Keet! - HEISTERKAMP, Lintelo
Terugkijken

Keet! - HEISTERKAMP, Lintelo

HEISTERKAMP, Lintelo 6 juni 2017 17:20 - 17:55

Vriendengroep die gevormd is vanuit de basisschool. Hun keet noemen ze hok en is eigenlijk te klein voor de zeker zeventien leden die zo'n drie avonden per week vertier bij elkaar zoeken. Gelukkig is er een vuurplaats buiten en benzine genoeg. Gezamenlijke passie is namelijk de motorcross, vaste prik op woensdag tegenover dancing Radstake. Heisterkamp staat in de buurt van een beladen geschiedenis. Lange tijd was daar I'varca, de uitwijkplek voor jongeren uit Aalten en omgeving. Door de opheffing waren jongeren meer op zichzelf aangewezen. Het pand brandde af in 2014. Een aanmoediging voor de keetcultuur.

PIEKFAIN!, Vragender

PIEKFAIN!, Vragender

11 juli 2017 17:20 - 17:50 Een in tact gebleven groep 8 deelt tien jaar later nog steeds lief en leed in een uit de kluiten gewassen stacaravan. Die ruimte is ook nodig want met 30 koppen is deze keet bovengemiddeld groot. De sfeer is uitgelaten, de muziek niet voor dovemansoren en de hang naar feest groot. Niet gek als je weet dat de Vragender kermis een beruchte is. Piekfain is er ieder jaar bij. Met een eigen bouwwerk op wielen en veelal in de prijzen. In tegenstelling tot de meeste keten zijn de dames rijk vertegenwoordigd. En mans genoeg om in een week de keet volledig roze te verven.
TZOLDERTJEN, Aalten

TZOLDERTJEN, Aalten

4 juli 2017 17:20 - 17:50 De luxe-keet van Aalten. Goed geïsoleerde hooizolder met riante zithoek en muziekinstallatie. Waar de meeste keten de plaatselijke pizzeria bellen heeft deze groep een eigen frituurafdeling. Een handvol jongens studeert in Enschede en woont zelfs met elkaar in huis. Reden genoeg om ook het weekend samen door te brengen. En ook de feesten, de verjaardagen en, waarom niet, de vakanties.
BEERPUT, IJzerlo

BEERPUT, IJzerlo

27 juni 2017 17:20 - 17:55 Kleinere vriendenkern van het oerstevige soort. Hun robuuste keet staat op een voormalige mesthoop. Goeie basis voor een manschap en twee vrouwen die aan een woord genoeg hebben.
PIPOHOL, de Haart

PIPOHOL, de Haart

20 juni 2017 17:20 - 17:55 Zoals de naam al doet vermoeden is een Pipowagen de standplaats van deze keetclub. Op een enkele studerende na, allemaal aan het werk op verschillende gebieden. 'Als het moet, redden wij het met elkaar'. En dat lukt natuurlijk ook met een slager, bakker en een ict'er in het midden. De groep overleefde een verhuizing van de keet en is na uitbreiding het vaste honk waar naast gezelligheid ook moeilijke tijden worden gedeeld. Dat is bijzonder voor een groep die elkaar vooral vindt in het verschil. Want bij een paar leden van dezelfde familie houdt de gemeenschappelijkheid op. Vooruit, en hetzelfde merk bier.