Instellingen
Instellingen
Jan houdt huis
Terugkijken

Jan houdt huis

13 juli 15:20 - 15:45

Alweer de laatste aflevering van Jan houdt huis. Presentator Jan de Hoop gaat deze keer naar het Gelderse Hengelo, waar Martijn en Quirine wonen in het meest duurzame huis van Nederland. Jan krijgt een rondleiding over dit bijzondere erf. En het wordt steeds drukker op het platteland. Maar waar moeten al die mensen wonen? Je wil geen Vinex wijken bouwen die het mooie uitzicht verstoren, maar hoe dan wel?

Jan houdt huis

6 juli 15:20 - 15:45 Vandaag gaat presentator Jan de Hoop kijken in wel een heel bijzonder huis. Namelijk kasteel Vosbergen in Heerde. Hij is te gast bij Barones Agnes en haar dochter Jeanne. En iedere week kijkt Jan naar een mogelijke oplossing voor de vastgelopen huizenmarkt in Nederland. vandaag, snelbouw. Want wist u dat je een woning met gemetselde muren in twee weken neer kan zetten? Dit vandaag in jan houdt huis.

Jan houdt huis

29 juni 15:20 - 15:45 Jan de Hoop is deze week in Zuilichem bij een naamgenoot. Namelijk Molen de Hoop. Jaap en Jannie kochten de molen in 1973 en bouwden het om tot een woonhuis. Jan mag binnenkijken in deze bijzondere woning. En hoe moet het met jongeren die een eigen huisje zoeken. Op de overspannen woningmarkt is dat niet makkelijk.

Jan houdt huis

22 juni 15:20 - 15:45 Deze week gaat presentator Jan de Hoop op bezoek bij het Eikpunt. Een woongemeenschap in Nijmegen Noord. Anne geeft een rondleiding en Jan brengt een bezoek aan de oudste bewoner Marja. En hoe moet het met wonen in de stad in de toekomst. Het is er al zo vol, maar toch willen veel mensen er nog graag bij. Onze deskundigen hebben er zo hun ideeen over.

Jan houdt huis

15 juni 15:20 - 15:45 Vandaag is presentator Jan de Hoop te gast bij Femke en Patrick. deze Amsterdammers ruilden hun krappe kleine woning in onze hoofdstad in voor een boerderij uit 1850 in Enspijk. En in 2050 moeten alle huizen in Nederland van het gas af. We stoten met z`n allen heel veel CO2 uit en dat moet anders. Hoe gaat dat eruit zien? En gaat dat lukken? U ziet het in Jan houdt huis.

Jan houdt huis

8 juni 15:20 - 15:45 In Jan houdt huis gaat presentator jan de Hoop op bezoek bij Geby van Beuningen in Appeltern. Hij woont samen met zijn vrouw in wel een heel bijzonder huis. Namelijk in het oudste gebouw van Appeltern, de kerk. En de krapte op de huizenmarkt in Nederland is enorm. iedere week kijkt Jan naar een mogelijke oplossing voor dit grote probleem. In deze eerste uitzending gaat het over de doorstroom van ouderen, die sinds de sluiting van bejaardenhuizen stokt.