Instellingen
Instellingen
Carnaval in Gelderland - Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland
Terugkijken

Carnaval in Gelderland - Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland 24 januari 2019 16:35 - 16:45

De komende weken zien we in het programma 'Van Kakkersgat tot Duufelshemel' hoe Gelderland toeleeft naar carnaval 2019. We volgen drie carnavalsgroepen bij de bouw van hun praalwagen. Carnavalskenner Willem te Molder, legt uit waar de oorsprong ligt van al die bijzondere plaatsnamen tijdens carnaval. We duiken de geschiedenis in en zo zien we dat carnaval van alle tijden is. Tot slot belanden we 's Heerenberg, bij Mien Engelbarts. Het nummer 'Mientje' is dé carnavalskraker van Waskupenstad. Maar het nummer heeft ook een minder feestelijke kant.

Café Carnaval

Café Carnaval

15 februari 16:25 - 16:50 Dat carnaval dit jaar niet doorgaat betekent niet dat we geen carnaval kunnen vieren! Presentator Linda Geerdink heeft de deuren van Café Carnaval toch weer open gegooid. Ze praat ons bij over het laatste carnavalsnieuws. Zo hebben ze in Kerkkdriel toch een nieuwe prins gekozen. Bij de Arnhemse vereniging On- Ganse willen ze met een speciale ansichtkaart de bejaarden uit de stad een hart onder de riem steken. Verslaggever Esther Stegeman is in Winssen waar ze het dorp hebben opgeroepen hun huis in carnavalssferen te versieren. Esther gaat kijken of dat gelukt is, en hoort wie de winnaar is. Huis DJ Eric van den Berg laat ons genieten van een hagelnieuwe carnavalskraker en om in de sferen te komen blikken we terug op de optochten van voorgaande jaren.
Café Carnaval

Café Carnaval

14 februari 16:20 - 16:45 Dat carnaval niet doorgaat dit jaar, betekent niet dat er niets te doen is in Gelderland. Café Carnaval is weer geopend en presentator Linda Geerdink praat je bij over het laatste carnavalsnieuws. Zo is verslaggever Frank Oosterwegel in Angeren waar dit jaar tóch een optocht is. Een miniatuur variant weliswaar, maar ook heel feestelijk. We zien hoe carnavalsvereniging 'De Paverts' uit Zeddam hun speciaal gebrouwen bier langs de deuren brengen om toch samen te kunnen proosten. En in Groenlo kun je met je snuit tegen een etalageruit toch genieten van carnaval met de zogenaamde SnoeteRoete. Huis DJ Eric van den Berg laat ons een fijne carnavalsknaller horen en we blikken terug op de optochten van voorgaande jaren.
Café Carnaval

Café Carnaval

13 februari 16:20 - 16:45 Café Carnaval is terug. Helaas geen gasten aan de bar dit jaar, maar gelukkig wel feestelijk. Verslaggever Frank Oosterwegel is in Neede waar de carnavalsvereniging een heuse drive thru heeft georganiseerd in het dorp. De leden kunnen hier een carnavalspakket ophalen waarmee ze 's avonds kunnen inhaken op het online carnaval dat de vereniging houdt. In Huissen maakt vriendengroep 'Al het voorgaande' toch een clip voor de talentenjacht die niet doorgaat. In Angeren is het prinsenpaar druk met de optocht van dit jaar. Want hier gaat tie wel door...Huis DJ Eric van den Berg laat ons weer een knaller van een carnavalshit horen en we komen in de stemming door terug te blikken op de optochten van 'vroeger.'
Optocht Beek (compilatie)

Optocht Beek (compilatie)

24 februari 2020 16:20 - 16:45 Geniet nog even na van alle mooie wagens en gekke kostuums van de carnavalsoptocht in Beek (Montferland).
Optocht Beek

Optocht Beek

24 februari 2020 11:30 - 13:30 We doen live-verslag van de Rosen Montag carnavalsoptocht in Beek (Montferland). Kijk naar de kleurrijke praalwagens bij Omroep Gelderland en sluit het carnavalsweekend feestelijk af!
Optocht Groenlo

Optocht Groenlo

23 februari 2020 12:45 - 14:15 Bekijk live de prachtige wagens die voorbij komen tijdens de carnavalsoptocht in Groenlo. Beleef de carnavalsoptocht bij Omroep Gelderland en geniet van de carnavalssferen!
Optocht Klarenbeek (compilatie)

Optocht Klarenbeek (compilatie)

22 februari 2020 16:20 - 16:45 Geniet nog even na van alle mooie wagens en gekke kostuums van de carnavalsoptocht in Klarenbeek.
Optocht Klarenbeek

Optocht Klarenbeek

22 februari 2020 12:30 - 14:30 Start het carnavalsweekend bij Omroep Gelderland. We nemen je in deze live-uitzending mee naar het kleurrijke carnavalsfeest in Klarenbeek. Geniet van de mooiste wagens en de gezelligste muziek en begin je carnavalsweekend goed!
Café Carnaval

Café Carnaval

15 februari 2020 16:45 - 17:00 Nog 1 week dan is het eindelijk carnaval in Nederland. Hoewel, in Braamt is het Carnaval alweer voorbij. Daar vieren ze twee weken eerder carnaval. Ooit ontstaan omdat er in het naburige 's Heerenberg al een optocht was, en de politie de handhaving anders niet kon garanderen. Frank is er bij als er op de maandag na de carnaval haring wordt gehapt. Waarom ze dat doen? Frank zoekt het uit. En ook dit jaar was er weer prinsentreffen in Nijmegen. Meer dan 60 verenigingen komen hier bij elkaar in de Jan Massinkhal. André Smeeman is de regisseur van het evenement, hij zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. En we gaan er weer uit met muziek van Erik!
Café Carnaval

Café Carnaval

8 februari 2020 16:45 - 17:00 Nog maar twee weken en dan is het carnaval. Het wordt dus hoog tijd om je carnavals- outfit op orde te hebben. Ook Frank is toe aan een nieuw pak. Hij helpt deze week bij feestwinkel Joop Brouwer in Apeldoorn. Die bestaan alweer 50 jaar. Frank wordt bijgepraat over de laatste trends en wordt in het nieuw gestoken. Afgelopen weekend vond het Groesbeeks schlager festival voor de 33e keer plaats. Carnavalsgroep de Restantjes doet voor de laatste keer mee dit jaar. Verder de hit van Erik en het laatste nieuws uit carnavalsland.
Café Carnaval

Café Carnaval

1 februari 2020 16:45 - 17:00 Nog maar 3 weken en dan is het alweer zo ver, dan is het carnaval. Deze week hebben we weer het allerlaatste carnavalsnieuws voor je en Frank steekt zoals elke week weer de handen uit de mouwen. Hij gaat dit keer naar Huissen. Hij is hofschenker bij 'Boel op stelten' een carnavalsfeest voor mensen met een beperking. En die mooie hoedjes die gedragen worden tijdens carnaval, de steek. Die naait Inge Konings uit Groenlo al 25 jaar helemaal zelf voor carnavalsvereniging de Knunnekes. Ook Huis- DJ Erik is er weer, met een kneiter van een carnavalskraker.
Café Carnaval

Café Carnaval

25 januari 2020 16:45 - 17:00 Deze week in Café Carnaval gaat onze Frank helpen bij een workshop foam hoeden maken in Oosterhout. Want dat is nog niet zo gemakkelijk. We zijn bij CDA- politicus en prins van Knotsenburg Mark Buck. Hij groeide op in carnavals- walhalla, Kerkrade. Maar moet toegeven dat het feest in Nijmegen toch ook best leuk is. En huis- DJ Erik van den Berg heeft weer de laatste carnavalskraker voor ons.
Café Carnaval

Café Carnaval

18 januari 2020 16:45 - 17:00 Vanaf 11 januari gaan we weer kijken hoe onze provincie toeleeft naar carnaval. In Café Carnaval, gepresenteerd door Esther Stegeman, komen wekelijks allerhande carnavals onderwerpen voorbij. Deze week zijn we in 's Heerenberg, bij IJsbrand Nijhof. Hij verzamelt alles wat te maken heeft met carnavalsvereniging 'De Waskupen.' Van het pak van de eerste prins, tot de notulen van de oprichting. En we zijn in Nieuw- Dijk, waar carnavalsvereniging de Elfjes het carnavalsvirus probeert over te brengen aan de jeugd. Ze leren een praalwagen bouwen, maar ook hoe ze het publiek kunnen vermaken. Onze eigen Frank, helpt mee. En de wekelijkse carnavalskraker van huis- DJ Erik van den Berg ontbreekt ook deze week niet.
Café Carnaval

Café Carnaval

11 januari 2020 16:45 - 17:00 Vanaf 11 januari gaan we weer kijken hoe onze provincie toeleeft naar carnaval. Deze week bezoeken we Frank van Maasdijk uit Wijchen. Hij is helemaal gek van carnaval. Hij spaarde de afgelopen jaren ongeveer 4000 carnavalsonderscheidingen bij elkaar. Presentator Frank Oosterwegel steek de handen uit de mouwen en gaat deze week naar Zaltbommel, waar hij CV de Keinderkupkes helpt met de bouw van de wagen. De vereniging zag vorig jaar hun wagen in rook op gaan, toen hun loods afbrandde. Huis- DJ Erc van den Berg bespreekt deze week de carnavalshit 'StruikenDuiken' van het Gelderse duo Abe.

Carnaval in Gelderland

4 maart 2019 16:20 - 16:45 Een compilatie van de carnavalsoptocht in Beek-Ubbergen. Alle hoogtepunten worden nog een keer op een rijtje gezet.

Carnaval in Gelderland

4 maart 2019 13:00 - 14:30 Live-verslag van de feestelijke carnavalsoptocht in Beek-Ubbergen.

Carnaval in Gelderland

3 maart 2019 16:20 - 16:45 Een compilatie van de carnavalsoptocht in 's-Heerenberg. Alle hoogtepunten worden nog een keer op een rijtje gezet.

Carnaval in Gelderland

3 maart 2019 13:30 - 15:00 Live-verslag van de feestelijke carnavalsoptocht in 's-Heerenberg.

Carnaval in Gelderland

2 maart 2019 16:20 - 16:45 Een compilatie van de carnavalsoptocht in Klarenbeek. Alle hoogtepunten worden nog een keer op een rijtje gezet.

Carnaval in Gelderland

2 maart 2019 12:45 - 14:15 Live-verslag van de kleurrijke carnavalsoptocht in Klarenbeek, ook wel 't Neutendarp genoemd.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

28 februari 2019 16:35 - 16:45 Aankomend weekend is het zo ver: Carnaval in Gelderland! We komen vandaag aan in Papklokkendam zo heet Culemborg in carnavalstijd. Willem te Molder heeft de boeken er weer op na geslagen en vertelt waar de naam vandaan komt. De carnavalsverenigingen leggen de laatste hand aan hun wagens. Ligt iedereen op schema? En tot slot zijn op bezoek bij Robert van Dijk uit Ammerzoden. Van Dijk is een carnavalist in hart en nieren, maar hij voelt zich vooral verbonden met het Bourgondische carnaval dat in Brabant wordt gevierd. Dat is niet voor niks, want Ammerzoden hoorde vroeger bij de buren.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

21 februari 2019 16:35 - 16:45 Nog één week, en dan is het weer zover: Carnaval! Vandaag komen we aan in Braoiersrijk, oftewel Beneden - Leeuwen. Carnavalskenner Willem te Molder legt uit hoe die naam is ontstaan. De jaarlijkse stunt vindt plaats in Beek, we gaan in de avonduren mee met CV Mag door de beugel. Tot slot gaan we naar Grolle, Groenlo. Daar hebben ze iets unieks gevonden om carnavalskleding een tweede leven te geven.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

14 februari 2019 16:35 - 16:45 Vandaag komen we aan in het Urnerijk, oftewel Wijchen. Carnavalskenner Willem te Molder legt uit hoe die naam is ontstaan. Hoog bezoek bij de praalwagenbouwers in Klarenbeek. We duiken terug in de tijd en zo zien we dat de dansmariekes ook al heel wat jaartjes meegaan. Tot slot gaan we naar Heidegat, Ede. Niet meteen een stad die je met carnaval associeert. Toch viert carnavalsvereniging 'Ridders van de Slof' zijn 66- jarige jubileum.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

7 februari 2019 16:35 - 16:45 De komende weken zien we in het programma 'Van Kakkersgat tot Duufelshemel' hoe Gelderland toeleeft naar carnaval 2019. Vandaag komen we aan in Knotsenburg, oftewel Nijmegen. Carnavalskenner Willem te Molder, legt uit waar die naam vandaan komt. We volgen het reilen en zeilen van drie carnavalsgroepen die bouwen aan een nieuwe praalwagen. We duiken de geschiedenis in en zo zien we dat carnaval van alle tijden is. Tot slot geeft liefhebber Edwin van Onna les in carnaval op een basisschool in Zevenaar.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval in Gelderland

31 januari 2019 16:35 - 16:45 De komende weken zien we in het programma 'Van Kakkersgat tot Duufelshemel' hoe Gelderland toeleeft naar carnaval 2019. Vandaag komen we aan in Vlearmoesdorp, oftewel Neede. Carnavalskenner Willem te Molder, legt uit waar die naam vandaan komt. We volgen het reilen en zeilen van drie carnavalsgroepen die bouwen aan een nieuwe praalwagen. Een grote dag voor De Neutekrakers uit Klarenbeek, want de eerste wagen is klaar. En bij CV Mag door de Beugel uit Beek- Ubbergen willen ze nog maar weinig prijsgeven van hun praalwagen. We duiken de geschiedenis in en zo zien we dat carnaval van alle tijden is. Tot slot gaan we weer terug naar Beek- Ubbergen waar de jaarlijkse snertactie plaatsvindt. De plaatselijke carnavalsvereniging verkoopt 1200 liter snert om de kas te spekken. Veruit de meeste snert wordt verkocht vanuit de kraam van Truus de Witt. Ze wordt dan ook gekscherend 'snertwijf' van het dorp genoemd. Maar na 30 jaar vindt ze het mooi geweest.
Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval In Gelderland

Van Kakkersgat tot Duufelshemel; Carnaval In Gelderland

17 januari 2019 16:35 - 16:45 De komende weken zien we in het programma 'Van Kakkersgat tot Duufelshemel' hoe Gelderland toeleeft naar carnaval 2019. Carnavalskenner Willem te Molder, legt uit waar de naam Rossumdaerp vandaan komt. We volgen het reilen en zeilen van drie carnavalsgroepen die bouwen aan een nieuwe praalwagen. We duiken de geschiedenis in en zo zien we dat carnaval van alle tijden is. Tot slot belanden we in Elburg, waar het carnaval niet wordt gevierd, maar waar de naaimachine van de familie Hofman in deze tijden overuren maakt. Met hun familiebedrijf Carnavalsmode.nl maken ze voor meer dan 150 carnavalsverenigingen de kleding.

Carnaval in Gelderland

8 februari 2018 16:35 - 16:50 In de vijfdelige serie over 'Carnaval in Gelderland' laten we zien hoe Gelderland toeleeft naar carnaval. Deze week gaan we alvast naar de praalwagens 'kieken' in Zevenaar. Dweilorkest 'De Deurdweilers' uit Angeren bestaat al 26 jaar en ze werden drie keer Nederlands Kampioen. En carnavalskenner Willem te Molder presenteert 'Carnaval voor Dummies'. Deze week: De scepter.

Carnaval in Gelderland

1 februari 2018 16:35 - 16:50 In de vijfdelige serie over 'Carnaval in Gelderland' laten we zien hoe Gelderland toeleeft naar carnaval. Deze week zien we dansgarde 'De Beekse Heerlijkheden' uit Beek. En in Braamt brengt de prins en zijn gevolg een bezoek aan de zieken en 90-plussers. Carnavalskenner Willem te Molder presenteert 'Carnaval voor Dummies'. Deze week: De scepter.

Carnaval in Gelderland

25 januari 2018 16:35 - 16:50 In de vijfdelige serie over 'Carnaval in Gelderland' laten we zien hoe Gelderland toeleeft naar carnaval. Deze week volgen we Prinses Mirjam van Het Festijn van CV de Geintrappers op het Internationaal Prinsentreffen in Nijmegen en zien we hoe Niels Vernooy carnavalswagens uit Groesbeek in miniatuur nabouwt. En carnavalskenner Willem te Molder presenteert 'Carnaval voor Dummies'. Deze week: Onderscheidingen

Carnaval in Gelderland

18 januari 2018 16:35 - 16:50 In de vijfdelige serie over 'Carnaval in Gelderland' laten we zien hoe Gelderland toeleeft naar carnaval. Vanavond zien we de loopgroep 'CV Blaost um mèr op' uit Alem. Ze lopen dit jaar voor de 10e keer mee met de optocht. Verder wordt in Arnhem eindelijk bekendgemaakt wie de nieuwe prins is van CV de On-Ganse. En carnavalskenner Willem te Molder presenteert 'Carnaval voor Dummies'. Deze week: De raad van 11

Carnaval in Gelderland

11 januari 2018 16:35 - 16:50 In de vijfdelige serie 'Carnaval in Gelderland' laten we zien hoe Gelderland toeleeft naar carnaval 2018. Vanavond zijn we bij een dansgardeconcours in Oud Zevenaar. Volgen we wagenbouwer van het eerste uur Michel Pol. Al meer dan 25 jaar bouwt hij praalwagens, en de laatste vier jaar won hij met CV de Neutekrakers de eerste prijs in de optocht. Carnavalskenner Willem te Molder geeft ons een lesje carnavalsgebruiken, in 'Carnaval voor Dummies.'

Carnaval in Gelderland

27 februari 2017 16:45 - 16:55 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

26 februari 2017 16:45 - 16:59 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

15 april 2014 17:00 - 17:01 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

3 maart 2014 17:20 - 17:45 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

20 februari 2012 14:30 - 15:00 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

19 februari 2012 17:20 - 17:53 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

6 maart 2011 17:20 - 17:55 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

5 maart 2011 16:20 - 16:52 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!

Carnaval in Gelderland

23 februari 2009 17:20 - 17:53 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!
Carnaval maandag lang

Carnaval maandag lang

20 februari 2007 16:00 - 16:55 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!
Carnaval maandag kort

Carnaval maandag kort

19 februari 2007 16:00 - 16:38 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!
Carnaval zondag kort

Carnaval zondag kort

18 februari 2007 16:00 - 16:36 Carnaval laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan! Welke bijzondere carnavalsinitiatieven worden er dit jaar bedacht? Frank Oosterwegel en Linda Geerdink zoeken het uit!