De klas van Peter Hoefnagels - Jochem van Gelder
Terugkijken

De klas van Peter Hoefnagels - Jochem van Gelder

Jochem van Gelder 26 juli 2021 17:20 - 18:00

In De klas van Peter Hoefnagels is te gast: Jochem van Gelder. Hoe heeft hij zijn middelbareschooltijd ervaren? Hoe was hij als leerling en waarom kreeg hij een klap voor zijn hoofd van een leraar? De klas speelt zijn herinneringen na en laat Jochem zijn schooltijd herbeleven. Ook gaat Jochem terug naar zijn oude school in Beneden-Leeuwen. Hij vraagt zich af hoe meneer van Bemmel van geschiedenis al die jaren les heeft kunnen geven terwijl hij absoluut geen orde kon houden.

Sven Ratzke

Sven Ratzke

30 juli 2021 17:20 - 18:00 In De klas van Peter Hoefnagels is te gast: Sven Ratzke, theatermaker en zanger. Hoe heeft hij zijn middelbareschooltijd ervaren? Hoe was hij als leerling en waarom werd Sven gepest door een jongen die hem keihard in zijn hand kneep? De klas speelt zijn herinneringen na en laat Sven zijn schooltijd herbeleven. Ook gaat Sven terug naar zijn oude school in Nijmegen. Hij verbaast zich erover hoe klein de school eigenlijk is en laat zien welke straf hij kreeg toen hij een half jaar van gymnastiek spijbelde.
Emile Ratelband

Emile Ratelband

29 juli 2021 17:20 - 18:00 In De klas van Peter Hoefnagels is te gast: Emile Ratelband. Hoe heeft hij zijn middelbareschooltijd ervaren? Hoe was hij als leerling en hoe reageerde hij toen een docent hem wilde slaan met een liniaal? De klas speelt zijn herinneringen na en laat Emile zijn schooltijd herbeleven. Ook gaat Emile terug naar zijn oude school in Arnhem. Hij vraagt zich af hoe het kwam dat hij vroeger veel gepest werd en waarom de directeur hem altijd bij binnenkomst met een stok sloeg.
André Manuel

André Manuel

28 juli 2021 17:20 - 18:00 In De klas van Peter Hoefnagels is te gast: André Manuel, cabaretier, zanger en schrijver. Hoe heeft hij zijn middelbareschooltijd ervaren? Hoe was hij als leerling en waarom kon hij het niet laten om altijd maar in discussie te gaan met de docenten? De klas speelt zijn herinneringen na en laat André zijn schooltijd herbeleven. Ook gaat André terug naar zijn oude school in Lochem. Hij vraagt zich af hoe het kon dat muziekleraar Nuis les bleef geven terwijl er totale wanorde heerste in de klas. Uiteindelijk gaat André zelf als leerling in de klas zitten en laat hij zien hoe hij vroeger reageerde als hij een onvoldoende voor een toets terugkreeg die volgens hem niet goed was nagekeken.
Erik Mesie

Erik Mesie

27 juli 2021 17:20 - 18:00 In De klas van Peter Hoefnagels is te gast: Erik Mesie, de zanger van Toontje Lager. Hoe heeft hij zijn middelbareschooltijd ervaren? Hoe was hij als leerling en waarom pestte Erik een leerling die een koortslip had? De klas speelt zijn herinneringen na en laat Erik zijn schooltijd herbeleven. Ook gaat Erik terug naar zijn oude school in Apeldoorn. Hij vraagt zich af waarom hij nooit betrapt is op spieken. Uiteindelijk gaat Erik zelf als leerling in de klas zitten en laat hij zien hoe hij vroeger reageerde als hij te laat kwam en zijn spullen was vergeten.