Jan houdt huis
Terugkijken

Jan houdt huis

31 augustus 17:30 - 18:00

Presentator Jan de Hoop bevindt zich in Culemborg, waar hij een bezoek brengt aan een bijzondere kaswoning in een duurzaam woongebied. Ook duikt hij zich in de Gelderse woningmarkt en verdiept zich in de stijgende rente en de invloed daarvan. Tot slot neemt Jan een kijkje in een bijzonder kerkje in Haarlo.

Jan houdt huis

19 oktober 17:30 - 18:00 Jan gaat terug naar school in Apeldoorn, een oude school om precies te zijn. In 2016 gekocht door Jurrien en Janet ten Brinke en omgetoverd tot een woonhuis voor henzelf en zes kinderen. Maar het is meer dan dat. Met hun Stichting Old School zijn ze tegelijkertijd buurthuis, zorgboerderij en tieneropvang. Ook bezoekt Jan de prachtige tuin van Janneke en Wiebe Poppe in Winterswijk. En niet alleen de tuin is bijzonder, de woning blijkt volledig energie-neutraal te zijn.

Jan houdt huis

12 oktober 17:30 - 18:00 Jan vervolgt zijn rondleiding in Winssen bij de paradijselijke woon- en werkplek van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas. En Jan gaat naar de oever van de Nederrijn naar Havezathe Loowaard. De voorkant lijkt op een kasteel, de achterkant op een boerderij.

Jan houdt huis

5 oktober 17:30 - 18:00 In deze aflevering vervolgt Jan zijn rondleiding in Vorden. Hier bewonen Karin en Jos een stoere middeleeuwse burcht die in de zestiende eeuw verbouwd is tot een statig huis. En Jan gaat naar de paradijselijke woon- en werkplek van kunstenaarsduo Huub en Adelheid Kortekaas in Winssen.

Jan houdt huis

28 september 17:25 - 17:45 Vorige week begon Jan zijn rondleiding bij de initiatiefgroep ecologisch wonen in Nijmegen. Een woongemeenschap waar 54 mensen hun plek hebben gevonden. Maar samen wonen betekent ook samen verantwoordelijkheid dragen. Dus....handen uit de mouwen Jan! Dit complex van 24 sociale huurwoningen, opgetrokken uit stro, leem en hout, laat zien dat duurzaam bouwen niet alleen mogelijk is voor hoge inkomens. Mare Nienke Zylstra en Hanneke Beld droomden al sinds 2009 over duurzaam en gemeenschappelijk leven.