlucht naar Gelderland

Gevlucht naar Gelderland

We volgen vluchtelingen die een nieuw leven opbouwen in Gelderland. Vluchtelingen, die na een heftige tijd en vaak lange en moeilijke reis, hun plek in Gelderland hebben gevonden en een waardevolle bijdrage leveren aan onze maatschappij.
Gisteren gemist?

Gisteren gemist?

Het programma van de afgelopen avond.
Groene Koppen

Groene Koppen

De wereld verandert, en Gelderland verandert mee. Harm Edens gaat op zoek naar groene pioniers in onze provincie.
Hart voor Zorg

Hart voor Zorg

Sonja Booms loopt mee met zorgmedewerkers. Wat maakt dat ze zo houden van hun werk, wat zijn de mooie en minder mooie kanten van hun beroep?
Herdenking

Herdenking

Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Tijdens de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek worden meer dan 1750 geallieerde militairen herdacht, die zijn gesneuveld tijdens de Slag om Arnhem.
Herdenking Airborneplein Arnhem

Herdenking Airborneplein Arnhem

Bij de herdenkingsceremonie op het Airborneplein worden de soldaten herdacht die tijdens de Slag om Arnhem hun leven verloren bij een poging een bruggenhoofd te vestigen. Burgers staan tevens stil bij de duizenden Arnhemse burgers die noodgedwongen na de slag werden geëvacueerd.
Herdenking Driel

Herdenking Driel

De jaarlijkse Airborne herdenking in Driel, waar de Poolse bijdrage aan de Slag om Arnhem wordt herdacht.
Herdenking Ginkelse Heide

Herdenking Ginkelse Heide

Op zaterdag 18 september vindt de jaarlijkse Airborne Herdenking plaats op de Ginkelse Heide in Ede. Tijdens de herdenking leggen Airborne burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van verschillende Airborne organisaties kransen uit respect voor de gevallenen uit de Slag om Arnhem.
Het Lekkerste van Gelderland

Het Lekkerste van Gelderland

Jochem van Gelder gaat op zoek naar authentieke Gelderse streekgerechten. Wie van de thuiskokers kan dit gerecht het allerlekkerst klaarmaken?
Het debat van het Oosten

Het debat van het Oosten

Live debat dat wordt uitgezonden om 20.00 uur, in samenwerking met RTV Oost. Presentatie is in handen van Erik van der Pol en Sarah de Geest. Kandidaten die deelnemen aan het debat zijn onder andere Rob Jetten, Eppo de Bruin en Lisa Westerveld. Tijdens het debat komen 4 thema's aan bod: wonen, veiligheid, stikstofproblematiek en de vraag of we wel gehoord worden in Den Haag.
Het jaar van Gelderland

Het jaar van Gelderland

Samen met gasten blikken Angelique en Peter terug op het afgelopen jaar. Het was een jaar dat we niet snel zullen vergeten door corona, maar er gebeurde veel meer. Je ziet het in deze oudejaarsspecial.
I Love De Achterhoek

I Love De Achterhoek

Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan hun grens over, op zoek naar de identiteit van de rest van Gelderland.
IJslandbende

IJslandbende

Een familiefilm over de twaalfjarige Sem die ter nagedachtenis aan zijn overleden vader op expeditie wil naar IJsland. Met zijn ‘IJslandbende’ maakt hij zich klaar voor de ultieme tocht, maar de voorbereidingen en de reis blijken zwaarder dan verwacht.
In het vizier van De Jager

In het vizier van De Jager

Inge de Jager volgt Gelderlanders die zich ongehoord voelen.
Introdans De HubClub

Introdans De HubClub

De HubClub is een nieuwe productie van Introdans. Het modern balletgezelschap uit Arnhem toont de parels van de Nederlandse inclusieve/diverse professionele podiumdanskunst voor een breed publiek.
Jan houdt huis

Jan houdt huis

In dit programma kijkt Jan de Hoop binnen bij bijzondere huizen. Plekken waarvan de eigenaren zeggen: 'Hier wil ik oud worden!'. Ook gaan we op zoek naar oplossingen voor het woningtekort.
Kerst vier je samen

Kerst vier je samen

Deze speciale kerstshow wordt gepresenteerd door Sonja Booms en Frans Duijts. Tijdens de show blikken we terug op bijzondere verhalen van het afgelopen jaar en worden wensen in vervulling gebracht. Want kerst vieren we samen, ook op afstand.
Kerstavond Grote Kerk Apeldoorn

Kerstavond Grote Kerk Apeldoorn

Vanuit de Grote Kerk van Apeldoorn staan we stil bij een bijzondere kerstavond, vol verhalen, muziek, dans en mime.
Kerstconcert Omroep Gelderland

Kerstconcert Omroep Gelderland

Op Eerste Kerstdag zenden we het speciale Omroep Gelderland kerstconcert uit dat plaatsvindt in de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Elburg.
Koepel van Vrijheid

Koepel van Vrijheid

Wat betekent vrijheid voor jou? Zes jongeren laten zich vrijwillig opsluiten in de Koepelgevangenis, zonder moderne communicatie.
Lente Loopchallenge

Lente Loopchallenge

De lente komt eraan: we gaan hopelijk weer genieten van het mooie weer. Lekker buiten werken aan een fit lichaam en een gezonde geest. Samen met de Zevenheuvelenloop en de Gelderse Sportfederatie organiseert Omroep Gelderland de Lente Loopchallenge. Doe je mee? Tijdens de Lente Loopchallenge kies je je eigen afstand (5, 10 of 15 km) en parcours in jouw omgeving. Zo wordt de Lente Loopchallenge een trainingstraject van 9 weken met op zondag 16 mei een knallende afsluiter die ook live te volgen is bij Omroep Gelderland. Op die dag loopt iedereen zijn of haar afstand.
Linda breekt UIT!

Linda breekt UIT!

Presentatrice Linda Geerdink gaat op zoek naar de meest unieke uitjes van Gelderland, bezoekt Gelderse bekendheden, en doet natuurlijk zelf ook mee aan alle activiteiten.
Muzikale tour van de Vrijheid

Muzikale tour van de Vrijheid

Muziekmakers en verhalenvertellers gaan langs bij een aantal iconische plekken, die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.
NEC naar de Eredivisie

NEC naar de Eredivisie

Vanavond vieren we de promotie van NEC naar de eredivisie in een speciale live-uitzending, NEC naar de Eredivisie. We blikken samen met spelers Bart van Rooij en Rens van Eijden, trainer Rogier Meijer en directeur Wilco van Schaik terug op de wedstrijd, maar kijken ook vooruit.
NK Indoor Atletiek

NK Indoor Atletiek

Nationale Herdenking

Nationale Herdenking

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei worden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht bij het Nationaal Monument op De Dam in Amsterdam.
Next Generation Athletics

Next Generation Athletics

Het is weer tijd voor de Next Generation Athletics. Vele toplopers doen mee aan deze zenuwslopende wedstrijd, waarbij ze een poging doen een EK- of het Olympische limiet te lopen. Afbeelding: Renee Tijdink
Nieuwjaarsgesprek met de Commissaris van de Koning

Nieuwjaarsgesprek met de Commissaris van de Koning

Nu, in het ziekenhuis

Nu, in het ziekenhuis

Corona is overal om ons heen. Kijk achter de schermen bij de ziekenhuizen. Hoe is het voor artsen, verpleegkundigen maar ook voor patiënten?
Nu, op de prikpost

Nu, op de prikpost

Annemieke Schakelaar duikt in de wereld van inentingen en vaccins. Ze loopt mee in ziekenhuizen, bij de huisarts en op priklocaties.
Ons Dorp

Ons Dorp

Filmbeelden uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers met Paillard Bolex-camera's stad en land afreisden om dorpsfilms op te nemen.
Op Oorlogspad met Maarten van Rossem

Op Oorlogspad met Maarten van Rossem

Historicus en schrijver Maarten van Rossem neemt de kijker mee langs de sporen die Operatie Market Garden in het landschap heeft achtergelaten. De serie is vanaf 6 september te zien bij TV Gelderland.
Op Weg naar Wijsheid

Op Weg naar Wijsheid

Wanneer ben je wijs? Hoe word je het en wat heb je er eigenlijk aan? In het nieuwe tv-programma ‘Op Weg naar Wijsheid’ gaat presentator Klaas Drupsteen op zoek naar het antwoord op die vragen. In negen etappes loopt hij de Walk of Wisdom, een moderne pelgrimsroute rondom Nijmegen. Elke keer wandelt er een bekende Gelderlander met hem mee.
Passion Achterhoek

Passion Achterhoek

Vier professionele acteurs kruipen in de huid van Bijbelse personen. Het geheel wordt omlijst door betekenisvolle en erbij passende popnummers, uitgevoerd door Erik Hagelstein (Joe Cocker band) en Maartje Waanders samen met Tom Schraven (the East) in combinatie met beelden via de beamer waarmee het theaterstuk vertaald wordt naar de hedendaagse tijd.
Podium Kabam

Podium Kabam

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.
RegioNed

RegioNed

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
RegioNed Weekend

RegioNed Weekend

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
Retina

Retina

In de korte film 'Retina' van Niels Veenendaal zien we hoe twee geliefden als laatste personen op onze wereld hun leven in stand proberen te houden. Tot hun verbazing is in leven blijven makkelijk, maar met elkaar overweg kunnen een stuk minder. Stel: je overleeft de wereld, hoe overleef je elkaar dan?
Ridders van Gelre

Ridders van Gelre

De Ridders wandelen door Gelderland langs de mooiste historische plekken van onze provincie.
Simac Ladies Tour

Simac Ladies Tour

Live uitzending van de laatste 50 km van de Simac Ladies Tour.
Sinterklaasintocht Arnhem

Sinterklaasintocht Arnhem

Dit jaar komt de Sint in het geheim aan in Arnhem. Maar niemand doet open als hij naar zijn slaapkamer in Rozet gaat. Wat nu?! Kijk naar de avonturen van Sinterklaas en zijn Pieten, in deze spannende speelfilm voor jong en oud.
Sneeuw en IJs in Gelderland

Sneeuw en IJs in Gelderland

Afgelopen week kleurde onze provincie wit. In deze uitzending nemen we je mee naar de mooiste winterse natuurbeelden van Gelderland.
Stoet

Stoet

STOET is een komisch drama met een zwart randje. De film gaat over Johan en zijn dochter Tess die meerijden in een rouwstoet. Johan probeert Tess te troosten, maar alles wat hij zegt lijkt een averechts effect te hebben. De spanningen in de auto lopen hoog op, maar met de laatste bocht neemt ook het verhaal een onverwachte wending.
VRIJ

VRIJ

Special op Bevrijdingsdag: de hoogtepunten van de Verschilmakers, de herdenking in Wageningen en de Muzikale tour van Vrijheid.
Van Gelders Grijs

Van Gelders Grijs

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs.
Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland

Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland

Vrij normaal... met Maarten van Rossem

Vrij normaal... met Maarten van Rossem

Maarten van Rossem gaat met jongeren in discussie: wat betekent vrijheid voor hen?
Vrij zonder grenzen

Vrij zonder grenzen

Nederland en Duitsland herdenken 75 jaar vrijheid ieder op hun eigen manier. Je ziet verhalen uit de grensregio die te maken hebben met Bevrijdingsdag en het einde van de Tweede Wereldoorlog. Wat verbindt en onderscheidt ons van onze buren?
Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Tako Rietveld bezoekt tien jongeren met een bijzonder verhaal. Ze delen allemaal hun eigen, unieke levensverhaal met betrekking tot vrijheid. Ze hopen met het delen van hun ervaringen andere jongeren te inspireren.
Vrijheid: Jij maakt het verschil!

Vrijheid: Jij maakt het verschil!

Groots spektakel waarin bekende Nederlanders zich inzetten voor vrijheid en je vrij voelen. Bekende namen die meedoen zijn onder andere Ruben Hein, Ellen te Damme en Loiza Lamers.
Wagon

Wagon

Terwijl er een feest gaande is in hun dorp, hebben Gregory en Nick zich teruggetrokken in een goederenwagon op een verlaten treinkerkhof. Terwijl er een gevaar buiten de wagon nadert, loopt de spanning binnen snel op. Zal Nick durven toe te geven aan zijn gevoelens voor Gregory?
Wandelhart

Wandelhart

Harm Edens en Joris Linssen lopen dwars door de provincie Gelderland, op zoek naar de mooiste verhalen. Ze beginnen ieder vanuit de uiterste plaats: Harm in Spijk en Joris in Winterswijk.
Wandelhart Live

Wandelhart Live

Naast Harm en Joris, lopen er nog meer presentatoren van Omroep Gelderland de route van Spijk naar Winterswijk. Jan de Hoop, Linda Geerdink, Erik van der Pol, Jochem van Gelder en Angelique Krüger gaan de uitdaging aan en lopen ieder een deel van de route. Elke dag volgen we één van hen tijdens hun wandeltocht.
Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland trekt er weer op uit in augustus! Vier weken lang gaan presentatoren Frank en Lisanne de provincie in om weer een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. De grote vraag is natuurlijk: Wat is de Mooiste plaats van Gelderland.
Zomerse Streken!

Zomerse Streken!

Jochem en Lisanne trekken de provincie in om het mooiste van Gelderland te laten zien. Ze gaan op zoek naar onontdekte plekken en bijzondere activiteiten, die juist net even anders zijn dan gedacht en misschien wel een tikkeltje uit hun comfortzone. Ze dagen elkaar uit om al dit mooie van Gelderland te zien, te ontdekken en te ervaren.