Ridders van Gelre - Op zoek in het Overkwartier
Terugkijken

Ridders van Gelre - Op zoek in het Overkwartier

Op zoek in het Overkwartier 21 november 17:15 - 17:45

De Ridders van Gelre gaan op zoek naar topstukken voor in Gelders Museum in het oude Overkwartier. Nu staat de regio bekend als Noord- en Midden-Limburg, maar toch hoort het gebied nog steeds bij het Verhaal van Gelderland. Achtereenvolgens bezoeken de Ridders Arcen, Horst aan de Maas, Montfort, Roermond en Venlo.

Op zoek in Achterhoek en Liemers

Op zoek in Achterhoek en Liemers

14 november 17:15 - 17:45 De Ridders bezoeken musea in de Achterhoek en Liemers om te zien of ze topstukken kunnen lenen voor het Gelders Museum. Achtereenvolgens gaan ze naar Kasteel Huis Bergh, Stadsmuseum Bergh, Stadsmuseum Doetinchem en Musea Zutphen.
Een festival voor Gelre

Een festival voor Gelre

7 november 17:15 - 17:45 De Ridders van Gelre zijn terug. Ze gaan eindelijk aan het werk om één van hun grote dromen te realiseren. Er moet een museum komen over de geschiedenis van Gelderland. Deze week doen de Ridders inspiratie op tijdens het Verhaal van Gelderland Festival bij kasteel Cannenburch.
Arnhem

Arnhem

13 december 2021 17:20 - 17:45 De Ridders wandelen door Gelderland langs de mooiste historische plekken van onze provincie.
Driel - Heteren - Doorwerth - Heelsum - Oosterbeek

Driel - Heteren - Doorwerth - Heelsum - Oosterbeek

6 december 2021 17:20 - 17:45 In de negende etappe van hun Grandtour door de negentiende eeuw treden de ridders in de sporen van Jacob van Lennep die in 1823 te voet door Gelderland trok. De reis voert van Fort Pannerden naar Oosterbeek waar hun grote held begraven ligt. Ridder Bas bezoekt een authentieke steenoven uit de negentiende eeuw en gaat op zoek naar de sporen van een van de grootste Gelderlanders van die negentiende eeuw: schrijver, schilder en voordrachtskunstenaar Jacob Jan Cremer. De man die met een vlammend pamflet een einde wist te maken aan kinderarbeid in fabrieken. Ridder René bezoekt kasteel Doorwerth en ontdekt dat Baron van Brakell, een van de laatste bewoners van het kasteel, eigenlijk een grondlegger van het toerisme naar de Veluwezoom was en misschien wel de allereerste projektontwikkelaar van Nederland.