Boerend Hart - De Toekomst
Terugkijken

Boerend Hart - De Toekomst

De Toekomst 13 juli 2022 17:15 - 17:40

In de laatste aflevering van Boerend Hart onderzoeken Esther en Frank of er nog toekomst is voor onze boeren in Gelderland en hoe ziet die er dan uit? Ze gaan langs bij hoogleraar landgebruiksplanning Martha Bakker en bezoeken melkveehouder Bart Lubbers in Arnhem en biologisch akkerbouwer Theo Nieuwenhuis in Loil.

Glastuinbouw

Glastuinbouw

6 juli 2022 17:15 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week gaan ze de kassen van de Bommelerwaard in, want daar staan veel glastuinbouwbedrijven waar groenten, fruit en bloemen worden geteeld. Ze brengen een bezoek aan een jonge tuinder met chrysanten en horen waarom de broers van Tuijl uit Zaltbommel over zijn gestapt van paprika's naar aardbeien en frambozen.
Fruitteelt

Fruitteelt

29 juni 2022 17:15 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week vergelijken ze appels en peren, want die groeien goed in de rivierklei van onze Gelderse boomgaarden. Op zoek naar trends en biologisch fruit bezoeken ze Bert den Haan in Kerk Avezaath en Toine Janssen in Winssen.
Varkenshouderij

Varkenshouderij

22 juni 2022 17:15 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de varkenshouderij, want Gelderland is na Noord Brabant de provincie met de meeste varkens. We bezoeken de familie van Buuren in Horssen waar de varkens elke dag buiten lopen en gaan in gesprek over het imago van de sector met Desi Keurntjes uit Didam.
Akkerbouw

Akkerbouw

15 juni 2022 17:20 - 17:40 In Boerend Hart gaan Frank en Esther op zoek naar de stand van agrarisch Gelderland. Deze week duiken ze in de wereld van de aardappelen en vragen ze zich af of wij nog wel echte aardappeleters zijn. We bezoeken akkerbouwer Bert Sloetjes uit Halle en maken kennis met Howard en Claudi, zij begonnen in maart 2022 in Millingen een boerderij met behulp van burgerlandbouwinitiatief Land van Ons.