Instellingen
Instellingen
Van Gelders Grijs - Woonzorgcentrum de Borkel in Gorssel
Terugkijken

Van Gelders Grijs - Woonzorgcentrum de Borkel in Gorssel

Woonzorgcentrum de Borkel in Gorssel 24 oktober 2020 15:20 - 15:45

Deze week is Jochem van Gelder op bezoek in woonzorgcentrum de Borkel in Gorssel.

Bijzonder Van Gelders Grijs

Bijzonder Van Gelders Grijs

18 juli 15:20 - 15:45 Veel bijzondere ontmoetingen met Gelderse senioren had Jochem van Gelder de afgelopen jaren. Een aflevering vol mooiste momenten, met een lach en een traan: zoals Henny met de open onderbroeken, Herman die zijn kist al klaar heeft staan en tips om gezond oud te worden van honderd-plussers.
Seniore vrouwen Red Hat Society in Apeldoorn

Seniore vrouwen Red Hat Society in Apeldoorn

11 juli 15:20 - 15:45 Red Hat Society Nederland is een vrouwenbeweging voor ladies op leeftijd. Ze kleden zich in het paars en dragen een rode hoed. Er zijn geen regels, behalve één: NIET ZEUREN! Jochem bezoekt de Apeldoornse afdeling: de Bezige Appel Bijtjes. Welke adelijke naam kiest Ria (71) nu ze eindelijk officieel geinaugureerd wordt? Red-Hatter Phinadiva (66) verkleedt zich behalve in paars en rood in nog veel meer kostuums. Queen Bee oftewel Queen Elisabeta van Koeterwaals tot Filosoof (72) is 10 jaar geleden begonnen met de Apeldoornse afdeling. Jochem gaat ook op bezoek bij een Apeldoorner met een bijzondere pet op. Tunnus Gierpet oftewel Teun Westerik (70) omringt zich met oude spullen en heeft een bijzondere truc om zijn "trekzak" er historisch uit te laten zien.
Vrijwilligers Historische Tuinderij Warmoes in Lent

Vrijwilligers Historische Tuinderij Warmoes in Lent

4 juli 15:20 - 15:45 Tuindersgebied Lent bij Nijmegen wordt langzaam volgebouwd. Maar één tuin houdt dapper stand: Historische Tuinderij Warmoes! Jochem bezoekt de seniore vrijwilligers die bij alle voorkomende taken helpen. Normaliter is de tuin ook vierdaagse-camping, daarom wordt de quiz afgesloten met een feestelijk muzikaal vierdaagse tintje!
Voormalig Turkse Gastarbeiders Moskee in Harderwijk

Voormalig Turkse Gastarbeiders Moskee in Harderwijk

27 juni 15:20 - 15:45 Aan de Anne Franklaan in Harderwijk staat de Turkse Mehmet Akif Ersoy-moskee, vernoemd naar de dichter van het Turkse volkslied. Naast dat er in de moskee 5 keer per dag gebeden wordt, is het ook een ontmoetingsplek voor de Turkse ouderen uit Harderwijk. Emin Karaaslan neemt Jochem van Gelder mee op pad om deze Turkse ouderen te ontmoeten. Hoe zijn ze in Nederland gekomen en wat is hun levensverhaal? Een van hen is Veli Tekeli, hij kwam in 1968 naar Nederland om bij een koelkastfabriek te werken en later bij de NS. Hoe was het voor hem om alleen in Nederland in een pension te wonen en zijn vrouw en kind in Turkije achter te laten? Hoe kijkt hij nu terug om zijn komst en zou hij nog terug willen naar Turkije? De quiz wordt gespeeld door opa Ali Fidanci en kleindochter Rana. Een lieve opa en kleindochter die elkaar elke dag wel even zien. Kennen ze elkaar daardoor zo goed dat ze alle vragen juist kunnen beantwoorden? In de rubriek Kleurrijk Grijs even een oer-Hollandse invulli
Woonzorgcentrum Ambthuis in Bredevoort

Woonzorgcentrum Ambthuis in Bredevoort

20 juni 15:20 - 15:45 Woonzorgcentrum het Ambthuis in Bredevoort ligt op een prachtige plek in het oude centrum van Bredevoort. De naam Amthuis komt van vroeger, daar woonde de ambt, rechter en bestuurder, vroeger was het een redelijke villa. Die is afgebroken en heeft plaats gemaakt voor de zorginstelling. Een van de bewoners is mevrouw Piek, de oudste inwoonster van de gemeente Aalten, onlangs werd ze 102! Genoeg reden voor Jochem van Gelder om een bezoek aan haar te brengen. Ook Gerard Rots heeft een bijzonder verhaal. Vroeger was hij bakker in Bredevoort, totdat hij wegens gezondheidsredenen moest stoppen. Hij liet zich omscholen tot metaalbewerker. Na zijn pensioen raakte hij geïnteresseerd in boekbinden en volgde verschillende cursussen. Ook werd hij houtdraaier en maakte prachtige gebruiksvoorwerpen. Jochem heeft voor hem een bijzondere verrassing geregeld met 2 van zijn kleindochters. De quiz spelen we met Ridder in de Orde van Oranje-Nassau; Jan Lensink en zijn kleindochter Joske.
Senioren Walking Football Nivo Sparta Zaltbommel

Senioren Walking Football Nivo Sparta Zaltbommel

13 juni 15:20 - 15:45 Ze mogen weer: de spelers van het Walking Footballteam van NIVO Sparta. Jochem van Gelder maakt kennis met de spelers en hun trainer en fluit het eerste onderlinge wedstrijdje van dit jaar. Ook de quiz wordt gespeeld door twee voetballers: opa Frank (68) en kleinzoon Tygo (12). Daarnaast gaat Jochem in het historische Zaltbommel op bezoek bij oud-huisarts Paul van Dijk. Na zijn pensioen interviewde hij 140 mensen om de geschiedenis van zijn straat in kaart te brengen.
Senioren Toercaravanclub GTCC in Ommeren

Senioren Toercaravanclub GTCC in Ommeren

6 juni 15:20 - 15:45 Het mooie weer is er eindelijk weer, dus ook tijd om lekker vakantie te vieren! Met de familie op pad of juist gezellig met een groep mensen. Dat laatste doen de leden van de Gereformeerde Tour en Caravanclub (GTCC). Tijdens het voorjaarskamp staan ze in Ommeren en leden uit het hele land kunnen aansluiten om 3 weken lang met hen op de camping te staan. Jochem gaat bij hen op bezoek.
Liberaal Joodse Gemeente van de synagoge in Dieren

Liberaal Joodse Gemeente van de synagoge in Dieren

30 mei 15:20 - 15:45 Deze week een uitzending vanuit de Dierense Sjoel. Ongeveer 80 gezinnen zijn nog altijd actief bij de Joods Liberale Gemeente in Dieren en zij hebben elke zaterdag een dienst. Jochem gaat bij hen langs om de verhalen te horen van de 65-plussers onder hen.
Vrijwilligers Voerman Museum in Hattem

Vrijwilligers Voerman Museum in Hattem

9 mei 15:20 - 15:45 Deze week Van Gelders Grijs vanuit Hattem, waar Jochem praat met de vrijwilligers van het Voermanmuseum. Met Diny Kinket (72) wandelt hij langs de beroemde Voermankoepel, waar vroeger schilder Jan Voerman zijn beroemde wolkenluchten boven de IJssel schilderde. En wat zit er ìn de IJssel? Jochem houdt een viswedstrijd met vismeester Eef van der Gronde (71).
Stichting Veteranen Oost Nederland in Doetinchem

Stichting Veteranen Oost Nederland in Doetinchem

2 mei 15:20 - 15:45 Deze week een uitzending vanuit Doetinchem, Jochem is te gast bij het SVON, Stichting Veteranen Oost Gelderland. Een ontmoetingsplek voor alle militairen actief, ex-militairen, jonge en oude veteranen en hun thuisfront in Oost-Nederland. Jochem gaat ook langs bij Hans Keuper voorman van Boh Foi Toch.
Rocking Old School in Ede

Rocking Old School in Ede

25 april 15:20 - 15:45 Deze week staat de ‘Rocking Old School’ in Ede centraal. Jochem van Gelder praat met vrijwillig bandcoach Roy Henninger en natuurlijk wordt er ook muziek gemaakt. Om even aan de drukte te ontsnappen gaat Jochem wild spotten met natuurkenner Louis Fraanje.
Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden

Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden

18 april 15:20 - 15:45 Jochem van Gelder gaat op bezoek bij de oudere vrijwilligers van bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Het bezoekerscentrum is een soort alternatief dorpshuis geworden in het door water omringde dorp.
Verpleeghuis De Rijnhof in Renkum

Verpleeghuis De Rijnhof in Renkum

11 april 15:20 - 15:45 Jochem van Gelder gaat op bezoek bij Ineke Jager. Ineke heeft één grote passie, ze is namelijk groot fan van Lee Towers.
Woonzorgcentrum Stegemanhof in Aalten

Woonzorgcentrum Stegemanhof in Aalten

12 december 2020 16:20 - 16:45 Woonzorgcentrum Stegemanhof in Aalten gooit de deuren open voor Van Gelders Grijs! Jochem van Gelder gaat in gesprek met bewoners, er wordt iemand verrast en natuurlijk spelen we de grootouder-kleinkindquiz.
Papiermolen De Middelste Molen in Loenen

Papiermolen De Middelste Molen in Loenen

5 december 2020 16:20 - 16:45 Deze Sinterklaasaflevering van Van Gelders Grijs komt vanuit de papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. Vorig jaar gingen de Pieten hier papier maken in het Sinterklaasjournaal, nu wordt Jochem van Gelder ingewerkt Molensint aan de slag.
COC Nijmegen

COC Nijmegen

28 november 2020 16:20 - 16:45 Jochem van Gelder gaat deze keer in gesprek met 'roze' ouderen. Bij COC Nijmegen komen veel ouderen uit de LHBTI gemeenschap samen in het Roze Huis.
R.K. Martinuskerk in Doesburg

R.K. Martinuskerk in Doesburg

21 november 2020 16:20 - 16:45 Deze week komt Van Gelders Grijs vanuit de Rooms Katholieke Martinuskerk in Doesburg. De bejaarde koster en voorganger geven met een persoonlijke touch invulling aan het samenkomen in coronatijd. Tijdens vieringen maar ook bij uitvaartdiensten. Met een traan en een lach.
Lunteren Aktief in Lunteren

Lunteren Aktief in Lunteren

14 november 2020 16:20 - 16:45 Deze week is Jochem te vinden bij de organisatie Lunteren Aktief! Jochem kijkt z'n ogen uit bij Hennie van Beek die dol is op klederdracht. Ook gaat hij gaat sjoelen met Wim Slotenboom en spreekt met Ab Welgraven over de vele initiatieven waar hij zich voor inzet.
't Hart van Loil in Loil

't Hart van Loil in Loil

7 november 2020 16:20 - 16:45 Jochem van Gelder gaat met de dorpsouderen in gesprek over hoe zij betrokken zijn bij het nieuwe centrum van Loil.
Tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden

Tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden

31 oktober 2020 16:20 - 16:45 Jochem van Gelder brengt deze week een bezoek aan de Tafeltennisvereniging Slagvaardig in Rheden.
Stichting Schapedrift in Ermelo

Stichting Schapedrift in Ermelo

17 oktober 2020 15:20 - 15:45 Jochem van Gelder is te vinden in het bezoekerscentrum bij de Schaapskooi in Ermelo en maakt hij kennis met de vrijwilligers van Stichting Schapedrift. Ook brengt hij een bezoek aan camping 'De Bejaardentuin'.
S.V. Grol in Groenlo

S.V. Grol in Groenlo

10 oktober 2020 15:20 - 15:45 In het derde seizoen van Van Gelders Grijs gaat Jochem van Gelder opnieuw in gesprek met Gelderse ouderen. Dit seizoen is hij allereerst te zien in de Achterhoek, namelijk in Groenlo bij S.V. Grol.
Special

Special

24 december 2019 16:20 - 16:45 Deze speciale kerstavondaflevering is gevuld met artiesten die optreden voor de bewoners van Verpleeghuis Rumah Kita. Hier wonen ouderen die geboren zijn in Nederlands Indië of de Molukken.
Special

Special

23 december 2019 16:20 - 16:45 Deze speciale aflevering van Van Gelders Grijs staat in het teken van Verpleeghuis Rumah Kita. De bewoners van het verpleeghuis moesten in de jaren vijftig wennen aan Nederland.
De Hoge Weide

De Hoge Weide

14 december 2019 16:20 - 16:50 Jochem in Lochem. Deze keer een Van Gelders Grijs aflevering vanuit woonzorgcentrum De Hoge Weide in Lochem.
Vilente - De Sonnenberg

Vilente - De Sonnenberg

7 december 2019 16:20 - 16:50 Trouwen en trouw zijn, daar gaat het over in de zevende aflevering van Van Gelders Grijs. Het zijn onderwerpen die volgens de bewoners van De Sonnenberg in Oosterbeek vroeger anders benaderd werden.
Dorpshuis de Boxhof

Dorpshuis de Boxhof

30 november 2019 16:20 - 16:50 In de zesde aflevering van dit seizoen van Van Gelders Grijs brengt Jochem van Gelder een bezoek aan Doprshuis de Boxhof in Velddriel.
Kulturhus 't Huiken

Kulturhus 't Huiken

23 november 2019 16:20 - 16:50 Jong en oud, oud en jong. Aflevering 5 van Van Gelders Grijs gaat over het dichten van de generatiekloof: in Elburg zijn er namelijk vele verbindende projecten.
Crematorium Heidehof

Crematorium Heidehof

16 november 2019 16:20 - 16:50 De een praat er met het grootste gemak over, de ander schuift het onderwerp liever voor zich uit, de dood. In het paviljoen van het crematorium in Ugchelen, vraagt Jochem van Gelder aan zijn tafelgasten het hemd van het lijf over dit onderwerp.
St. Jozef - Rijnwaal

St. Jozef - Rijnwaal

9 november 2019 16:20 - 16:45 Deze aflevering van Van Gelders Grijs staat in het teken van ouderen en wonen in het Kuuleke an de Waol, oftewel Gendt.
Ontmoetingspunt 't Brewinc

Ontmoetingspunt 't Brewinc

2 november 2019 16:20 - 16:50 In de tweede aflevering van dit seizoen van Van Gelders Grijs brengt Jochem van Gelder een bezoek aan het Seniorenontmoetingspunt 't Brewinc in Doetinchem. Een gezellige plek waar genoeg ruimte is voor creativiteit. En dat kan zowel Jan als Hielke beamen.
Insula Dei

Insula Dei

26 oktober 2019 15:20 - 15:50 In de eerste aflevering van dit seizoen van Van Gelders Grijs bezoekt Jochem van Gelder leden van de "oud maar nog niet dood club" van Insula Dei in Arnhem. Want je kunt dan wel een dagje ouder zijn, maar uitstapjes maken doen deze dames nog volop en daarbij blijft hun uiterlijk net zo belangrijk als toen ze nog jong waren.

Van Gelders Grijs

11 december 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we vanuit Wijchen en hebben we het over Kerst. Kijken bewoners ernaar uit of zien ze er tegenop? Hoe vieren ze Kerst in de zorginstelling? Jochem gaat op bezoek bij oud-politicus en schrijver Jan Terlouw, speelt de quiz met oma Door Smulders en heeft het met twee gasten over echte mannenpraat!

Van Gelders Grijs

4 december 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we uit Beneden-Leeuwen en hebben we het over Sinterklaas! Hoe vierden ouderen dit vroeger en wat vinden ze van de huidige Sinterklaasviering? Jochem gaat op bezoek bij Henk Schiffmacher in zijn tattooshop in Amsterdam en speelt de kwis met oma Annie Wertjes en heeft het met bewoners over voorwerpen van vroeger en van nu. Weten Jochem en bewoners waar ze voor zijn?

Van Gelders Grijs

27 november 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we uit Apeldoorn en hebben we het over het Koningshuis. Wat vindt men van de huidige Koning en moet het Koningshuis in de toekomst blijven bestaan? Jochem gaat langs bij schrijfster en columniste Tineke Beishuizen, speelt de kwis met Gerrie van de Werf en heeft het over euthanasie. Hoe denken ouderen daar over?

Van Gelders Grijs

20 november 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we vanuit Dinxperlo waar we het met bewoners hebben over het onderwijs. Twee oud leraren buigen zich over verschillende stellingen zoals, wel of geen hoofddoek of petje op in de klas. We hebben het over internet, maken ouderen daar veel gebruik van?Jochem gaat op bezoek bij Saskia en Serge, we spelen de kwis met oma Gerrie.

Van Gelders Grijs

13 november 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we vanuit Dinxperlo waar we het met bewoners hebben over de robot in de zorg. Wat vinden ze daar van? Jochem speelt de kwis met oma Jannie en hij brengt een bezoek aan schrijver A.L.Snijders. We hebben het met bewoners over hun ervaringen aan de Tweede Wereldoorlog. Wat hebben zij er van meegekregen en hoe belangrijk is herdenken op 4 mei voor?

Van Gelders Grijs

6 november 2018 16:20 - 16:45 Vandaag komen we uit Borculo waar we het met bewoners hebben over de Zwarte Cross! Een aantal bewoners bracht afgelopen jaar een bezoek aan het evenement. Jochem gaat op bezoek bij voormalig voetballer Sije Visser, we spelen de kwis met oma Marie en we hebben het over ouder worden.

Van Gelders Grijs

30 oktober 2018 16:20 - 16:45 Deze week komen we vanuit Epe waar we het hebben over je laten dopen en geloof. Jochem gaat langs bij Hans Dorrestijn en we spelen de kwis met oma Mientje. En wat vinden bewoners van het fictieve plan om een mega seniorendorp te bouwen, midden op de Veluwe?

Van Gelders Grijs

23 oktober 2018 15:20 - 15:45 Deze uitzending komen we vanuit Hengelo en praten we met bewoners over tegenslagen in het leven. Waar vinden ze de kracht om door te gaan? Jochem gaat op bezoek bij Gerda Havertong, verrast opa Marinus met de kwis en we vroegen bewoners waar zij zich thuis voelen.

Van Gelders Grijs

16 oktober 2018 15:20 - 15:45 Deze week komen we vanuit Tolkamer en hebben we het over de (maatschappelijke) dienstplicht. Zou hij misschien terug moeten komen om het tekort in de zorg te verhelpen? We hebben het met bewoners over de liefde en Jochem verrast oma Evelien en gaat op bezoek bij Marjolein Bastin.

Van Gelders Grijs

9 oktober 2018 15:20 - 15:45 Deze uitzending komen we vanuit Silvolde, we hebben het over het noaberschap. Wat is het nu eigenlijk precies en bestaat het nog? We hebben het over kinderdagverblijven, gaan kinderen tegenwoordig te vaak naar het kinderdagverblijf en hoe dit men dit vroeger eigenlijk? We verrassen oma Gerda en Jochem brengt een bezoek aan Harry Sacksioni.

Van Gelders Grijs

2 oktober 2018 15:20 - 15:45 Deze uitzending komen we vanuit Silvolde en hebben we het over mobiele telefoons en privacy. Zit de jeugd van tegenwoordig te veel op hun mobiel of vinden de ouderen dit wel mee vallen? We verrassen oma Ans in de kwis en Jochem gaat op bezoek bij Ronnie Tober.

Van Gelders Grijs

25 september 2018 15:20 - 15:45 Deze uitzending komen we vanuit zorginstelling Thuvine in Duiven. We hebben het over muziek, welke muziek is favoriet en wat vinden ze van de hedendaagse muziek? De pepernoten liggen al weer in de supermarkt, wat vindt men daar van en wat vinden ze van tradities als Sinterklaas en Koningsdag?

Van Gelders Grijs

18 september 2018 15:20 - 15:45 Deze aflevering komen we opnieuw vanuit Elst. We hebben het over het feit dat er meer vrouwen in zorginstellingen wonen dan mannen. Vrouwen worden ouder, maar hoe komt dat? Daarnaast hebben we het over hobby's, gaat Jochem op bezoek bij schoenontwerper Jan Jansen en spelen we de kwis met oma Gradeke.

Van Gelders Grijs

11 september 2018 15:20 - 15:45 Deze aflevering komen we vanuit Elst en hebben we het over het huwelijk. Hoe blijf je 70 jaar gelukkig getrouwd? Ook hebben we het over het geloof, gelooft men nog en waar gelooft men precies in? Jochem gaat op bezoek bij zanger Bert Heerink en we spelen de kwis met oma Leida.

Van Gelders Grijs

4 september 2018 15:20 - 15:45 Deze aflevering komen we vanuit Velp en hebben we het over hoe het is om in een zorginstelling te wonen. Hebben we het over uiterlijk, wat zou je eventueel aan jezelf willen veranderen. Jochem gaat op bezoek bij Margreet Blanken en we spelen de kwis met oma Marijke.