GLD doc

GLD doc

Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
GLD Nieuws

GLD Nieuws

GLD Nieuws is het dagelijkse nieuwsprogramma van Omroep Gelderland. Met het belangrijkste nieuws uit uw regio op een rij.
RegioNed

RegioNed

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
Angelique gaat buurtmaken!

Angelique gaat buurtmaken!

In Angelique gaat buurtmaken bezoekt Angelique Krüger bewonersinitiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Wekelijks speelt Angelique met twee buurtbewoners daarnaast de buurtborrelquiz. Want hoe goed ken jij je buurman of -vrouw? Hoe meer vragen goed, hoe voller de borrelplank. Ook belangrijk voor de leefbaarheid: voorzieningen! Is er in jouw dorp of wijk openbaar vervoer, een pinautomaat of een sportvoorziening? Angelique checkt hoe het ervoor staat.
RegioNed Weekend

RegioNed Weekend

De beste reportages van de Nederlandse Regionale Omroepen
De Gulden Gelderlander

De Gulden Gelderlander

In De Gulden Gelderlander gaat presentator Jochem van Gelder de provincie in om Gelderlanders te verrassen met een Gulden Gelderlander: een vergulde broche die speciaal is ontwikkeld door een Gelderse Tingieterij. De broche is een speciaal in het leven geroepen versie van het welbekende lintje.
De Week van Gelderland

De Week van Gelderland

Met gasten kijken we terug op de actualiteit van de voorbije week en kijken vooruit naar de komende week.
Plaats Delict

Plaats Delict

Plaats Delict is hét opsporingsprogramma van Omroep Gelderland en RTV Oost. Politie en justitie vragen je wekelijks mee te denken over misdaden in Gelderland en Overijssel, want dankzij jouw tips kunnen vele vormen van criminaliteit worden opgelost.
NOS Nieuws van de Week

NOS Nieuws van de Week

Het NOS Nieuws van de Week is een wekelijks journaal in makkelijke taal. In elke aflevering komen drie nieuwsonderwerpen aan bod die worden verteld in begrijpelijke taal.
Bridge to Liberation

Bridge to Liberation

Live verslag van Bridge to Liberation.
Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Herdenking Airborne Begraafplaats Oosterbeek

Op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek liggen meer dan 1750 geallieerde militairen begraven, die gesneuveld zijn tijdens de Slag om Arnhem. Tijdens de herdenking worden zij herdacht.
Fruitcorso Tiel

Fruitcorso Tiel

Op zaterdag 16 september vindt in Tiel het bekende fruitcorso plaats. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven: het komt allemaal voorbij. Het fruit, de noten en zaden worden verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe. Zo heb je fruit nog nooit gezien!
Herdenking Ginkelse Heide

Herdenking Ginkelse Heide

Op zaterdag 16 september vindt de jaarlijkse Airborne Herdenking plaats op de Ginkelse Heide in Ede. Tijdens de herdenking leggen Airborne burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van verschillende Airborne organisaties kransen uit respect voor de gevallenen uit de Slag om Arnhem.
Herdenking Airborneplein Arnhem

Herdenking Airborneplein Arnhem

Bij de herdenkingsceremonie op het Airborneplein worden de soldaten herdacht die tijdens de Slag om Arnhem hun leven verloren bij een poging een bruggenhoofd te vestigen.
Bloemencorso Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde

In het Achterhoekse Lichtenvoorde pronken imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel.
Airborne Wandeltocht

Airborne Wandeltocht

De Airborne Wandeltocht vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag van september in Oosterbeek. Omroep Gelderland is erbij en doet live verslag van deze indrukwekkende wandeltocht.
KEET!

KEET!

De keet, een plek waar jongeren samenkomen. Een prachtig hok in de nok van de stal, een oude stacaravan naast de mesthoop, of een simpele overkapping met houtkachel. Het zijn hechte vriendengroepen waarbij kameraadschap centraal staat. En natuurlijk gaat het ook over drank, lompigheid en feest. Ze zijn trots op hun streek en naoberschap stroomt door hun aderen.
Ronde van de Achterhoek

Ronde van de Achterhoek

Op zondag 27 augustus wordt de Ronde van de Achterhoek georganiseerd. Vele teams uit de eigen regio doen mee aan deze wielerklassieker.
Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland

Zomer in Gelderland trekt er weer opuit in augustus! Drie weken lang gaan presentatoren Frank en Lisanne de provincie in om weer een heleboel leuke dorpen en buurtschappen te bezoeken. De grote vraag is natuurlijk: Wat is de Mooiste plaats van Gelderland.
Carl en Mo op Vacanta!

Carl en Mo op Vacanta!

Carl König (90) en Monique Dirven (56) zijn een bijzonder stel uit Doesburg. Samen gaan zij deze zomer op Vacanta! Ze toeren ruim een week in de Canta van Carl. Een zilverkleurige, kleine auto die maximaal 45 kilometer per uur mag. Van 14 t/m 18 augustus te zien bij Omroep Gelderland.
Linda breekt UIT!

Linda breekt UIT!

Presentatrice Linda Geerdink gaat op zoek naar de meest unieke uitjes van Gelderland, bezoekt Gelderse bekendheden, en doet natuurlijk zelf ook mee aan alle activiteiten.
De Troubadours

De Troubadours

In De Troubadours reist muzikant en presentator Christon Kloosterboer door Gelderland met zijn pick-up wagen vol instrumenten. Hij ontmoet bekende Gelderse collega-muzikanten. Deze zangers en zangeressen leiden Christon rond in ‘hun’ streek of stad en vertellen, op locatie, een bijzonder verhaal over die plek welke hem of haar inspireert. Foto: Marijn Smulders
Zwarte Cross

Zwarte Cross

Zwarte Cross 2023. Er kan weer gefeest worden! Vanaf donderdag 20 juli tot en met zondag 23 juli hoef je niets te missen van de Zwarte Cross, want Omroep Gelderland en REGIO8 zijn erbij. Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet nemen je mee naar dit Achterhoekse spektakel!
4Daagse Intocht

4Daagse Intocht

Live-uitzending vanaf de Via Gladiola in Nijmegen, waar groot feest wordt gevierd tijdens de intocht van de Vierdaagse.
4Daagse Journaal

4Daagse Journaal

Presentator Harm Edens neemt je mee naar het grootste wandelevenement ter wereld: de 4Daagse! Alle hoogtepunten zie je van 17 tot en met 21 juli, iedere dag om 17.15 uur in het 4Daagse Journaal op TV Gelderland.
De Groenste Straat van Gelderland

De Groenste Straat van Gelderland

In deze serie strijden zeven straten om de titel: De Groenste Straat van Gelderland. Een vakkundige jury bepaalt welke straat deze titel verdient.
BuitenGewoon

BuitenGewoon

Harm Edens en boswachter Thijmen van Heerde zwerven door de Gelderse natuur.
Clubgenoten

Clubgenoten

In Clubgenoten herenigt Froukje Jansen komend seizoen wekelijks een bekende of bijzondere Gelderlander met zijn of haar vereniging van vroeger.
Rikruten

Rikruten

Rik Bronkhorst en Rik Kapitein van Omroep Gelderland duiken in de wereld van Defensie. Acht weken lang lopen de verslaggevers mee met verschillende Defensie-eenheden. Ze doen echt mee met oefeningen, en krijgen zo een goed beeld van de werkzaamheden van de eenheden.
In het vizier van De Jager

In het vizier van De Jager

Inge de Jager volgt Gelderlanders die zich ongehoord voelen.
Oost-Indisch Doof

Oost-Indisch Doof

Hanneke Coolen-Colsters vond haar opa's dagboek. Hij werd uitgezonden naar Indonesië, dat zich na WOII onafhankelijk verklaarde. Het dagboek stopt enkele dagen vóór de tweede politionele actie. Voor Hanneke de reden om op onderzoek te gaan. Ze onderzoekt de relatie tussen Gelderland en Nederlands-Indië, die al voor de Tweede Wereldoorlog hecht was.
Focus op Gelderland

Focus op Gelderland

Jochem van Gelder gaat op zoek naar de beste amateurfotograaf van Gelderland. Zes kandidaten uit onze provincie gaan de strijd met elkaar aan en leren de fijne kneepjes van het fotograferen. Uiteindelijk wint er één. Wie wordt de beste hobbyfotograaf van Gelderland?
I Love De Achterhoek

I Love De Achterhoek

I love de Achterhoek is terug! Met de pensioengerechtigde leeftijd in zicht gaan Frans Miggelbrink en Willem te Molder op zoek naar wat je na je pensioen allemaal nog kan en móet doen! Dit seizoen ontmoeten ze leeftijdsgenoten die nog vrijwilligerswerk doen, een leuke hobby hebben of nog aan het werk zijn. Én ze vinken hun bucketlist af. Benieuwd wat daarop staat?
Hemelvaartsconcert Normaal

Hemelvaartsconcert Normaal

Het is tijd voor een beetje nostalgie: het concert van Normaal uit 2005! Een concert ter ere van hun 30-jarige jubileum. Een legendarisch optreden van de Achterhoekse band in Lochem. Foto: ANP
Dat is andere taal

Dat is andere taal

Ons Dorp

Ons Dorp

Filmbeelden uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. De jaren waarin de Enschedese ondernemer Johan Adolfs en zijn filmers met Paillard Bolex-camera's stad en land afreisden om dorpsfilms op te nemen.
Nationale Herdenking Capitulaties 1945

Nationale Herdenking Capitulaties 1945

De Nationale Herdenking Capitulaties 1945 vindt elk jaar plaats bij het Nationaal Bevrijdingsmonument op het 5 Mei plein in Wageningen. Aansluitend aan de internationale herdenking start het Bevrijdingsdefilé.
Gelderland Herdenkt

Gelderland Herdenkt

Bekijk de samenvatting van de herdenking op Nationaal Ereveld Loenen. Daarnaast duiken we in het verleden van Joop Onnekink: hij was vier jaar toen hij begin van de oorlog in Arnhem woonde. Zijn vader zat in het verzet maar moest vluchten naar Engeland. Joop, zijn moeder en zusjes werden gegijzeld in kamp Vught. Toen ze terug mochten naar Arnhem was hun huis ingepikt door Duitsers en begon de zwerftocht. Wonder boven wonder werd de familie in 1945 weer herenigd met vader.
Nationale Herdenking

Nationale Herdenking

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei worden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht bij het Nationaal Monument op De Dam in Amsterdam.
Herdenking Nationaal Ereveld Loenen

Herdenking Nationaal Ereveld Loenen

Op 4 mei staan we stil bij de dodenherdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen. Op dat Ereveld liggen bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven, militairen, verzetsmensen maar ook burgers, Nederlanders die de pech hadden dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren.
Koningsdag

Koningsdag

Donderdag 27 april is het Koningsdag en dat vieren we in Gelderland weer als vanouds. Van een traditionele kleedjesmarkt tot een kermis, en van Koningsschieten tot een wielerronde. Linda Geerdink neemt je mee naar Koningsdag in Buren!
Muzikale Tour van de Vrijheid

Muzikale Tour van de Vrijheid

In de aanloop naar 4 en 5 mei slaan vijf muzikanten uit Gelderland een muzikale brug tussen het oorlogsverleden en het heden. In elke aflevering van de ‘Muzikale tour van de vrijheid’ ontmoet een muzikant iemand met persoonlijke oorlogsherinneringen. Deze ontmoeting leidt tot een muzikale vertolking die de gebeurtenissen van toen verbindt met het leven van de jongere generaties van nu. Tijdens een intiem optreden bij Hotel De Wereld in Wageningen, een iconische oorlogslocatie, komen deze twee werelden op ontroerende wijze bij elkaar.
Opening Hanzejaar

Opening Hanzejaar

9 Hanzesteden geven een voorproefje van hun evenementen en activiteiten voor het Hanzejaar 2023. Van vaartochten over de IJssel tot bungeeroeien, van alles komt voorbij tijdens de officiële opening!
Klaas op Klompen

Klaas op Klompen

Wandelend door bossen met dansende dennenbomen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes ontdekt Klaas Drupsteen de klompenpaden van onze provincie. Terwijl hij geniet van de prachtige natuur spreekt hij voorbijgangers en bewondert hij de hoogtepunten die hij op zijn route tegenkomt.
Ridders van Gelre

Ridders van Gelre

De Ridders wandelen door Gelderland langs de mooiste historische plekken van onze provincie.
Angelique Gaat Vreemd!

Angelique Gaat Vreemd!

Fa. Milie BV

Fa. Milie BV

Wekelijks wordt er een Gelders familiebedrijf in de spotlights gezet, verspreid door de hele provincie. Welke veranderingen zijn er het afgelopen jaar geweest of wat staat er binnenkort te gebeuren? En hoe is de familiesfeer?
GLD Stemt

GLD Stemt

Op woensdagavond 15 maart volg je vanaf 21.00 uur live de uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Gepresenteerd door Annemieke Schakelaar en Erik van der Pol. Wie gaan onze provincie vertegenwoordigen?
Halfvastenoptocht

Halfvastenoptocht

Wie denkt dat carnaval weer helemaal voorbij is heeft het mis! Op zondag 12 maart vindt de halfvastenoptocht plaats in Angerlo. De mooiste carnavalswagens komen voorbij en jij kunt live meegenieten! Vanaf 13.00 uur live op TV Gelderland.
Carnavalsoptocht

Carnavalsoptocht

Live-registraties van carnavalsoptochten in Gelderland
NK Veldrijden

NK Veldrijden

Dit jaar vindt het NK Veldrijden plaats in Zaltbommel! Omroep Gelderland is erbij en doet live verslag. Om 13.30 uur start de vrouwenwedstrijd en vanaf 15.00 uur is het tijd om de mannen aan te moedigen.
Nieuwjaarsgesprek met de Commissaris van de Koning

Nieuwjaarsgesprek met de Commissaris van de Koning

Op 1 januari om 13.00 uur luidt presentator Erik van der Pol het nieuwe jaar in met een gesprek met commissaris van de Koning John Berends.
Het Gelders Orkest

Het Gelders Orkest

Registratie van het concert ‘Legendarisch nieuwjaar met Lakatos’ op zaterdag 6 januari 2018 in Musis Sacrum, Arnhem. Het Gelders Orkest met zigeunerviolist, jazzimprovisator en klassiek virtuoos Roby Lakatos (foto). Dirigent: Dirk Brossé.
GLD Nieuws Extra

GLD Nieuws Extra

Een extra (live) uitzending van het GLD Nieuws.
Carbid Knallen

Carbid Knallen

Traditiegetrouw gaan we gaan knallend het jaar uit met carbid schieten! Presentatoren Esther Stegeman en Frank Oosterwegel brengen dit jaar een bezoek aan Hummelo en wagen zelf ook een bescheiden knalletje.
Dit was 2022

Dit was 2022

Vanuit Kasteel Doornenburg kijkt Angelique Krüger met verschillende gasten terug op 2022 en blikt vooruit op 2023. Wat waren de meest bijzondere, opmerkelijke of emotionele momenten van het afgelopen jaar? En wat wensen we onszelf en elkaar voor 2023? Verder nemen Frans Miggelbrink en Willem te Molder je mee in oud en nieuw tradities die zij in de Achterhoek nog nooit hebben gezien.
KerstKaravaan

KerstKaravaan

De Omroep Gelderland KerstKaravaan toert van 19 tot en met 26 december door de provincie. Presentatoren Angelique Krüger, Esther Stegeman, Jochem van Gelder en Frank Oosterwegel gaan een week op pad om mensen te verrassen, wensen te vervullen en kerstpakketten weg te geven.
Op Weg naar Waarheid

Op Weg naar Waarheid

In het nieuwe tv-programma Op Weg naar Waarheid probeert presentator Klaas Drupsteen al wandelend samen met negen bekende (oud-)Gelderlanders dichter bij het mysterie van de waarheid te komen. Samen lopen zij het Trekvogelpad; het langste natuurpad van Nederland. Tijdens het wandelen gaat Klaas met zijn gasten in gesprek over hun leven en het geheim van de waarheid. Wat is waarheid; bestaat ze eigenlijk wel en hoe vind je haar dan? De serie is een vervolg op de serie Op Weg naar Wijsheid.
Van Gelders Grijs

Van Gelders Grijs

Wat houdt de ouderen van Gelderland bezig en hoe ervaren zij dingen? Dat zie je bij Van Gelders Grijs.
Dorpshuis van het jaar

Dorpshuis van het jaar

Welk dorpshuis in Gelderland gaat er dit jaar vandoor met de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2022’? Presentatrice Angelique Krüger gaat de komende maanden op zoek naar de meest inspirerende dorpshuizen in Gelderland.
Warboels Sinterklaasfeest Ozosnel

Warboels Sinterklaasfeest Ozosnel

Omroep Gelderland is deze Sinterklaas aanwezig bij Warboels Sinterklaasfeest Ozosnel in Amphion Theater in Doetinchem. Als er iemand fan is van de liedjes van Warboel, dan is het Ozosnel, het geliefde paard van Sinterklaas. Het wordt één groot feest!
Voor wie steek jij een kaarsje op?

Voor wie steek jij een kaarsje op?

Anita Witzier en Joris Linssen praten met nabestaanden over hun verlies. Door het branden van een kaars en het vertellen van persoonlijke verhalen leeft de herinnering voort van de mensen die we missen.
Zevenheuvelenloop

Zevenheuvelenloop

Op zondag 21 november doet Omroep Gelderland live verslag van de Zevenheuvelenloop.
De Slag om Grolle

De Slag om Grolle

Omroep Gelderland doet live verslag van De Slag om Grolle. Tijdens dit historische evenement gaat Groenlo terug in de tijd, naar het jaar 1627.
Jan houdt huis

Jan houdt huis

Presentator Jan de Hoop neemt kijkje achter de voordeur bij bijzondere huizen. Plekken waarvan de eigenaren zeggen: 'Hier wil ik oud worden!'. Ook gaat Jan op zoek naar oplossingen voor het woningtekort.
WK Volleybal

WK Volleybal

Gelderland is het bruisende middelpunt van één van de grootste sportevenementen ooit in Nederland, het WK Volleybal vrouwen. Van 26 september tot en met 2 oktober is op TV Gelderland elke dag vanaf 17.45 uur een update over het WK Volleybal te zien.
Market Garden

Market Garden

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. En daarom staan we ook dit jaar stil bij Operatie Market Garden. Bekijk vanavond de compilatie van de Market Garden herdenkingen van het afgelopen weekend.
Luchtlandingen Ginkelse Heide

Luchtlandingen Ginkelse Heide

Live uitzending van de jaarlijkse Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede.
Botterdagen Elburg

Botterdagen Elburg

In het tweede weekend van september staat Elburg in het teken van botters, monumenten, vis en ambacht. Omroep Gelderland is erbij, wij nemen je mee naar de leukste en opvallendste activiteiten tijdens de botterdagen!
Expeditie NL

Expeditie NL

Regionale verslaggevers duiken in uiteenlopende thema's. Rond deze thema's gaan ze op zoek naar bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen.
Boerend Hart

Boerend Hart

Esther Stegeman en Frank Oosterwegel gaan de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders? Produceren onze akkerbouwers voldoende graan voor ons dagelijks brood en staan er voldoende notenbomen voor dat dagelijkse handje noten dat je volgens het voedingscentrum nodig hebt?
Alpe d'HuZes

Alpe d'HuZes

Tijdens de Alpe d’HuZes beklimmen op één dag duizenden deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Omroep Gelderland doet live verslag.
Stevensloop

Stevensloop

Live uitzending van de Stevensloop in Nijmegen.
Een Oogje op Gelderland

Een Oogje op Gelderland

In 'Een Oogje op Gelderland' worden historische beelden afgespeeld uit Gelderse plaatsen die soms wel 80 tot 100 jaar oud zijn.
Bureau GLD

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Samen met politie en justitie wordt de kijker wekelijks opgeroepen mee te denken over kleine en grote criminaliteit in Gelderland.
Op Weg naar Wijsheid

Op Weg naar Wijsheid

Wanneer ben je wijs? Hoe word je het en wat heb je er eigenlijk aan? In het nieuwe tv-programma ‘Op Weg naar Wijsheid’ gaat presentator Klaas Drupsteen op zoek naar het antwoord op die vragen. In negen etappes loopt hij de Walk of Wisdom, een moderne pelgrimsroute rondom Nijmegen. Elke keer wandelt er een bekende Gelderlander met hem mee.
Gelderse Koppen

Gelderse Koppen

In Gelderland liggen de verhalen op straat. Harm Edens reist door stad en land op zoek naar Gelderlanders met grappige, aandoenlijke of opmerkelijke verhalen
De Torenkamer

De Torenkamer

Van Bunker naar Buitenhuis

Van Bunker naar Buitenhuis

Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden van Amsterdam naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Waar is hij precies terechtgekomen? Hij besluit zijn nieuwe woonplek te onderzoeken en ontdekt al snel dat deze een fascinerende geschiedenis heeft. Ruim 80 jaar nadat de Duitsers hier de eerste bunkers bouwden, wordt het project afgesloten met de bouw van elf hele bijzondere buitenverblijven.
Military Boekelo

Military Boekelo

Uit de hele wereld komen topruiters met hun paarden naar Boekelo. Ieder jaar kent het startveld een aantal olympische medaillewinnaars en internationale kampioenen. Dé reden voor veel internationale topruiters om er bij te zijn, naast het technisch hoogstaande parcours, de oer-Twentse gezellige informele sfeer en de kampioenschapsambiance. Het wedstrijdterrein in Boekelo trekt elk jaar tienduizenden bezoekers.
​Koninginnedag 1998

​Koninginnedag 1998

Dag TV

Dag TV

Gisteren gemist?

Gisteren gemist?

Het programma van de afgelopen avond.