De Week van Gelderland
Terugkijken

De Week van Gelderland

19 maart 2021 17:20 - 18:00

Het is de week van de zorg! We kwamen met zijn allen 5 miljoen coronakilo's aan. Wat doen we eraan? En hoe zitten onze ouderen na een jaar lockdown in een verzorgingshuis in hun vel?

De Week van Gelderland

23 februari 17:15 - 18:00 Een ernstig ongeluk in Lochem deze week. Onze verslaggever Melanie Lokate zag het, net als Odo Olthoff, gebeuren. De Arnhemse fotograaf Maurice Jager is bezig met een bijzonder project. Van iedere nationaliteit die in Nederland woont wil hij zowel een man als een vrouw portretteren. 478 moeten het er worden. Het lijkt wel alsof we steeds massaler en heftiger last krijgen van hooikoorts. Hoe zit dat precies? En waarom staat Gelderland altijd zo slecht op die pollenradar-kaartjes? Maurice Martens, oprichter van pollennieuws.nl legt het uit. Alweer 2 jaar oorlog in Oekraïne. Oekraïnse Nastya Sulymenko en Doesburgse Richard Rhemrev treden op. De oorlog moet niet 'normaal' gevonden worden! Achter de bar staat Irene van der Aart over de steun voor de boeren.

De Week van Gelderland

16 februari 17:15 - 18:00 Roerige tijden voor Vitesse. Bij ons aan tafel algemeen directeur Vitesse Peter Rovers over de ontwikkelingen van deze week. Cees Jan Fledderus uit Dieren is dol op modelspoortreinen. Een hobby of is het niet stiekem gewoon speelgoed? Een bakkie troost belandt vaak samen met drank en sigaretten op het lijstje met ongezonde dingen. Volkomen onterecht volgens hoogleraar voeding en ziekte Ellen Kampman. De Nijmeegse band Sonic Whip uit Nijmegen timmert goed aan de weg en treden hier op. Onze Willem staat achter de bar.

De Week van Gelderland

9 februari 17:15 - 18:00 Boeren zorgden deze week voor onrust in Gelderland. Hoe goed is dit voor het imago van de boer? Aan tafel voormalig voorman van Agractie Bart Kemp. De grootste carnavalsvereniging van Nederland komt uit, jawel: Vaassen. Ellen Betting-Bosgoed en Remko van der Haar vormen samen het Vaassense prinsenpaar. Een voetbalwedstrijd beleven met een visuele beperking. Bij NEC kan dat deze week alweer 10 jaar! Zeer-slechtziende Bart Frenken is dankbaar gebruiker van de blindentribune en Hans de Beun is een van de commentators. 'POAH, een John Deere, da's mien merk', dit zinnetje maakte weerman Gerrit Vossers een heuse beroemdheid. Freeline schreef er een nummer over. Kersverse opa Frans Miggelbrink staat achter de bar.

De Week van Gelderland

2 februari 17:15 - 18:00 In Doesburg moet het leerlingenvervoer op de schop vanwege personeelstekorten. Math van den Beucken, van vervoersorganisatie Avan, staat tussen de ouders en de gemeente in. De Doesburgse Heidy Melissen nam, met haar twee aanvankelijk hulpbehoevende dochters, het heft al in eigen handen. De Klarenbeekse Wim Bosch en Toon Bongertman uit Twello wonnen het kampioenschap aardappelschillen. De heren hadden, jawel, de langste én de dunste! 'Turbulente' tijden voor Lelystad Airport. Jaap Kloosterziel, die jarenlang demonstreerde tegen de komst van het vliegveld, kan het nieuws van deze week haast niet geloven. Achter de bar staat een bibberende Irene van der Aart. En dat heeft niets te maken met warme truiendag. Jazzkwartet 'Mulder!' uit Nijmegen komt muziek maken.