Van Gelders Grijs
Terugkijken

Van Gelders Grijs

11 september 2018 17:20 - 17:45

Deze aflevering komen we vanuit Elst en hebben we het over het huwelijk. Hoe blijf je 70 jaar gelukkig getrouwd? Ook hebben we het over het geloof, gelooft men nog en waar gelooft men precies in? Jochem gaat op bezoek bij zanger Bert Heerink en we spelen de kwis met oma Leida.

Stichting Ter Navolging Tiel

Stichting Ter Navolging Tiel

Vandaag 17:15 - 17:45 'Een bramenparadijs op ruïnes van grafmonumenten'. Zo omschreven de vrijwilligers van Stichting Ter Navolging uit Tiel hun begraafplaats. Er moest dringend iets gebeuren. En dat doen de vrijwilligers met hoofd, hart en handen. Ze vinden het belangrijk het Tiels erfgoed bewaard blijft en zette zich daar dan ook iedere week voor in. Jochem zocht de groep op tijdens hun werkzaamheden.
Kegelclub Onder Ons in Dieren

Kegelclub Onder Ons in Dieren

24 februari 17:15 - 17:45 In Dieren wordt er door de leden van heren-kegelclub 'Onder Ons' iedere week bloedfanatiek gekegeld. Jochem zoekt de mannen op in hun kegelhuis en gaat met ze in gesprek over de zwaarte van de ballen, het fanatisme en het groepsgevoel. Ook leert hij termen als een poedel, overgooier en een hobbelbal. Kortom; er gaat een wereld voor Jochem open. En natuurlijk waagt hij zelf ook een worp.
Seniorenorkest De Vriendenkring uit Oosterhuizen

Seniorenorkest De Vriendenkring uit Oosterhuizen

17 februari 17:15 - 17:45 'Zo lang mogelijk muziek blijven maken in een gezellige en ontspannen sfeer'. Dat is het doel van het seniorenorkest 'De Vriendenkring' uit Oosterhuizen. Jochem zocht het orkest op en sprak met de verschillende muzikanten, waaronder de 90-jarige Dick Meijer die nog iedere week geniet van het spelen op zijn bas.
Parkinsonkoor Mr P's Singers in Nijmegen

Parkinsonkoor Mr P's Singers in Nijmegen

10 februari 17:15 - 17:45 Zingen is voor mensen met Parkinson, een goede manier om aan de ademhaling en articulatie te werken, maar zingen is vooral ook heel erg leuk om dat samen te doen. En dit kan bij het Nijmeegse koor de Mr P's Singers, een speciaal koor voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers. Jochem ontmoet verschillende leden van het koor, waaronder de 81 jarige Ann van Rijn die vooral heel blij wordt van zingen.