UIT - Tuinen Paleis Het Loo en Apenheul openen hun deuren
Terugkijken

UIT - Tuinen Paleis Het Loo en Apenheul openen hun deuren

Tuinen Paleis Het Loo en Apenheul openen hun deuren 28 maart 2019 17:20 - 17:35

De lente komt eraan en daarom openen wij bij deze het buitenseizoen. En we zijn niet de enige, want ook Apenheul en Paleis 't Loo openen dit weekend hun deuren voor bezoekers. En dat gaat niet zomaar. Achter de schermen wordt er met man en macht gewerkt om de opening soepel te laten verlopen. Esther gaat op pad met dierenverzorger Martine om te kijken hoe het gaat met de apen. En in de tuinen van Paleis 't Loo hoort ze van Paul alles over de expositie 'The Garden of eartley worries. Pieter is deze week in Nunspeet in het Noord-Veluws Museum. En country-zangeres Hilde Vos neemt ons mee in de wereld van countrymuziek.

Coronakunst met Heidi Linck en Martha Beatriz

Coronakunst met Heidi Linck en Martha Beatriz

11 juli 2020 17:45 - 18:00 De culturele sector wordt hard geraakt door de corona-uitbraak. Maar deze sector zit ook vol creativiteit. Zo laten Gelderse kunstenaars zich nu volop inspireren door deze bijzondere tijd. Deze week laten beeldend kunstenares Heidi Linck uit Ede en kunstenares Martha Beatriz uit Asperen zien wat ze in deze tijd hebben gemaakt.
Coronakunst met Jólan van der Wiel en JAM van der AA

Coronakunst met Jólan van der Wiel en JAM van der AA

4 juli 2020 17:45 - 18:00 De culturele sector wordt hard geraakt door de corona-uitbraak. Maar deze sector zit ook vol creativiteit. Zo laten Gelderse kunstenaars zich nu volop inspireren door deze bijzondere tijd. De Zutphense ontwerper Jólan van der Wiel heeft samen met kunstenaar Nick Verstand een systeem bedacht om mensen op de juiste afstand van elkaar te laten lopen; het 'Smart Distancing System'. Ook de Nijmeegse kunstenares JAM van der AA raakte juist door deze tijd geïnspireerd en begon een 'neppe' kledingwinkel in Nijmegen.
De 1.5 meter sessie - Loren Nine

De 1.5 meter sessie - Loren Nine

27 juni 2020 17:45 - 18:00 Deze week in UIT zangeres Loren Nine. 2020 had haar jaar moeten worden. De zangeres uit Hedel wilde dit jaar verder doorbreken met onder meer een nieuw album en vooral veel optredens. Maar wat betekent deze coronacrisis voor haar en vooral voor haar toekomstige plannen.
De 1.5 meter sessie - De Boetners

De 1.5 meter sessie - De Boetners

20 juni 2020 17:45 - 18:00 Deze week in UIT de Achterhoekse band De Boetners. De jonge jongens zouden normaal gesproken er nu veel op uit zijn. De zomer is hun seizoen wat betreft festivals en tentfeesten. Ook zou dit het jaar worden van het nieuwe album. Hoe gaat het nu met ze en wat missen ze nu het meest.