Van Bunker naar Buitenhuis
Terugkijken

Van Bunker naar Buitenhuis

28 oktober 2023 17:15 - 17:45

Cabaretier en presentator Patrick Nederkoorn verhuisde een jaar geleden van Amsterdam naar Buitenplaats Koningsweg aan de rand van Arnhem. Waar is hij precies terechtgekomen? Hij besluit zijn nieuwe woonplek te onderzoeken en ontdekt al snel dat deze een fascinerende geschiedenis heeft. Ruim 80 jaar nadat de Duitsers hier de eerste bunkers bouwden, wordt het project afgesloten met de bouw van elf hele bijzondere buitenverblijven.

Van Bunker naar Buitenhuis

16 december 2023 17:15 - 17:45 In deze laatste Van Bunker naar Buitenhuis kan buurman Dirk Hilbers niet ontbreken. Ooit dacht deze schrijver van natuurboeken dat de Veluwe saai was, tot hij er een boek over schreef. En nu woont hij er zelfs. En de hoofdrolspelers van deze serie proosten op een toepasselijke plek op de mooie afloop van het project Buitenplaats Koningsweg.

Van Bunker naar Buitenhuis

9 december 2023 17:15 - 17:45 De recreatiewoningen op de Buitenplaats koningsweg beginnen langzaam vorm te krijgen. Eigenaren van `de Woodstack` zijn Buddy en Veronique. Een paar jaar geleden organiseerden ze voor zichzelf een weekendje op de hei, om erachter te komen wat hun dromen zijn voor de toekomst. Een van de dromen was zelf een plekje in de natuur te hebben, waar je je lekker terug kan trekken. Met de bouw van hun houtstapel, komt die droom uit.

Van Bunker naar Buitenhuis

2 december 2023 17:15 - 17:45 Bosbaden met Beitske Bouwman en de restauratie van een bijzondere kapel. Presentator Patrick Nederkoorn gaat weer op onderzoek in zijn nieuwe woonomgeving in Van Bunker naar Buitenhuis.

Van Bunker naar Buitenhuis

25 november 2023 17:15 - 17:45 Wonen in de natuur is prachtig, maar wolven in je achtertuin zijn best spannend. En architectuur fotograaf Jeroen Musch kijkt heel anders naar gebouwen. Presentator Patrick Nederkoorn gaat ook in deze aflevering van `Van Bunker naar Buitenhuis` weer op ontdekkingstocht in zijn nieuwe woonomgeving.