In het vizier van De Jager - Wat gebeurt er eigenlijk in onze slachthuizen?
Terugkijken

In het vizier van De Jager - Wat gebeurt er eigenlijk in onze slachthuizen?

Wat gebeurt er eigenlijk in onze slachthuizen? 21 april 2022 17:20 - 17:45

Varkens die op weg naar de slachtbank worden mishandeld. Vorig jaar werden gruwelijke beelden uit een Gelders slachthuis openbaar gemaakt. Onderzoek wijst uit dat sindsdien varkens in een Gelders slachthuis (gedeeltelijk) onverdoofd is geslacht. Dierenwelzijn is soms in het geding. Bovendien is transparantie nog steeds geen algemeen goed in de vleesbranche.

Verwarde mensen als buren

Verwarde mensen als buren

6 juni 17:20 - 17:45 Het zal je maar overkomen: weet je op deze krappe woningmarkt eindelijk een huisje voor jezelf te bemachtigen, tref je daar een verwarde buur. Niet eentje die rustig voor zichzelf uit babbelt, maar iemand waar je flink overlast van ervaart, tot diep in de nacht aan toe. Het overkwam een jong stel uit Arnhem. Ze zijn niet de enigen, de afgelopen 10 jaar is het aantal meldingen van overlast door verwarde personen verdrievoudigd in Gelderland. Als buren sta je met de rug tegen de muur.
Gedwongen thuis

Gedwongen thuis

30 mei 17:20 - 17:45 Al meer dan acht maanden wacht de Nijmeegse Ed Lagerweij op een rolstoel met duwondersteuning voor zijn vrouw. En zijn verhaal staat niet op zichzelf. Het regent klachten over hulpmiddelenleverancier Welzorg, de leverancier waarmee de gemeente Nijmegen een contract sloot. Ondanks dat er veel schrijnende verhalen bekend zijn, besluit de gemeente niet de hulp in te schakelen van andere leveranciers. In het vizier van de Jager zoekt uit waarom.
Miljoenen huizen verzakken door aanhoudende droogte

Miljoenen huizen verzakken door aanhoudende droogte

23 mei 17:20 - 17:45 Het is de zomer van 2018: de zon schijnt en er valt amper een spatje regen. In dat jaar krijgt een aantal bewoners van het oude stadje Buren opeens te maken met scheuren in de muren. Hun huizen verzakken als gevolg van bodemdaling. Door de aanhoudende droogte dreigen in Nederland een miljoen huizen te verzakken en flinke schade op te lopen. Funderingsschade herstellen is ingewikkeld en kostbaar én komt voor rekening van de huiseigenaren zelf.
Misstanden in Jeugddorp De Glind deel 2

Misstanden in Jeugddorp De Glind deel 2

13 oktober 2022 17:15 - 17:45 Omroep Gelderland deed de afgelopen maanden onderzoek waarin tientallen oud-pleegkinderen vertellen over misbruik en mishandeling in De Glind. Ook vertellen zij jarenlang niet te zijn geloofd. De verhalen spelen in de jaren tachtig en negentig, maar bij de Omroep zijn ook recente gevallen bekend.