Instellingen
Instellingen
UIT - Tegelkunstenares Marieke Bouman druk met voorbereidingen expositie
Terugkijken

UIT - Tegelkunstenares Marieke Bouman druk met voorbereidingen expositie

Tegelkunstenares Marieke Bouman druk met voorbereidingen expositie 14 maart 2020 16:45 - 17:00

De 86-jarige kunstenares Marieke Bouman is iedere dag te vinden in haar atelier in haar huis in Lunteren. Jaren is ze werkzaam als bouwkundig ingenieur maar na haar pensionering stort ze zich volledig op het maken van kunst. Haar brede collectie aan kunst wordt vanaf 9 mei geëxposeerd in het Huis van Kernhem in Ede.

Coronakunst met Heidi Linck en Martha Beatriz

Coronakunst met Heidi Linck en Martha Beatriz

11 juli 2020 15:45 - 16:00 De culturele sector wordt hard geraakt door de corona-uitbraak. Maar deze sector zit ook vol creativiteit. Zo laten Gelderse kunstenaars zich nu volop inspireren door deze bijzondere tijd. Deze week laten beeldend kunstenares Heidi Linck uit Ede en kunstenares Martha Beatriz uit Asperen zien wat ze in deze tijd hebben gemaakt.
Coronakunst met Jólan van der Wiel en JAM van der AA

Coronakunst met Jólan van der Wiel en JAM van der AA

4 juli 2020 15:45 - 16:00 De culturele sector wordt hard geraakt door de corona-uitbraak. Maar deze sector zit ook vol creativiteit. Zo laten Gelderse kunstenaars zich nu volop inspireren door deze bijzondere tijd. De Zutphense ontwerper Jólan van der Wiel heeft samen met kunstenaar Nick Verstand een systeem bedacht om mensen op de juiste afstand van elkaar te laten lopen; het 'Smart Distancing System'. Ook de Nijmeegse kunstenares JAM van der AA raakte juist door deze tijd geïnspireerd en begon een 'neppe' kledingwinkel in Nijmegen.
De 1.5 meter sessie - Loren Nine

De 1.5 meter sessie - Loren Nine

27 juni 2020 15:45 - 16:00 Deze week in UIT zangeres Loren Nine. 2020 had haar jaar moeten worden. De zangeres uit Hedel wilde dit jaar verder doorbreken met onder meer een nieuw album en vooral veel optredens. Maar wat betekent deze coronacrisis voor haar en vooral voor haar toekomstige plannen.
De 1.5 meter sessie - De Boetners

De 1.5 meter sessie - De Boetners

20 juni 2020 15:45 - 16:00 Deze week in UIT de Achterhoekse band De Boetners. De jonge jongens zouden normaal gesproken er nu veel op uit zijn. De zomer is hun seizoen wat betreft festivals en tentfeesten. Ook zou dit het jaar worden van het nieuwe album. Hoe gaat het nu met ze en wat missen ze nu het meest.
De 1.5 meter sessie - Pianist Jaap Eilander

De 1.5 meter sessie - Pianist Jaap Eilander

13 juni 2020 15:45 - 16:00 Deze week in UIT klassiek pianist Jaap Eilander. De Apeldoorner had mooie plannen gemaakt voor dit jaar. Hij zou in maart zijn album met bewerkingen van Bach presenteren in theater Orpheus. Maar ook voor hem liep het allemaal anders. Maar hoe gaat de pianist daar nu mee om en hoe ziet zijn toekomst er nu uit.
De 1.5 meter sessie - Boh Foi Toch

De 1.5 meter sessie - Boh Foi Toch

6 juni 2020 15:45 - 16:00 Deze week in UIT de mannen van Boh Foi Toch. Al dertig jaar is de band wereldberoemd in het oosten van het land. Het had een speciaal jubileumjaar moeten worden waarin ze vele zalen plat zouden spelen. Maar hoe kijken ze terug op de afgelopen weken en vooral hoe gaan ze nu verder.
Pinksterconcert

Pinksterconcert

1 juni 2020 13:00 - 15:00 Geniet op Tweede Pinksterdag van het exclusieve Omroep Gelderland Pinksterconcert, met optredens van Boh Foi Toch, de Boetners, Loren Nine, Mr. Weazley en Rubia Morena.
Het museum bij je thuis - Het Valkhof

Het museum bij je thuis - Het Valkhof

30 mei 2020 15:45 - 16:00 Veel musea in Gelderland gaan vanaf volgende week met wat aanpassingen weer open. Het Valkhof in Nijmegen opent vanaf 21 juni weer haar deuren. Museum Het Valkhof heeft een vaste collectie Archeologie met topstukken uit de Romeinse tijd, prehistorie en middeleeuwen. Maar in het museum is ook hedendaagse en moderne kunst te vinden In het najaar staat de tentoonstelling De Pest op het programma. Het portret van pestdokter IJsbrand van Diemerbroeck van kunstenaar Cornelis Jonson van Ceulen behoort tot de topstukken van deze expositie en daarom krijgt dit werk deze week extra aandacht.
Het museum bij je thuis - Kröller-Müller

Het museum bij je thuis - Kröller-Müller

23 mei 2020 15:45 - 16:00 Zoals het er nu uit ziet, kunnen we vanaf 1 juni weer naar de musea in onze provincie. We moeten dus nog even wachten en daarom brengen we de komende weken de musea naar je thuis. En deze week gaan we naar het Kröller-Müller. Eén van de drukste plekken in het voorjaar in het museum is de beeldentuin. Daar kun je zo'n 160 sculpturen van verschillende kunstenaars bekijken. Kunstwerk Jardin d'émail is een echte publiekslieveling. De afgelopen jaren was het niet te zien vanwege een restauratie. Maar nu is het bijna af en daarom krijgt het kunstwerk deze week onze aandacht.
Het museum bij je thuis - Stadsmuseum Harderwijk

Het museum bij je thuis - Stadsmuseum Harderwijk

16 mei 2020 15:45 - 16:00 We kunnen er voorlopig niet op uit. Maar onze musea hangen vol mooie kunst en daarom brengen we de komende weken de musea gewoon naar je thuis. En deze week gaan we naar het Stadsmuseum Harderwijk. Voor deze periode stond eigenlijk de expositie 'Zomerse Streken' gepland. Daarom laten we deze week al een deel van de tentoonstelling aan je zien, met speciale aandacht voor 'De Strandfamilie' van Dinie Boogaart.
Het museum bij je thuis - MORE

Het museum bij je thuis - MORE

9 mei 2020 15:45 - 16:00 We kunnen er voorlopig niet op uit. Maar onze musea hangen vol mooie kunst en daarom brengen we de komende weken de musea gewoon naar je thuis. En deze week gaan we naar Museum MORE in Gorssel. Speciale aandacht krijgt het schilderij 'Het Lelieveld', een net herontdekt schilderij van Jan Mankes
Hein Migchelbrink gaat weer touren met The Spitfires

Hein Migchelbrink gaat weer touren met The Spitfires

7 maart 2020 16:45 - 17:00 In 2013 viel het doek voor de Achterhoekse band 'The Spitfires'. De band bestond sinds 1939 en was vooral populair in het Oosten van het land. Frontman Hein Migchelbrink heeft de 'The Spitfires' nooit helemaal losgelaten en bleef de afgelopen jaren dan ook in zijn eentje optreden. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hein heeft een nieuwe band gevonden en gaat met de muziek van zijn 'Spitfires' weer touren.
Nieuwe expositie 'Koele Wateren' in de Musea Zutphen

Nieuwe expositie 'Koele Wateren' in de Musea Zutphen

29 februari 2020 16:45 - 17:00 Vanaf 29 februari is in het Stedelijk Museum en Museum Henriette Polak in Zutphen de nieuwe tentoonstelling Koele Wateren te zien. Voor de tentoonstelling zijn 40 kunstwerken uit het depot van het Rijksmuseum gehaald. Conservator Lian Jeurissen heeft er mede voor gezorgd dat de 'top kunst uit het Rijksmuseum' nu in Zutphen te zien is.
Festivalzomer

Festivalzomer

11 juli 2019 15:20 - 15:35 Het is de laatste UIT met Esther van dit seizoen, maar er is deze zomer natuurlijk heel veel te doen in onze provincie. Daarom blikt Esther vooruit op de leukste evenementen en festivals in Gelderland. Ook is ze sfeer wezen proeven bij één van de grootste muziekfestivals van de provincie; Down The Rabbit Hole in Beuningen.
Outdoor Gelderland

Outdoor Gelderland

4 juli 2019 15:20 - 15:35 Deze week staat UIT met Esther helemaal in het teken van Paardensport. Op Papendal wordt dit weekend voor de vijftiende keer het paardensportevenement Outdoor Gelderland gehouden. Esther gaat langs op de manege van springruiter Wout-Jan van der Schans, bekijkt het terrein op Papendal en neemt alvast het menu door met chefkok Robbert Hulsteijn.
Klassiek Festival Elburg

Klassiek Festival Elburg

27 juni 2019 15:20 - 15:35 Elburg staat deze week in het teken van het Klassieke Muziek Festival. Voor de derde keer wordt het festival in het stadje gehouden. Esther gaat kijken wat er allemaal te horen en beleven is.
Artez Finals

Artez Finals

20 juni 2019 15:20 - 15:35 Deze weken kun je kennismaken met de nieuwe lichting kunstenaars, ontwerpers en muzikante tijdens de ArtEZ Finals. Je kunt tot en met 12 juli naar de verschillende afstudeerpresentaties, optredens en exposities. Esther mocht alvast meekijken achter de schermen.
Manana Manana - Dag 2

Manana Manana - Dag 2

14 juni 2019 15:50 - 16:00 UIT met Esther is deze hele week bij het Manana Manana-festival. Elke dag doet ze verslag van de sfeer op het festival.
Manana Manana

Manana Manana

13 juni 2019 15:20 - 15:35 UIT met Esther staat deze week helemaal in het teken van het festival Manana Manana. Vier dagen lang is het feesten en relaxen bij het kasteel in Vorden. Het feest gaat donderdag van start en Esther nam alvast een kijkje bij de voorbereidingen op terrein. Verder doken we de studio in met de Snowcoats, tapten we melk bij de jongens van de foodtruck De Melkbus en gaf kasteelvrouw Karin de Rouw een rondleiding in haar kasteel.
Lekker lang weekend! Hemelvaart en Pinksteren

Lekker lang weekend! Hemelvaart en Pinksteren

30 mei 2019 15:20 - 15:35 Deze week kijken we vooruit op twee lange weekenden vol uitjes. Er is namelijk veel te doen in Gelderland tijdens het hemelvaartweekend en Pinksteren. Pieter is er natuurlijk ook weer bij en met auto-hobbyist Wim Strijbosch gaan we een eindje rijden in zijn oldtimer.
Ashtonia

Ashtonia

23 mei 2019 15:20 - 15:35 De komende drie weken nemen de Ashton Brothers een gedeelte van het Zwitsalterrein in Apeldoorn over. Ze gaan namelijk op reis met hun show Ashtonia. Esther neemt alvast een kijkje bij de show in Eindhoven en de opbouw in Apeldoorn. Pieter bekijkt kunst in het Kröller-Müller Museum en saxofoniste Jenita Veurink uit Voorst geeft alvast een voorproefje op haar concert.
Bökkers

Bökkers

16 mei 2019 15:20 - 15:35 Ze zijn wereldberoemd in het oosten van het land, hebben sinds kort weer een nieuw album uit en staan weer aan het begin van een nieuw druk festivalseizoen. De mannen van de Bökkers. Deze week gaat Esther een avondje met ze mee naar een optreden. Verder gaan we ook nog op pad met de Isseltaler Musikanten uit Rheden en is Pieter er ook weer bij.
Festivals in het Valkhofpark

Festivals in het Valkhofpark

9 mei 2019 15:20 - 15:35 Dit weekend kun je naar twee totaal verschillende festivals in het Valkhofpark in Nijmegen. Zo kun je zaterdag naar het Iconic Festival waarbij je de beste tributebands ziet optreden. Maar je kunt dus zondags ook nog eens naar de Dag van het Levenslied. Esther gaat alvast het park in om in de sfeer te komen. Verder is Pieter er natuurlijk ook weer bij en gaan we ook nog langs bij de mannen van de Achterhoekse band Rise Above.
Het kermisseizoen is van start

Het kermisseizoen is van start

2 mei 2019 15:20 - 15:35 We zijn op de Kermis! Wie is er niet oud mee geworden? Ook dit jaar kun je weer op plekken in Gelderland rondjes gaan draaien, botsen in de auto’s en suikerspinnen eten. Esther is op de Koningskermis in Apeldoorn. Pieter vertelt over het vredesmonument in Doesburg en we waren bij zangeres Marieke van Ruitenbeek die ons haar geliefde dorp Beek liet zien en daar zelfs een lied over schreef.
Fietsen in het grensgebied van Gelderland

Fietsen in het grensgebied van Gelderland

25 april 2019 15:20 - 15:35 Nu het echt weer lente is, is het voor veel mensen weer tijd om de fiets op te stappen. En laten wij nou in de mooiste fietsprovincie van het land wonen. Daarom staat UIT met Esther in het teken van fietsen. Pieter is deze week kunst aan het kijken in Harfsen. En Maité Duval uit Zutphen laat haar kunstwerken zien.
Pasen

Pasen

18 april 2019 15:20 - 15:35 Deze week staat UIT met Esther helemaal in teken van Pasen. Met zo'n extra lang weekend voor de deur is er natuurlijk weer veel te doen in onze provincie. Verder laat glaskunstenaar Rinus van Proosdij zien hoe hij aan zijn kunstwerken werkt. En Pieter is deze week in het Museum voor Heiligenbeelden in Kranenburg.
Wat kun je allemaal doen tijdens de Museumweek?

Wat kun je allemaal doen tijdens de Museumweek?

11 april 2019 15:20 - 15:35 Het is Museumweek en daarom duikt Esther de Gelderse musea in. Nog tot en met dit weekend zetten ruim 400 musea in heel Nederland hun unieke collecties in de schijnwerpers. Natuurlijk is Pieter ook in een museum en hij is dit keer in Nunspeet. En verder zien we ook nog sieradenontwerper Herman Hermsen aan het werk.
Filmfestival Go Short in Nijmegen

Filmfestival Go Short in Nijmegen

4 april 2019 15:20 - 15:35 Komende dagen kan je vastgeplakt blijven zitten in een bioscoopstoel. Als je van korte films houdt tenminste want het Go Short festival in Nijmegen is begonnen, hét festival voor de korte film. En daarom gaat deze hele uitzending van Uit met Esther over dit voor Nederland unieke festival. Oprichtster Kirsten Ruber neemt ons mee in de wereld van korte film. Wat is er bijzonder aan een korte film? En waarom heeft ze het festival opgericht? We hebben aandacht voor jonge makers uit Gelderland. We volgen een team dat in 48 uur een film gaat maken en we geven tips hoe je naar een korte film kijkt.
Tuinen Paleis Het Loo en Apenheul openen hun deuren

Tuinen Paleis Het Loo en Apenheul openen hun deuren

28 maart 2019 16:20 - 16:35 De lente komt eraan en daarom openen wij bij deze het buitenseizoen. En we zijn niet de enige, want ook Apenheul en Paleis 't Loo openen dit weekend hun deuren voor bezoekers. En dat gaat niet zomaar. Achter de schermen wordt er met man en macht gewerkt om de opening soepel te laten verlopen. Esther gaat op pad met dierenverzorger Martine om te kijken hoe het gaat met de apen. En in de tuinen van Paleis 't Loo hoort ze van Paul alles over de expositie 'The Garden of eartley worries. Pieter is deze week in Nunspeet in het Noord-Veluws Museum. En country-zangeres Hilde Vos neemt ons mee in de wereld van countrymuziek.
Jazznight in Arnhem

Jazznight in Arnhem

21 maart 2019 16:20 - 16:35 Zaterdag 23 maart zijn de zalen van Musis gevuld met nationale en internationale jazzmuzikanten. Na een afwezigheid van 17 jaar is de Arnhemse Jazznight terug van weggeweest. In zalen van Musis zijn verschillende stylen Jazz te horen. Daarom in deze aflevering van Uit met Esther een geschiedenislesje. Zodat je straks goed voorbereid de Jazznight in kan gaan. Pieter neemt ons mee naar het Stadsmuseum van Harderwijk. En we interviewen Rop Verheijen. Hij schittert nu nog in de hitserie 'De luizenmoeder', maar is binnenkort ook te zien in een heuse kampeerkomedie.
Memphis Maniacs

Memphis Maniacs

14 maart 2019 16:20 - 16:35 In deze aflevering van Uit met Esther gaat Esther op pad met Mash-Up band Memphis Maniacs. Tijdens de repetities maakt ze samen met hun een Mash-Up en we zien de band tijdens hun nieuwe tour. Pieter neemt om mee naar Coda om naar kunst te kijken en we zien en horen de Arnhemse zangeres Lavula.
Introdans en Spinvis

Introdans en Spinvis

7 maart 2019 16:20 - 16:35 De beweging van Introdans in combinatie met de muziek van Erik de Jong en Saartje van Camp vormen samen de nieuwe voorstelling vier verhalen en een dag. Esther krijgt een kleine preview van dit sprookje als ze gaat kijken bij een run van de voorstelling. Nu de premiere steeds dichterbij komt worden alle facetten van de voorstelling samengevoegd om gezamenlijk te oefenen. Daarnaast ontmoeten we de Nijmeegse fotograaf Annie van Gemert. En Pieter laat ons kunst zien. Deze week zijn het de maagden van Apeldoorn.
Carnaval met de Gebroeders Rossig

Carnaval met de Gebroeders Rossig

28 februari 2019 16:20 - 16:35 Carnaval komt er weer aan. En daarom gaat Esther op pad met de gebroeders Rossig. Deze eeneiige vierling scoorden vorig jaar de carnavalshit met het nummer 'Hallo Allemaal'. Daarnaast ook aandacht voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Mathieu Strijk steekt elk jaar veel van zijn tijd in het bouwen van een wagen. En Pieter laat ons kijken naar kunst.
Gelderse kastelen

Gelderse kastelen

21 februari 2019 16:20 - 16:35 Kastelen staan garant voor een leuk dagje uit, maar in de winter kom je nog wel eens voor een dichte deur te staan. Dat gaat voor een aantal kastelen in Gelderland verandering in komen. Esther neemt daarom een kijkje bij de kastelen. Ook gaan we op pad met graffiti-kunstenaar RoosArt. En Pieter duikt voor ons weer in een museum.
Sagen en Legenden Festival

Sagen en Legenden Festival

14 februari 2019 16:20 - 16:35 Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat dit weekend in het teken van het Sagen en Legenden festival. Het park is in deze winterperiode het ideale decor voor spannende sagen en mythische legenden. Esther waant zich alvast in de mystieke wereld. Pieter is deze week in het Kröller-Müller Museum. En we gaan langs bij kunstenaar Marian Merk.
Nederpop met Toontje Lager

Nederpop met Toontje Lager

7 februari 2019 16:20 - 16:35 Doe maar, Frank Boeijen en een Toontje Lager; het zijn allemaal bands die aan de wieg stonden van Nederpop. In deze aflevering van UIT met Esther maken we een reis door de geschiedenis van Nederpop. Waar is het begonnen en hoe is het met de helden van toen? Ook gaan we op bezoek bij Frank Boeijen en Toontje Lager. Pieter gaat naar een museum en leert ons weer naar kunst kijken.
Stukafest

Stukafest

31 januari 2019 16:20 - 16:35 Muziek bij de Buren, Theater bij je thuis....als je niet naar de voorstelling of het concert kan, dan komen ze wel naar jou. En dat gebeurt volgende week ook in Nijmegen tijdens Stukafest. In 20 verschillende studentenkamers kan je genieten van 20 verschillende optredens. Pieter is niet in een huiskamer, maar wel in een museumzaal. En verder aandacht voor de beroemde fotograaf Gregory Herpe. Hij woont sinds kort in Eibergen.
Nationaal Theaterweekend

Nationaal Theaterweekend

24 januari 2019 16:20 - 16:35 Dit weekend is het weer zover: Het Nationaal Theater Weekend. In veel theaters kan je voor 10 euro naar een voorstelling. In deze aflevering zie je welke voorstellingen je niet mag missen. En daarbij vooral aandacht voor lokaal theater in Ede. Pieter bekijkt deze week Rodin in het Kröller-Müller museum. En we laten het verhaal zien van Matthijs Kiekboom, hij is componist van filmmuziek.
Nieuwe tentoonstelling MORE

Nieuwe tentoonstelling MORE

17 januari 2019 16:20 - 16:35 Esther gaat deze week naar Museum MORE. Zij hebben een nieuwe expositie over de Broers Barraud. Pieter gaat naar museum Henriette Polak in Zutphen. En we gaan op pad met zangeres LAKSHMI.
Op pad in een oude stad

Op pad in een oude stad

10 januari 2019 16:20 - 16:35 Esther gaat deze week op pad in een oude stad. Twee zelfs! Onder leiding van enthousiaste gidsen maakt ze een stadswandeling door Buren en door Culemborg. Pieter kijkt naar een van de bekendste schilderijen van Nederland en een portret van Thea Zweerink.
De uittips voor 2019!

De uittips voor 2019!

3 januari 2019 16:20 - 16:35 Ook in 2019 is er weer van alles te doen in onze provincie. Maar wat mag je nou echt niet missen. Esther geeft een overzicht van de leukste en bijzonderste uitjes in 2019.
Kerstmusical A Christmas Carol

Kerstmusical A Christmas Carol

13 december 2018 16:20 - 16:35 Het Gaanderense musicalgezelschap MPG treedt vlak voor kerst op in Schouwburg Amphion in Doetinchem met de voorstelling A Christmas Carol. Esther reisde af naar Gaanderen om een kijkje te nemen bij de laatste repetities. Pieter kijkt naar kunst in Barneveld en een portret van Clean Pete.
Sven Ratzke

Sven Ratzke

6 december 2018 16:20 - 16:35 Hij staat aan de wereldtop in zijn genre, maar in Gelderland is hij wat minder bekend: Sven Ratzke. Esther gaat met hem op stap in de stad waar hij opgroeide, Nijmegen. Pieter kijkt naar kunst in Harderwijk en een portret van danseres Merel Janssen van Introdans.
Sintuitjes en Jumping Achterhoek

Sintuitjes en Jumping Achterhoek

29 november 2018 16:20 - 16:35 Komend weekend worden er op veel plekken leuke Sinterklaasactiviteiten georganiseerd. Esther gaat kijken in het pietenhuis in Harderwijk. Er is ook een groot paardensportevenement: Jumping de Achterhoek. Pieter is ook in Harderwijk, hij kijkt er naar kunst in het stadsmuseum. En een portret van kunstenares Marrinda Herms.
Winterfairs

Winterfairs

22 november 2018 16:20 - 16:35 Esther gaat naar Spirit of Winter om het fenomeen winterfair te onderzoeken. Pieter kijkt naar kunst in het Voermanmuseum in Hattem en een portret van striptekenaar Roel Venderbosch.
Open Atelierweekend

Open Atelierweekend

15 november 2018 16:20 - 16:35 Komend weekend stellen veel Gelderse kunstenaars hun atelier open voor bezoekers. Esther neemt vast een kijkje bij twee kunstenaars in het Rivierengebied. Pieter kijkt naar kunst in museum Nairac in Barneveld en een portret van de Nijmeegse actrice Renée Fokker, die Astrid Holleeder speelt in het toneelstuk Judas.
Museumparels

Museumparels

8 november 2018 16:20 - 16:35 De herfst is echt de ideale tijd om naar een museum te gaan. En er zijn een heleboel leuke in onze provincie! Esther reist kriskras door Gelderland en bezoekt het Muzieum in Nijmegen, het Pluimveemuseum in Barneveld en het Brandweermuseum in Borculo. Pieter kijkt naar kunst in Oosterbeek en een portret Phaedra Kant.
Evita

Evita

1 november 2018 16:20 - 16:35 Na tien jaar staat de hitmusical Evita weer in het theater. Met het Gelderse talent Yannick Plugers in het ensemble! Esther gaat met Yannick op de koffie bij zijn ouders in Hedel en mag achter de schermen kijken. Pieter kijkt naar kunst in het Voermanmuseum in Hattem en we gaan op graffiti-tour in Ede.
Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht

25 oktober 2018 15:20 - 15:35 Zaterdag is het weer de Nacht van de Nacht, wat is er allemaal te doen in Gelderland? Esther krijgt een voorproefje van de activiteiten in de Achterhoek. Pieter kijkt naar kunst in Winterswijk en een portret een bakker en een kok die meewerken aan het Störrig Festival in Ede.
Arie en Silvester

Arie en Silvester

18 oktober 2018 15:20 - 15:35 Esther duikt deze week in de wereld van het Gelderse cabaret. Het duo Arie & Silvester keert na 10 jaar weer samen terug op de planken en jong talent Samir Fighil gaat het theater in met zijn eerste oneman show. Pieter kijkt weer naar kunst en we gaan op bezoek bij het Doetinchemse theatergezelschap Hirondelles. Zij zijn dit weekend te zien bij Roots in the Woods in Apeldoorn.
Herfstvakantie

Herfstvakantie

11 oktober 2018 15:20 - 15:35 Wat te doen met de kinderen in de herfstvakantie? Esther neemt je mee naar een stoomtrein, de bioscoop en een dierentuin. Pieter kijkt naar kunst in Museum Het Valkhof in Nijmegen en een portret van het Arnhemse jazzorkest Raad van Toezicht, dat vrijdag een nieuwe cd presenteert.
Platenbeurzen

Platenbeurzen

4 oktober 2018 15:20 - 15:35 Esther duikt deze week in de wereld van de lp's en vinyl, want elk weekend kan je ergens in Gelderland wel naar een platenbeurs. Pieter kijkt naar kunst in Winterswijk en zaterdag is de Dag van de Chemie. Op verschillende plekken in de provincie openen chemische bedrijven de deuren voor nieuwsgierigen. Uit met Esther nam vast een kijkje in Tiel.
Chocoladefestival

Chocoladefestival

27 september 2018 15:20 - 15:35 Esther krijgt deze week een letterlijk voorproefje van het Zutphense chocoladefestival. Pieter kijkt in het Kröller Müller Museum in Otterlo naar kunst. En in we maken kennis met een van de orkestleden van het Gelders Orkest.
Nijmeegse Kunstnacht

Nijmeegse Kunstnacht

20 september 2018 15:20 - 15:35 Esther krijgt deze week een sneak preview van de Nijmeegse kunstnacht. Ook Pieter is in Nijmegen, hij kijkt daar naar kunst in museum Het Valkhof. En we maken kennis met Mary Bruins uit Hattem, zij is al maanden bezig met het maken van kleding voor het Dikke Tinne Festival.
3 Oeverfestival

3 Oeverfestival

13 september 2018 15:20 - 15:35 Esther beleeft deze week een voorproefje van het 3 Oeverfestival in de Betuwe en de Millingerwaard. Verder gaan we naar Hemmen voor de Kunst- en Cultuurmanifestatie Wereldwijd de Heerlijkheid en neemt Pieter je mee naar het Zutphense museum Henriëtte Polak om je een bijzonder kunstwerk te laten zien.
Open Monumentendag

Open Monumentendag

6 september 2018 15:20 - 15:35 Deze week reist Esther kris kras Gelderland door om bijzondere plekken te ontdekken die komend weekend te bezoeken zijn tijdens Open Monumentendag. Verder gaan we langs bij de Bommelerwaardse band Spark of Sanity die tijdens Appelpop optreden en Pieter laat je een bijzonder kunstwerk zien in het Zutphense museum Henriëtte Polak.
Nijkerkse Sleepbootdagen

Nijkerkse Sleepbootdagen

30 augustus 2018 15:20 - 15:35 Esther gaat op het water op voor de Nijkerkse Sleepbootdagen en komt onderweg ook een zeemanskoor tegen. Ook gaan we kijken naar de kunst die speciaal voor de Airborne Wandeltocht wordt gemaakt en Pieter laat je zien hoe je naar een bijzonder kunstwerk kan kijken in het Kröller-Müller Museum.
Theaterfestival Buitengewoon

Theaterfestival Buitengewoon

5 juli 2018 15:20 - 15:35 Esther gaat op pad met het rode mannetje. Hij is vorig jaar uit het logo gestapt van het Buitengewoon festival vanwege het 25-jarig jubileum van het festival. Ook worden er eieren gepeld met kunstenares Liedewij van Eijk en gaat Pieter langs bij een kunstwerk op de route van de Vierdaagse.
Zandsculpturen bij Bijbelse Zandverhalen in Elburg

Zandsculpturen bij Bijbelse Zandverhalen in Elburg

28 juni 2018 15:20 - 15:35 Elburg heeft er een nieuwe attractie bij 'Bijbelse Zandverhalen'. In de oude blikkenfabriek heeft theatermaker Aad Peters metershoge zandsculpturen laten bouwen. Met kunstenares Lidewij van Eijk gaan we een eitje pellen en Pieter gaat langs bij een meditatieheuvel in Arnhem.
Foodtruckfestivals

Foodtruckfestivals

21 juni 2018 15:20 - 15:35 Ze zijn razend populair; Foodtruckfestivals. De trend is overgewaaid uit Amerika en inmiddels ook helemaal ingeburgerd in Nederland. Daarom duikt Esther deze week in de wereld van hamburgers, hotdogs, cocktails en suikerspinnen. Pieter bekijkt deze week het wijf op de dijk in Gendt en we gaan langs bij kunstenares Leontien Vossen. Ze doet namelijk mee aan de Bommelse Kunstroute.
Eper Paardenvierdaagse

Eper Paardenvierdaagse

14 juni 2018 15:20 - 15:35 De Eper Paardenvierdaagse viert dit jaar feest. Voor de 25ste keer wordt Epe deze week weer een echt paardendorp. De spectaculaire afsluiting is de intocht vrijdagavond. Esther was alvast bij de voorbereidingen. Verder aandacht voor de nieuwe tentoonstelling van kunstliefhebber Nico Huijbregts Museum Het Valkhof en Pieter is bij de beelden Toon en Toon in Apeldoorn.
Dancefestival Emporium

Dancefestival Emporium

31 mei 2018 15:20 - 15:35 Als je het over zomer hebt, dan heb je het ook over dancefestivals. Daarom is Esther deze week bij het dancefestival Emporium. Ze zoekt de Arnhemse dj's Afro Bros op en dj Ummet Ozcan uit Putten. Verder aandacht voor het Fashion & Design Festival in Arnhem van start en kunstenares Mieke van den Hout. Zij maakt geluidsabsorberende objecten.
Musicalvereniging Sempre Sereno

Musicalvereniging Sempre Sereno

24 mei 2018 15:20 - 15:35 Esther gaat deze week langs bij de oudste musicalvereniging van Nederland, Sempre Sereno in Wageningen. Dit jaar staan ze met de musical Shrek op het podium. Ook in de uitzending aandacht voor Urbex Fotografie. Hans en Erik Borst uit Hattem leggen erfenissen uit het verleden vast met hun camera en reizen daarvoor door heel Europa.
Dagje molens en Bakkerijmuseum in Hattem

Dagje molens en Bakkerijmuseum in Hattem

17 mei 2018 15:20 - 15:35 Esther bezoekt deze week de watermolen in Hattem en de korenmolen Wapenveld. Als de vlag of de wimpel aan de molen namelijk hangt dan is de molenaar aanwezig en kun je gewoon eens naar binnen gaan. Ook gaat Esther kijken in het Bakkerijmuseum in Hattem. Teun Creemers is bassist en bereidt zich voor op het international Music Meeting Festival en Pieter belicht het beeld van Marieke in Nijmegen.
Rommelmarkt

Rommelmarkt

26 april 2018 15:20 - 15:35 Deze week staat uit UIT met Esther alvast in teken van Koningsdag. Esther is in het Gelredome bij een grote snuffelmarkt. Ze verzamelt tips en trucs voor hoe je het beste je spulletjes kunt verkopen tijdens Koningsdag. Hanni Stolker is kunstenares en schildert al jaren het koningspaar. Pieter gaat langs bij een kunstwerk van drie vorstinnen in Epe.
Zacht Geruis in de Gelderse Kastelen

Zacht Geruis in de Gelderse Kastelen

19 april 2018 15:20 - 15:35 Gelderland is rijk aan kastelen en komend weekend start een bijzonder project: Zacht Geruis. Kunstenaars tonen hun werk in 7 Gelderse kastelen. Esther gaat op bezoek bij Jan Broekstra, hij werkt in zijn atelier aan het waterhuisje voor Huis Zypendaal. Aron van Groos doet mee met Kunstbende, in de modewereld is het alles of niets en Aron gaat voor alles. Pieter is in het Rijnstate ziekenhuis en belicht het werk van Zadkine.
Go Short Festival

Go Short Festival

12 april 2018 15:20 - 15:35 Amsterdam heeft het Documentaire Festival, Rotterdam het Filmfestival en Nijmegen heeft het Go Short Festival; het festival voor de korte film. Dit jaar wordt festival voor de tiende keer gehouden. Esther gaat daarom bij de organisatie langs om te horen waar we dit weekend heen moeten. Ook neemt ze een kijkje bij opnames voor het 48hours project. Ook legt Klaas Arie Westland meer uit over de filmavonden van het 'Gelders Doek'. Pieter gaat langs bij een kunstwerk ter ere van filmmaker Joris Ivens uit Nijmegen
Kom in de Kas

Kom in de Kas

5 april 2018 15:20 - 15:35 Esther krijgt deze week een rondleiding bij een paprikateler in Est. Tijdens de Kom in de Kasdagen openen zij hun deuren voor publiek. De Arnhemse meisjes willen jong danstalent in Arnhem houden en Pieter gaat kunst kijken in Wageningen.
Arijan van Bavel

Arijan van Bavel

29 maart 2018 15:20 - 15:35 Deze week gaat Esther op pad met Arijan van Bavel. Hij speelt in theatervoorstelling "In de Vlaamsche pot". Esther stelt zijn kookkunsten op proef door samen een maaltijd voor de crew te bereiden. Fantasieschrijver Garvin Pouw geeft een kijkje in zijn leven en Pieter belicht het monument van Molijn in Nunspeet.
Lammetjesdagen

Lammetjesdagen

15 maart 2018 16:20 - 16:35 Deze week gaat Esther naar de lammetjesdag in Loenen en bezoekt ze herder Arjan Daalhuijzen. Het keramische kunstwerk van André te Dorsthorst komt eindelijk in het museum te staan en Pieter belicht rotondekunst.
Gelderse Modelspoordagen

Gelderse Modelspoordagen

8 maart 2018 16:20 - 16:35 Esther gaat deze week het theater uit en brengt een bezoek aan de Gelderse Modelspoordagen in Herwen. Henk Schiffmacher uit Harderwijk gaat het theater in. Pieter gaat deze week langs het standbeeld van Eibert den Herder, de man die in het verzet ging tegen de komst van de Afsluitdijk.
Dennis Willekens met The Full Monty

Dennis Willekens met The Full Monty

22 februari 2018 16:20 - 16:35 Esther gaat met Dennis Willekens naar het dorp Rheden waar hij is opgegroeid. Dennis was vroeger niet weg te denken bij zijn muziekvereniging. De Nijmeegse Holly van Zoggel speelt Puck, de vriendin van Tina in de voorstelling Tina de Musical. Bij de Universiteit Wageningen staan verschillende kunstwerken en die bekijkt Pieter deze week.
De meiden van LOS

De meiden van LOS

15 februari 2018 16:20 - 16:35 Deze week gaat Esther op pad met de meiden van LOS Muziektheater uit Arnhem. Elise Verheul is kindertherapeut en heeft een voorstelling gemaakt over het opvoeden van kinderen. Pieter belicht het kunstwerk de Rode Lopers in Berg en Dal.
Joris Linssen en Caramba

Joris Linssen en Caramba

8 februari 2018 16:20 - 16:35 Deze week in UIT met Esther: Joris Linssen en Caramba. In Ede bezoeken ze samen met Esther een trouwe gast van Cultura. Joris speelt met Caramba een serenade live voor hem. Monique Bosch maakt dierfiguren van was en Pieter is in de Ooij en bekijkt het beeld van Pauline Lutters.
De natuurfilm Wild

De natuurfilm Wild

1 februari 2018 16:20 - 16:35 Esther gaat naar de film met Luc Enting. Zijn film Wild is vanaf 1 februari te zien in de bioscopen en Esther kreeg alvast een voorproefje. Verder aandacht voor het professionele jeugdtheatergezelschap van Gelderland; Kwatta. En verder belicht Pieter het monument van de middeleeuwen, Landman in Bennekom.

UIT

25 januari 2018 16:20 - 16:35 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

18 januari 2018 16:20 - 16:35 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

11 januari 2018 16:20 - 16:35 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

14 december 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

7 december 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

30 november 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

23 november 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

16 november 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

9 november 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

2 november 2017 16:20 - 16:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

26 oktober 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

19 oktober 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

12 oktober 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

5 oktober 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

28 september 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

21 september 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

14 september 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

7 september 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

31 augustus 2017 15:20 - 15:40 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

13 juli 2017 15:20 - 15:50 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

6 juli 2017 15:20 - 15:50 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

29 juni 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

22 juni 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

15 juni 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

8 juni 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

1 juni 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

25 mei 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

18 mei 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

11 mei 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips
Koningsdag special

Koningsdag special

27 april 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

20 april 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

13 april 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

6 april 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

30 maart 2017 15:20 - 15:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

23 maart 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

16 maart 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

9 maart 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

2 maart 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

23 februari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

16 februari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

9 februari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

2 februari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

26 januari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

19 januari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips

UIT

12 januari 2017 16:20 - 16:55 Cultuurmagazine, met o.a. uittips