Van Gelders Grijs
Terugkijken

Van Gelders Grijs

20 november 2018 17:20 - 17:45

Deze week komen we vanuit Dinxperlo waar we het met bewoners hebben over het onderwijs. Twee oud leraren buigen zich over verschillende stellingen zoals, wel of geen hoofddoek of petje op in de klas. We hebben het over internet, maken ouderen daar veel gebruik van?Jochem gaat op bezoek bij Saskia en Serge, we spelen de kwis met oma Gerrie.

Kegelclub Onder Ons in Dieren

Kegelclub Onder Ons in Dieren

24 februari 17:15 - 17:45 In Dieren wordt er door de leden van heren-kegelclub 'Onder Ons' iedere week bloedfanatiek gekegeld. Jochem zoekt de mannen op in hun kegelhuis en gaat met ze in gesprek over de zwaarte van de ballen, het fanatisme en het groepsgevoel. Ook leert hij termen als een poedel, overgooier en een hobbelbal. Kortom; er gaat een wereld voor Jochem open. En natuurlijk waagt hij zelf ook een worp.
Seniorenorkest De Vriendenkring uit Oosterhuizen

Seniorenorkest De Vriendenkring uit Oosterhuizen

17 februari 17:15 - 17:45 'Zo lang mogelijk muziek blijven maken in een gezellige en ontspannen sfeer'. Dat is het doel van het seniorenorkest 'De Vriendenkring' uit Oosterhuizen. Jochem zocht het orkest op en sprak met de verschillende muzikanten, waaronder de 90-jarige Dick Meijer die nog iedere week geniet van het spelen op zijn bas.
Parkinsonkoor Mr P's Singers in Nijmegen

Parkinsonkoor Mr P's Singers in Nijmegen

10 februari 17:15 - 17:45 Zingen is voor mensen met Parkinson, een goede manier om aan de ademhaling en articulatie te werken, maar zingen is vooral ook heel erg leuk om dat samen te doen. En dit kan bij het Nijmeegse koor de Mr P's Singers, een speciaal koor voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers. Jochem ontmoet verschillende leden van het koor, waaronder de 81 jarige Ann van Rijn die vooral heel blij wordt van zingen.
Open water zwemmers Kapel Avezaath

Open water zwemmers Kapel Avezaath

3 februari 17:15 - 17:45 Of het nu vriest dat het kraakt voor de open water zwemmers geldt dat er gewoon het hele jaar door gezwommen wordt bij een recreatieplas in Kapel Avezaath. 'Hoe kouder, hoe lekkerder' Jochem zocht de groep op om erachter te komen, wat de kick van het zwemmen in open water is.