Muzikale Tour van de Vrijheid - Live
Terugkijken

Muzikale Tour van de Vrijheid - Live

Live 5 mei 2021 16:00 - 16:55

In de de Muzikale tour van Vrijheid vertellen 10 ouderen hun verhaal uit Tweede Wereldoorlog. Ze delen dit verhaal met muzikanten die er vervolgens een muziekstuk van maken. Presentatie ligt in handen van Linda Geerdink.

Joe Buck & Josine van Aggelen

Joe Buck & Josine van Aggelen

6 mei 2022 17:20 - 17:45 Singer-songwriter Joe Buck ontmoet Josine van Aggelen. Als 7-jarig meisje zit Josine, op 3 maart 1942, samen met haar ouders in een vliegboot uit het Indonesische Java. Het gezin Van Aggelen wordt geëvacueerd omdat de Japanse bezetting van Nederlands-Indië aanstaande is. Bij een Japanse luchtaanval komen haar beide ouders om. Josine wordt op wonderbaarlijke wijze gered. Josine deelt het verhaal van haar bijzonder redding met Joe Buck die vervolgens aan de slag gaat om een indrukwekkende song te schrijven.
Chris Hordijk & Robin Imthorn

Chris Hordijk & Robin Imthorn

5 mei 2022 17:20 - 17:45 Zanger Chris Hordijk ontmoet Robin Imthorn, die een aantal malen op missie is geweest in Afghanistan. Als één van zijn collega-mariniers zwaargewond raakt, overleeft deze dankzij het levensreddende handelen van Robin. Deze traumatische gebeurtenis leidt uiteindelijk tot een psychisch litteken bij Robin zelf. Na heftige paniek- en angstaanvallen wordt er een posttraumatische stressstoornis vastgesteld. Na hun ontmoeting verwerkt Chris het indrukwekkende verhaal van Robin in een bijzondere song.
Laura van Kaam & Adam Versteeg

Laura van Kaam & Adam Versteeg

4 mei 2022 17:20 - 17:45 Zangeres Laura van Kaam ontmoet Adam Versteeg. De vader van Adam leidt in april 1943 een grote staking in Oost-Nederland tegen de Duitse plannen om Nederlandse arbeiders in te zetten in de Duitse oorlogsindustrie. De staking wordt op bloedige wijze neergeslagen en de vader van Adam wordt samen met de andere stakingsleiders gefusilleerd. Deze oorlogservaring tekent Adams’ leven tot op de dag van vandaag. Laura van Kaam verwerkt zijn levensverhaal in een speciaal voor hem geschreven nummer.
Navarone & Bart Janssen

Navarone & Bart Janssen

3 mei 2022 17:20 - 17:45 De leden van de Nijmeegse rockband Navarone ontmoeten Bart Janssen. Als baby overleeft Bart ternauwernood het bombardement van 22 februari 1944 op de Nijmeegse binnenstad. Op die dag komen meer dan 800 inwoners om. Het bombardement is een opmaat naar een onrustig laatste oorlogsjaar. Ondanks het feit dat Bart indertijd nog maar een baby was, draagt hij deze geschiedenis tot op de dag van vandaag met zich mee. De bandleden van Navarone verwerken zijn verhaal tot een nieuwe song.