Instellingen
Instellingen
Op weg naar Zomer in Gelderland - Op weg naar Zomer in Gelderland - Heerewaarden
Terugkijken

Op weg naar Zomer in Gelderland - Op weg naar Zomer in Gelderland - Heerewaarden

Op weg naar Zomer in Gelderland - Heerewaarden 3 juni 2018 15:35 - 16:00

Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is Angelique Krüger in Heerewaarden. Ze vaart met een blokhutboot op de Maas, wordt uitgenodigd om te gaan waterskieën, ziet het prachtige beschermde dorpsgezicht en leert dat veel inwoners van Heerewaarden vroeger op de Waal hun geld verdienden met het vissen op zalm.

Op weg naar Zomer in Gelderland

4 augustus 2019 15:20 - 15:45 In deze laatste aflevering gaat Angelique naar de moestuin van de schoolkinderen van Leuvenheim, is ze bij de oorsprong van Laag Soeren, de Sprengen, bezoekt ze de oudste kerk van Nederland in Angerlo, dat zeggen ze tenminste zelf, krijgt ze een oorverdovend welkom in Loo en hoort ze wat de naam Pokkershutte betekent in IJzevoorde.

Op weg naar Zomer in Gelderland

28 juli 2019 15:20 - 15:45 In deze aflevering maakt ze kennis met adoptieschapen in Elden, gaat ze op zoek naar het mooiste plekje van Nederasselt, bezoekt ze een eeuwenoud landhuis in Boven Leeuwen, zwaait ze even naar de leukste pontbaas van Gelderland en zit ze midden tussen honderden slakken in Nieuwaal.

Op weg naar Zomer in Gelderland

14 juli 2019 15:20 - 15:45 In deze tweede aflevering bezoekt ze de ruine van Nettelhorst, hoort ze wat Stroe tot Stroe maakt, rijdt ze door de buurtschappen Appel en Driedorp, bezoekt ze het oudste kerkje van Nederland in Vorchten en mag ze waterskieën in Emst.

Op weg naar Zomer in Gelderland

7 juli 2019 15:20 - 15:45 In deze eerste aflevering reist Angelique door de Achterhoek. Ze is bij het stadsontbijt in Terborg, het Ettens Mannenkoor zingt voor haar, ze hoort alles over een toiletrollenverzameling in Barlo, rijdt door het prachtige Woold en ze gaat waterfietsen bij natuurpark De Leemputten in Zwolle bij Groenlo.
Wezep

Wezep

5 augustus 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is ze in Wezep, helemaal in het noorden van de provincie. Ze maakt kennis met het prachtige landgoed IJsselvliedt, leert waarom Wezep ook wel het stratenmakersdorp wordt genoemd en het team van Wezep heeft nog een leuke verrassing voor Angelique in huis....
Appeltern

Appeltern

29 juli 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is Angelique in Appeltern. Ze maakt een wandeling over de prachtige Heerlickheid van Appeltern en leert dat daar eigenlijk de basis ligt voor de democratie in Nederland. Het team neemt haar in de dorpsauto mee naar stoomgemaal De Tuut, een mooi bewaard stukje stoomgeschiedenis.
Zieuwent

Zieuwent

22 juli 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is Angelique in Zieuwent in de gemeente Oost Gelre. Voor de kathedraal van de Achterhoek maakt ze kennis met het team. Ze wandelt over de prachtige kerkenpaden en leert wat Droebels en Boesken zijn.
Noordijk

Noordijk

8 juli 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is ze in het noorden van de Achterhoek, in Noordijk bij Neede. De burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, woont er en vertelt waarom jij het zo naar zijn zin heeft. Angelique leert ook wat vergeten groenten zijn, krijgt een Noordijkse preuverie en maakt kennis met de woudolifant van de Needse berg.
Meteren

Meteren

1 juli 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. vandaag is ze in Meteren, mooi dorpje in de Betuwe dat door de A 15 en de Betuweroute in twee delen verdeeld is. Ze gaat het dorpshuis en naar de soos, Medua, waar veel inwoners van Meteren hun eerste vriendje of vriendinnetje leerde kennen en hun eerste kusje kregen. Herman Brood trad er ook op, net als vele andere Nederlandse artiesten. Verder gaat Angelique kersen plukken, krijgt ze een rondleiding per fruittrein en hoort ze de verhalen over de hoog water evacuatie van 1995.
Heteren

Heteren

24 juni 2018 15:35 - 16:00 In Op weg naar Zomer in Gelderland stelt Angelique Krüger alle 15 plaatsen voor die in de zomer mee doen aan Zomer in Gelderland. vandaag is ze in Heteren. Ze gaat naar de Peperbus, de middeleeuwse toren van Heteren, maakt kennis met de teamleden en gaat varen in de Randwijkse Waarden, het nieuwe recreatiegebied in aanleg naast de Nederrijn bij Heteren.
Op weg naar Zomer in Gelderland - Miste

Op weg naar Zomer in Gelderland - Miste

17 juni 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is Angelique Krüger in Miste. Ze gaat kijken op het zogenoemde Schrieverspad op het prachtige landgoed Kotmans waar ambassadeurs van de streektaal hun eigen boom hebben. Verder leert ze dat er in Miste bijzondere opgravingen gedaan zijn en dat er met een inwoner van een buurtschap iets speciaal is....
Op weg naar Zomer in Gelderland - Bekveld

Op weg naar Zomer in Gelderland - Bekveld

27 mei 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is Angelique Krüger in de buurtschap Bekveld, vlakbij Hengelo in de gemeente Bronkhorst. Ook al hebben ze ruim 350 inwoners, een eigen school heeft Bekveld nog wel, net als een geheime zender, Bekveld FM, een paar campings en een kinderboerderij. Oh ja en ze hebben een feest met een aparte naam; de Broek-uut-fuif.....
Op weg naar Zomer in Gelderland - Oosterhout

Op weg naar Zomer in Gelderland - Oosterhout

13 mei 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Vandaag is het de beurt aan het dorpje Oosterhout. Niet te verwarren met de wijk van Nijmegen die dezelfde naam draagt of met de stad in Brabant. Oosterhout heeft zo'n 2300 inwoners, is gek van carnaval, heeft vroeger prachtige kastelen gehad, maar die zijn verdwenen, net als het oude kerkje. En dat kerkje willen ze graag weer vinden. ze zijn er al jaren naar op zoek.
Op weg naar Zomer in Gelderland - Vuren

Op weg naar Zomer in Gelderland - Vuren

6 mei 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Angelique is vandaag in Vuren waar ze een rondleiding krijgt door het prachtige oude Fort Vuren. Vuren ligt prachtig aan de Waal, tegenover Slot Loevestein en vlak bij het mooie Brabantse stadje Woudrichem. De inwoners van Vuren voelen zich er echt thuis: "Als je uit de Randstad weg rijdt en het begint groen te worden dan weet je dat je in Vuren bent en dus in Gelderland!"
Op weg naar Zomer in Gelderland - Stokkum

Op weg naar Zomer in Gelderland - Stokkum

29 april 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Zondag 29 april is het de beurt aan Stokkum in het Montferland. Ze loopt met historicus Edwin Zweers in loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog in het Bergherbos, maakt kennis met YouTuber Mart Wittenhorst die 1 miljard volgers wil en de bewoners van het dorpje brengen haar naar het absolute hoogtepunt van het dorp....de uitkijktoren van Natuurmonumenten.
Op weg naar Zomer in Gelderland - Beemte Broekland

Op weg naar Zomer in Gelderland - Beemte Broekland

22 april 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. Vlak bij Apeldoorn ligt Beemte Broekland. Twee dorpen, maar toch samen 1, zeker voor Zomer in Gelderland. Angelique bezoekt er de Wilhelminakerk, genoemd naar Koningin Wilhelmina, ze rijdt op de trekker rond door het dorp, we horen het mooie verhaal over de Koudhoornse sluis en Angelique kijkt in dorpshuis Ons Huus hoe het is met de leefbaarheid.
Op weg naar Zomer in Gelderland - Harskamp

Op weg naar Zomer in Gelderland - Harskamp

15 april 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt elke zondag een plaats voor die mee doet aan Zomer in Gelderland. Zondag 15 april is Angelique Krüger in Harskamp. Ze leert er alles over de militaire geschiedenis van het dorp, praat met dorpsfotograaf Ronnie Riezebos, maakt kennis met de hoogtepunten van het dorp en ontmoet de Nederlands kampioen burlen Ron Reitsma
Op weg naar Zomer in Gelderland - Varssel

Op weg naar Zomer in Gelderland - Varssel

8 april 2018 15:35 - 16:00 Op weg naar Zomer in Gelderland stelt alle 15 dorpen voor die van 6 tot en met 24 augustus mee doen aan Zomer in Gelderland. We starten de serie in Varssel, een buurtschap bij Hengelo in de gemeente Bronckhorst met ruim 350 inwoners. Angelique gaat er motor rijden op de Varsselring, we maken kennis met Huis Zelle en de barones en u ziet wat het Uutbloashuuske is.

Op weg naar Zomer in Gelderland

30 juli 2016 16:20 - 17:00 Elke zomer presenteert Angelique Krüger het programma Zomer in Gelderland. Teams uit verschillende dorpen gaan de strijd aan voor hun eigen goede doel en kunnen maximaal 1000,- euro binnen slepen door een opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Omroep Gelderland duikt in de verhalen van de plaatsen en doet verslag op radio, tv en internet. Elke plaats maakt kans om 'De mooiste plaats van Gelderland' te worden.