Instellingen
Instellingen
Hart voor Zorg - Eetstoornis
Terugkijken

Hart voor Zorg - Eetstoornis

Eetstoornis 22 april 15:20 - 15:45

Tien procent van de patiënten met een eetstoornis overlijdt. Patiënten die bij Amarum terechtkomen, zijn heel ernstig ziek. Als niemand in de zorg meer een oplossing heeft, kun je hier naartoe als laatste redmiddel. Psychiater Leontine Berg vertelt over haar werk bij de eetstoorniskliniek.

Obesitas

Obesitas

6 mei 15:20 - 15:45 Marike kampt met overgewicht. Sinds haar pubertijd is ze te zwaar en doet ze haar best om af te vallen. Het jojo-effect is Marike letterlijk op het lijf geschreven. Ze gaat nu een traject in bij de obesitaskliniek en hoopt op een maag verkleinende operatie.
Blind en slechtziend

Blind en slechtziend

29 april 15:20 - 15:45 Sonja brengt een bezoek aan Het Schild in Wolfheze. Een wooncomplex voor mensen die geen hand voor ogen kunnen zien. Een aantal bewoners is behalve blind, ook slechthorend en heeft dementie.
Dementie

Dementie

15 april 15:20 - 15:45 Kun je verwachten dat mensen met dementie zich aanpassen? Verzorgende IG Sabine van Ruiten denkt dat juist zij als medewerkers zich meer moeten aanpassen aan hun bewoners dan andersom.
Psychiatrie

Psychiatrie

8 april 15:20 - 15:45 Het aantal psychiatrische aandoeningen is het afgelopen jaar toegenomen door corona. Senior verpleegkundige Edith Rap je mee naar haar werk, waar verschillende patiënten hun verhaal delen over hun psychiatrische aandoening of niet aangeboren hersenletsel.
Verloskunde

Verloskunde

1 april 15:20 - 15:45 Jorien Beekman is verloskundige. Al honderden keren heeft ze met het echoapparaat over de buik van zwangere vrouwen bewogen. Maar om het ongeboren kindje in de buik van de toekomstige moeder te zien, dat vindt ze ook na al die jaren nog steeds een groot wonder.
Gehandicaptenzorg

Gehandicaptenzorg

25 maart 16:20 - 16:45 Ruben Kortekaas werkt in de gehandicaptenzorg. Een beroep waarbij mensen vaak denken aan poep en pies, maar dat is maar een klein onderdeel. Juist de dankbaarheid van de mensen, de grote glimlach die je krijgt en de gezelligheid: daar doet Ruben het voor.
Thuiszorg

Thuiszorg

18 maart 16:20 - 16:45 Maaike Donker werkt als verpleegkundige in de thuiszorg. Ze ziet mensen van jong tot oud, en werkt in een zelfstandig team. Ze wil graag mensen helpen, en vindt een baan in de thuiszorg veel uitdagender dan een baan in het ziekenhuis.