De Groenste Straat van Gelderland - Ammerzoden
Terugkijken

De Groenste Straat van Gelderland - Ammerzoden

Ammerzoden 22 mei 17:20 - 17:45

Normaal ben je trots op een eerste plaats, maar als je boven aan de lijst prijkt van Steenbreek, is er werk aan de winkel. De gemeente Maasdriel heeft een prachtig groen buitengebied, maar kom je binnen de bebouwde kom, dan kijk je tegen stenen tuinen aan. In het dorp gaan we vandaag aan de slag om de tuinen net zo mooi te maken als het buitengebied.

Deest

Deest

15 mei 17:20 - 17:45 Deest valt onder de gemeente Druten en prijkt op plek 4 van versteende gemeenten, uitgeroepen door Stichting Steenbreek. In de Wilgenstraat hebben de groencoaches van Yuverta Damiän en Jan-Julius er met hun groenteam een flinke klus aan om deze straat te vergroenen. Ook de huidige hangplek krijgt een make-over. De bewoners zijn dolblij met de mogelijkheid dat ze hun tuin konden opgeven voor een opknapbeurt.
Didam

Didam

8 mei 17:20 - 17:45 In tegenstelling tot wat de Bloemenbuurt doet vermoeden, zijn er weinig bloemen te zien en zie je hier vooral stenen tuinen en zelfs asfalt. Het is zelfs zo erg dat de gemeente ervoor heeft gekozen om een stuk van de tuinen zelf in beheer te nemen. Aanhangwagens die tot bijna in de voordeur geparkeerd staan, zijn vanaf nu verleden tijd. De gemeente plant, in overleg met de bewoners heggen en struikjes, zodat er eenheid en groen in de tuinen ontstaat.
Westervoort

Westervoort

1 mei 17:20 - 17:45 We bijten het spits af met het Liemerse dorp Westervoort. Dit dorp staat op nummer 7 in de door Stichting Steenbreek opgestelde top 10 lijst van meest versteende gemeenten. De wijk Mosterdhof spant de kroon. Gebouwd in de jaren '80 ten tijde van grote woningnood en een van de eerste bloemkoolwijken van Nederland. De meeste deelnemers kochten recent een kluswoning en wilden eerst hun huis opknappen. Nu is het hoog tijd om hun tuin aan te pakken. Want voor wie z'n tegeltuin 'een luchtplaats van de gevangenis' noemt, is iedere tegel eruit dikke winst.