De Troubadours - Compilatie
Terugkijken

De Troubadours - Compilatie

Compilatie 10 april 2022 17:20 - 17:45

In deze aflevering blikken we terug op De Troubadours. Christon toerde kriskras door onze provincie en ging op pad met Lakshmi, Coosje Smid, Frans Duijts en Blaudzun. Kijk mee naar de hoogtepunten van De Troubadours!

Blaudzun

Blaudzun

3 april 2022 17:20 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Johannes Sigmund beter bekend als singer songwriter Blaudzun. Hij neemt ons mee naar Arnhem en Doorwerth.
Frans Duijts

Frans Duijts

27 maart 2022 17:20 - 17:45 Christon en Frans gaan samen op pad in en rond Tiel. Zowel bij Frans als in de stad Tiel draait alles om handel. Frans zijn handelaarsfamilie streek ooit met de woonwagen neer rond Tiel en zijn nooit meer weggegaan. Christon haalt Frans op in Beneden-Leeuwen, bij zijn opslag en kantoor van zijn drankhandel, een enorme loods met van alles en nog wat. Van pallets vol met condooms tot ziekenhuisbedden en van een kingsize jacuzzi tot dozen vol sterke drank. Samen rijden ze naar Tiel en stappen op Neeltje Jantje, een van de laatst overgebleven Waalschokkers. Ze varen over de Waal met Tiel op de achtergrond, Frans vertelt over de liefde voor deze stad. In het streekmuseum ontmoeten Frans en Christon Peter Schipper hij kan alles vertellen over het handelsverleden van Tiel en laat een bijzondere munt zien. Tot slot spelen we het vers geschreven nummer 'Hier hoor ik thuis' in een kroeg aan het marktplein, midden in Tiel.
Coosje Smid

Coosje Smid

13 maart 2022 17:20 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Coosje Smid. Zangeres, actrice en theatermaakster. In 2010 won ze een gouden kalf voor haar rol in de film Joy. Tegenwoordig toert ze, onder andere met haar vader Ernst Daniël Smid, met verschillende Nederlandstalige theatershows door ons land. Zij neemt Christon in deze uitzending mee naar Winterswijk, naar de synagoge in de Spoorstraat waar ze geboren en getogen is. Inspiratie voor hun song vinden ze in natuurgebied de Bekendelle, waar Coosje als kind veel kwam.
Lakshmi

Lakshmi

6 maart 2022 17:20 - 17:45 Deze week is Christon op pad met Lakshmi, artiest, zangeres, songwriter en theatermaker. Al op 14-jarige leeftijd woont ze in Nijmegen als kraker, daar ontdekt ze de muziek en haar zangtalent. Haar muziek omschrijft ze als pop noir. Een combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica. Met Christon duikt ze in het krakersverleden van Nijmegen. Daar ontmoeten ze een oude kraker in de Piersonstraat, waar de Piersonrellen plaatsvonden, de hevigste krakersrellen ooit in Nederland. Ze gaat terug naar haar oude kraker café en neemt Christon mee naar het Goffertpark in Nijmegen, een plek die veel voor haar betekend heeft.