Van Gelders Grijs - St. Jozef - Rijnwaal
Terugkijken

Van Gelders Grijs - St. Jozef - Rijnwaal

St. Jozef - Rijnwaal 9 november 2019 17:20 - 17:45

Deze aflevering van Van Gelders Grijs staat in het teken van ouderen en wonen in het Kuuleke an de Waol, oftewel Gendt.

Stichting Veteraan Autobussen uit Loenen

Stichting Veteraan Autobussen uit Loenen

23 maart 17:15 - 17:45 De Stichting Veteraan Autobussen is een landelijke stichting die historische Nederlandse autobussen bewaart, restaureert en rijdend houd. In Loenen is ook een werkgroep actief. De vrijwilligers werken met hart en ziel aan de bussen en zorgen ervoor dat ze veilig de weg op kunnen. Jochem zocht ze op en mocht een stukje mee rijden met 75-jarige instructeur en chauffeur Hiske.
Knotgroep Heteren- Randwijk

Knotgroep Heteren- Randwijk

16 maart 17:15 - 17:45 Ze bestaan 50 jaar en zijn daarmee oudste knotgroep van Gelderland. De vrijwilligers van knotgroep Heteren- Randwijk vinden het belangrijk dat de wilg niet uit Nederlandse landschap verdwijnt en dus moet er geknot worden. Tot en met maart zijn de fanatieke knotters in het veld te vinden. Jochem zocht de groep op en hielp ze mee.
Toneelgroep Jong Belegen uit Bemmel

Toneelgroep Jong Belegen uit Bemmel

9 maart 17:15 - 17:45 De spelers van toneelgroep 'Jong Belegen' zijn nog lang niet uitgespeeld samen. Iedere maandag komt de groep bij elkaar, want toneelspelen maakt hun gelukkig. Dit geldt ook voor sterspeler Wim Lintsen 88 jaar, hij kan niet zonder het toneel. Hij is in Bemmel misschien wel de bekendste toneelspeler. Jochem zocht hem en de andere spelers op tijdens de generale repetitie voor hun nieuwe voorstelling.
Stichting Ter Navolging Tiel

Stichting Ter Navolging Tiel

2 maart 17:15 - 17:45 'Een bramenparadijs op ruïnes van grafmonumenten'. Zo omschreven de vrijwilligers van Stichting Ter Navolging uit Tiel hun begraafplaats. Er moest dringend iets gebeuren. En dat doen de vrijwilligers met hoofd, hart en handen. Ze vinden het belangrijk het Tiels erfgoed bewaard blijft en zette zich daar dan ook iedere week voor in. Jochem zocht de groep op tijdens hun werkzaamheden.