Ridders van Gelre - Een Gelders Museum
Terugkijken

Ridders van Gelre - Een Gelders Museum

Een Gelders Museum 25 maart 17:15 - 17:45

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn voorbij en ook de tentoonstelling in Stadsmuseum Harderwijk loopt op z'n einde. Daarmee werpen de Ridders automatisch hun blik op de toekomst. Het wordt nu de hoogste tijd voor een Gelders Museum. De Ridders gaan op onderzoek.

De uitslagenavond

De uitslagenavond

18 maart 17:15 - 17:45 Met achttien schilderijen onder de arm begeven de Ridders zich naar het Huis der Provincie. Daar wonen ze de uitslagenavond bij. Welke partijen winnen zetels en horen sowieso thuis in een nieuwe coalitie en welke partijen zouden daar best bij passen? De Ridders komen tot verrassende conclusies.
VVD, D66 en Ons Gelderland

VVD, D66 en Ons Gelderland

11 maart 17:15 - 17:45 In de laatste serie lijsttrekkersgesprekken komen Helga Witjes van de VVD, Stan Hellegers van D66 en Martin Witjes van Ons Gelderland langs in Stadsmuseum Harderwijk. Als zij hun vergezichten voor 2050 ook hebben geschilderd zijn de Ridders klaar voor het grote werk. Op basis van de achttien schilderijen kunnen zij een gedroomde coalitie voor Gelderland smeden.
PvdA, FVD en Lokale Partijen Gelderland

PvdA, FVD en Lokale Partijen Gelderland

4 maart 17:15 - 17:45 Met nog anderhalve week te gaan, begint de tijd te dringen voor de Ridders. Ze moeten nog zes lijsttrekkers spreken in Stadsmuseum Harderwijk. Deze week zijn dat Peter Kerris van de PvdA, Anita van Iperen van Forum voor Democratie en Lara Minnaard van de Lokale Partijen Gelderland.
BVNL, Partij voor de Dieren, 50plus

BVNL, Partij voor de Dieren, 50plus

25 februari 17:15 - 17:45 Deze keer zijn Arjan de Kok van BVNL, Lester van der Pluijm van de Partij voor de Dieren en Karel Scheps van 50Plus te gast bij de Ridders in Stadsmuseum Harderwijk. In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart schilderen zij hun vergezicht voor het Gelderland in 2050 en spelen ze een kennisquiz over de Gelderse geschiedenis.