WK Volleybal

WK Volleybal

Gelderland is het bruisende middelpunt van één van de grootste sportevenementen ooit in Nederland, het WK Volleybal vrouwen. Van 26 september tot en met 2 oktober is op TV Gelderland elke dag vanaf 17.45 uur een update over het WK Volleybal te zien.
Jan houdt huis

Jan houdt huis

Presentator Jan de Hoop neemt kijkje achter de voordeur bij bijzondere huizen. Plekken waarvan de eigenaren zeggen: 'Hier wil ik oud worden!'. Ook gaat Jan op zoek naar oplossingen voor het woningtekort.
Bureau GLD

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Samen met politie en justitie wordt de kijker wekelijks opgeroepen mee te denken over kleine en grote criminaliteit in Gelderland.
GLD Nieuws

GLD Nieuws

GLD Nieuws is het dagelijkse nieuwsprogramma van Omroep Gelderland. Met het belangrijkste nieuws uit uw regio op een rij.
GLD doc

GLD doc

Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
Ons Dorp

Ons Dorp

Filmbeelden uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers met Paillard Bolex-camera's stad en land afreisden om dorpsfilms op te nemen.
BuitenGewoon

BuitenGewoon

Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
De Week van Gelderland

De Week van Gelderland

Met gasten kijken we terug op de actualiteit van de voorbije week en kijken vooruit naar de komende week.
Linda breekt UIT!

Linda breekt UIT!

Presentatrice Linda Geerdink gaat op zoek naar de meest unieke uitjes van Gelderland, bezoekt Gelderse bekendheden, en doet natuurlijk zelf ook mee aan alle activiteiten.
In het vizier van De Jager

In het vizier van De Jager

Inge de Jager volgt Gelderlanders die zich ongehoord voelen.
Market Garden

Market Garden

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. En daarom staan we ook dit jaar stil bij Operatie Market Garden. Bekijk vanavond de compilatie van de Market Garden herdenkingen van het afgelopen weekend.
Bridge to Liberation

Bridge to Liberation

Live verslag van Bridge to Liberation.
Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Tijdens de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek worden meer dan 1750 geallieerde militairen herdacht, die zijn gesneuveld tijdens de Slag om Arnhem.
Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Op zaterdag 17 september vindt in Tiel het bekende fruitcorso plaats. Appels, peren, noten, zaden, paprika's en druiven maken deel uit van deze bijzondere stoet.
Luchtlandingen Ginkelse Heide

Luchtlandingen Ginkelse Heide

Live uitzending van de jaarlijkse Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede.
Herdenking Airborneplein Arnhem

Herdenking Airborneplein Arnhem

Bij de herdenkingsceremonie op het Airborneplein worden de soldaten herdacht die tijdens de Slag om Arnhem hun leven verloren bij een poging een bruggenhoofd te vestigen. Burgers staan tevens stil bij de duizenden Arnhemse burgers die noodgedwongen na de slag werden geëvacueerd.
Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde

In het Achterhoekse Lichtenvoorde pronken imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel.
Botterdagen Elburg

Botterdagen Elburg

In het tweede weekend van september staat Elburg in het teken van botters, monumenten, vis en ambacht. Omroep Gelderland is erbij, wij nemen je mee naar de leukste en opvallendste activiteiten tijdens de botterdagen!
Airborne Wandeltocht

Airborne Wandeltocht

Verslag van de hoogtepunten van het grootste wandeltocht ter wereld, in het kader van Slag om Arnhem in 1944.
Expeditie NL

Expeditie NL

Regionale verslaggevers duiken in uiteenlopende thema's. Rond deze thema's gaan ze op zoek naar bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen.
Ronde van de Achterhoek

Ronde van de Achterhoek

Op zondag 29 augustus wordt de Ronde van de Achterhoek georganiseerd. Vele teams uit de eigen regio doen mee aan deze wielerklassieker.
Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland trekt er weer opuit in augustus! Drie weken lang gaan presentatoren Frank en Lisanne de provincie in om weer een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. De grote vraag is natuurlijk: Wat is de Mooiste plaats van Gelderland.
RegioNed

RegioNed

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
WILD van de ACHTERTUIN!

WILD van de ACHTERTUIN!

In Doorwerth is dit jaar een nieuwe wildopvang geopend. In acht afleveringen volgen we de dieren die hier worden verzorgd: mezen, uilen, egels en eenden, van nestjong tot volwassen. Precies de dieren uit onze achtertuin.
EuroGames

EuroGames

4Daagse Journaal

4Daagse Journaal

Het is zover: de Vierdaagse is weer van start! Presentator Harm Edens is erbij en neemt je mee naar het grootste wandelevenement van de wereld. Alle hoogtepunten zie je van 18 tot en met 22 juli, iedere dag om 17.15 uur in het 4Daagse Journaal op TV Gelderland. We gaan het dit jaar weer samen doen!
RegioNed Weekend

RegioNed Weekend

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
4Daagse Intocht

4Daagse Intocht

Live-uitzending vanaf de Via Gladiola in Nijmegen, waar groot feest wordt gevierd tijdens de 103de intocht van de Vierdaagse.
Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten

We mogen weer feest vieren en dat laat Linda Geerdink zich maar één keer zeggen: de derde week van juli duikt ze na drie jaar eindelijk weer het feestgedruis in tijdens de Vierdaagsefeesten! In zes afleveringen van Linda breekt UIT! (bij de Vierdaagsefeesten) doet ze verslag van alle festiviteiten in de Waalstad. Elke dag spreekt ze af met een bekende artiest die die week optreedt, geeft ze tips voor de leukste optredens op de vele podia en neemt ze je mee achter de schermen op het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland.
4Daagse Live

4Daagse Live

Harm Edens neemt je live mee naar de finish!
Zwarte Cross

Zwarte Cross

Zwarte Cross 2022. Eindelijk kan er weer gefeest worden! Vanaf donderdag 14 juli tot en met zondag 17 juli 2022 hoef je niets te missen van de Zwarte Cross, want Omroep Gelderland en REGIO8 zijn erbij. Frank Oosterwegel, Lisanne Halleriet en Bas te Velthuis nemen je mee naar dit Achterhoekse spektakel!
Fa. Milie BV

Fa. Milie BV

Wekelijks wordt er een Gelders familiebedrijf in de spotlights gezet, verspreid door de hele provincie. Welke veranderingen zijn er het afgelopen jaar geweest of wat staat er binnenkort te gebeuren? En hoe is de familiesfeer?
Boerend Hart

Boerend Hart

In de nieuwe serie Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel de boer op. Hoe komt het dat veel boeren in de knel zitten en waarom protesteren ze eigenlijk? Kan het ook anders en wat is de rol van de consument? Een eerlijk programma over de realiteit van nu, met de voeten in de klei! Met en over boeren dus!
Øsen en Angoan

Øsen en Angoan

Zeventig jaar plattelandsleven verpakt in totaaltheater. Een openluchtspel in dialect, livemuziek en een filmvoorstelling in een gezellige festivalsfeer. Dat is Øsen & Angoan.
Als paleismuren van zich laten horen

Als paleismuren van zich laten horen

In deze uitzending kijken we mee achter de schermen van de tweede eigen productie van theater Orpheus. Een live orkest van acht musici, een theaterzaal die wordt omgebouwd tot audiëntiezaal en sopraan Laetitia Gerards die het bijna 400 jaar oude Loo tot leven brengt.
Ik Vraag Dit Voor Een Vriend

Ik Vraag Dit Voor Een Vriend

Zal ik een borstvergroting nemen? Hoe ga ik om met mijn huisgenoot die luide seks heeft? En ik denk dat ik aseksueel ben, wat moet ik hiermee?! De Beeldbrengers gaan op zoek naar het antwoord op jouw dilemma!
De Groenste Straat van Gelderland

De Groenste Straat van Gelderland

In deze serie strijden zeven straten om de titel: De Groenste Straat van Gelderland. Een vakkundige jury bepaalt welke straat deze titel verdient.
De making of ‘Waar ik mijn hart aan ophang’

De making of ‘Waar ik mijn hart aan ophang’

In deze making of zijn acteurs, dansers, koren en muzikanten druk bezig met de voorbereidingen over een stuk dat gaat over een bijzondere vrouw die liever sprak tegen haar schilderijen dan tegen mensen.
Schatgraven

Schatgraven

Peter van den Hout gaat op zoek naar verborgen schatten in Gelderland.
Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes

Tijdens de Alpe d’HuZes beklimmen op één dag duizenden deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Omroep Gelderland doet live verslag.
In het hart van ons landgoed

In het hart van ons landgoed

Neem een kijkje in het bijzondere bestaan van de familie Verschuer, die eigenaar is van het landgoed Mariënwaerdt.
Gelderland Helpt

Gelderland Helpt

GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.
Muzikale Tour van de Vrijheid

Muzikale Tour van de Vrijheid

In de aanloop naar 4 en 5 mei slaan vijf muzikanten uit Gelderland een muzikale brug tussen het oorlogsverleden en het heden. In elke aflevering van de ‘Muzikale tour van de vrijheid’ ontmoet een muzikant iemand met persoonlijke oorlogsherinneringen. Deze ontmoeting leidt tot een muzikale vertolking die de gebeurtenissen van toen verbindt met het leven van de jongere generaties van nu. Tijdens een intiem optreden bij Hotel De Wereld in Wageningen, een iconische oorlogslocatie, komen deze twee werelden op ontroerende wijze bij elkaar.
Nationale Herdenking Capitulaties 1945

Nationale Herdenking Capitulaties 1945

De Nationale Herdenking Capitulaties 1945 vindt elk jaar plaats bij het Nationaal Bevrijdingsmonument op het 5 Mei plein in Wageningen.
Benefietconcert Oekraïne

Benefietconcert Oekraïne

Onder leiding van Victoria Koblenko brengen we een muzikale ode aan vrede en veiligheid: samen maken we het verschil! Muziek verbroedert, muziek herinnert, muziek verbindt. Daarom brengen we op woensdagavond 4 mei een muzikale ode aan vrede en veiligheid.
Nationale Herdenking

Nationale Herdenking

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei worden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht bij het Nationaal Monument op De Dam in Amsterdam.
Herdenking Nationaal Ereveld Loenen

Herdenking Nationaal Ereveld Loenen

Op 4 mei staan we stil bij de dodenherdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen. Op dat Ereveld liggen bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven, militairen, verzetsmensen maar ook burgers, Nederlanders die de pech hadden dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren.
De Gulden Gelderlander

De Gulden Gelderlander

In De Gulden Gelderlander gaat presentator Jochem van Gelder de provincie in om Gelderlanders te verrassen met een Gulden Gelderlander: een vergulde broche die speciaal is ontwikkeld door een Gelderse Tingieterij. De broche is een speciaal in het leven geroepen versie van het welbekende lintje.
Koningsdag

Koningsdag

Woensdag 27 april is het Koningsdag en dat vieren we in Gelderland weer als vanouds! Van een traditionele kleedjesmarkt tot een kermis, en van Koningsschieten tot een wielerronde. Linda Geerdink neemt je mee, en wel naar Koningsdag in Heerde.
De pechgeneratie, jong in coronatijd

De pechgeneratie, jong in coronatijd

Vrolijk Pasen!

Vrolijk Pasen!

Dit weekend gaat Lisanne Halleriet op zoek naar het paasgevoel van Gelderland. Ze brengt een bezoek aan het Paasevent in Harderwijk, gaat langs bij de voorbereidingen van Passion Achterhoek, bewondert de eierrit in Tiel en bezoekt het paasvuur in Zieuwent. Vrolijk Pasen! is op Eerste en Tweede Paasdag te zien om 17.20 uur op TV Gelderland. Fijne paasdagen!
De Troubadours

De Troubadours

In De Troubadours reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer door Gelderland met zijn pick-up wagen vol instrumenten. Hij ontmoet bekende Gelderse collega-muzikanten. Deze zangers en zangeressen leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad en vertellen, op locatie, een bijzonder verhaal over die plek welke hem of haar inspireert. Foto: Marijn Smulders
Klaas op Klompen

Klaas op Klompen

Wandelend door bossen met dansende dennenbomen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes ontdekt Klaas Drupsteen de klompenpaden van onze provincie. Terwijl hij geniet van de prachtige natuur spreekt hij voorbijgangers en bewondert hij de hoogtepunten die hij op zijn route tegenkomt.
Stevensloop

Stevensloop

Live uitzending van de Stevensloop. 's Avonds worden de hoogtepunten nog een keer op een rijtje gezet tijdens de compilatie om 17.20 uur.
GLD Stemt

GLD Stemt

Ik beloof! Dat spreken raadsleden uit bij de start van een nieuwe raadsperiode. Maar wát beloven ze nu eigenlijk? In elke uitzending van GLD Stemt maken we de balans op van de beloftes die gemeenten in die regio vier jaar geleden hebben gedaan. Wat is gelukt en wat niet? Presentatie: Linda Geerdink.
I Love De Achterhoek

I Love De Achterhoek

In het derde seizoen van I Love de Achterhoek gaan Frans en Willem op zoek naar ultiem geluk en levensverlengende gezondheid.
Een Oogje op Gelderland

Een Oogje op Gelderland

In 'Een Oogje op Gelderland' worden historische beelden afgespeeld uit Gelderse plaatsen die soms wel 80 tot 100 jaar oud zijn.
NK Indoor Atletiek

NK Indoor Atletiek

Podium Kabam

Podium Kabam

In Podium Kabam krijgen Gelderse 'ruwe diamanten' een podium waarmee ze via Omroep Gelderland op alle kanalen zichtbaar en hoorbaar worden.
I love Oud en Nieuw

I love Oud en Nieuw

Frans en Willem gaan op zoek naar mensen die in 2022 iets bijzonders staat te wachten en duiken in de wereld van tradities en gewoonten rondom Oud & Nieuw.
Het jaar van Gelderland

Het jaar van Gelderland

Samen met gasten blikken Linda en Frank terug op het afgelopen jaar.
Het Lekkerste van Gelderland

Het Lekkerste van Gelderland

Jochem van Gelder gaat op zoek naar authentieke Gelderse streekgerechten. Wie van de thuiskokers kan dit gerecht het allerlekkerst klaarmaken?
Kerstconcert Omroep Gelderland

Kerstconcert Omroep Gelderland

Op Eerste Kerstdag zenden we het speciale Omroep Gelderland kerstconcert uit.
Kerst vier je samen

Kerst vier je samen

Deze speciale kerstshow wordt gepresenteerd door Sonja Booms en Frans Duijts. Tijdens de show blikken we terug op bijzondere verhalen van het afgelopen jaar, worden wensen in vervulling gebracht en kerstbomen uitgedeeld. Want kerst vieren we samen.
JA ik wil NU!

JA ik wil NU!

In JA ik wil NU! volgen we acht koppels op de dag van hun leven. Veel mensen die bijvoorbeeld door corona of geldzorgen niet in de gelegenheid zijn om te trouwen, krijgen nu hun kans. Omroep Gelderland biedt de koppels een geheel verzorgde ceremonie aan.
Groene Koppen

Groene Koppen

De wereld verandert, en Gelderland verandert mee. Harm Edens gaat op zoek naar groene pioniers in onze provincie.
Ridders van Gelre

Ridders van Gelre

De Ridders wandelen door Gelderland langs de mooiste historische plekken van onze provincie.
Normale Verhale

Normale Verhale

In deze speciale uitzending van Normaal viert de band de release van hun nieuwe album en boek 'Normale Verhale'. In de uitzending speelt de band vier nummers van het nieuwe album op het terras van Bennie's Hooischuur studio. Ook Angelique Krüger schuift aan en gaat met de bandleden in gesprek over de totstandkoming van hun nieuwe album. Foto: Hans-Peter van Velthoven
De Helden van het G-team

De Helden van het G-team

In het programma De Helden van het G-team kijken we mee met het allereerste seizoen van het G-team van de Graafschap. Zij spelen in de Bijzondere Eredivisie. Een seizoen lang spelen de G-teams, teams van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, van verschillende betaalde voetbalclubs tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. In de vierdelige serie volgen we het team op weg naar de finale die plaatsvindt op De Vijverberg. We volgen het team van begin tot eind: tijdens de trainingen en wedstrijden, in de kleedkamers en in de spelersbus.
Erfgoedfestival

Erfgoedfestival

Kijk live naar de opening van het Erfgoedfestival vanuit De Vereeniging in Nijmegen.
Op Weg naar Wijsheid

Op Weg naar Wijsheid

Wanneer ben je wijs? Hoe word je het en wat heb je er eigenlijk aan? In het nieuwe tv-programma ‘Op Weg naar Wijsheid’ gaat presentator Klaas Drupsteen op zoek naar het antwoord op die vragen. In negen etappes loopt hij de Walk of Wisdom, een moderne pelgrimsroute rondom Nijmegen. Elke keer wandelt er een bekende Gelderlander met hem mee.
De Slag om Grolle

De Slag om Grolle

Dit jaar vindt de 7e editie plaats van De Slag om Grolle. Tijdens dit historische evenement gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627.
Op Weg naar Waarheid

Op Weg naar Waarheid

In het nieuwe tv-programma Op Weg naar Waarheid probeert presentator Klaas Drupsteen al wandelend samen met negen bekende (oud-)Gelderlanders dichter bij het mysterie van de waarheid te komen. Samen lopen zij het Trekvogelpad; het langste natuurpad van Nederland. Tijdens het wandelen gaat Klaas met zijn gasten in gesprek over hun leven en het geheim van de waarheid. Wat is waarheid; bestaat ze eigenlijk wel en hoe vind je haar dan? De serie is een vervolg op de serie Op Weg naar Wijsheid.
Gisteren gemist?

Gisteren gemist?

Het programma van de afgelopen avond.
Dag TV

Dag TV

Waalcrossing Nijmegen

Waalcrossing Nijmegen

Volg live de officiële herdenking van de verovering van de Waalbrug bij Nijmegen door de Amerikaanse 82nd Airborne Division in 1944. Militairen staken destijds in canvas boten de Waal over om de brug via de overzijde te bereiken.