In het vizier van De Jager - Windmolens en beschuldigd van eerwraak.
Terugkijken

In het vizier van De Jager - Windmolens en beschuldigd van eerwraak.

Windmolens en beschuldigd van eerwraak. 14 oktober 2021 17:20 - 17:45

In deze uitzending gaan we terug naar de windmolens in Culemborg. Het windmolenplan dat eerder voor veel ophef zorgde in het buitengebied van de gemeente Culemborg is van tafel, maar de zorgen bij inwoners zijn niet weg. En we spreken met een man die zegt onterecht beschuldigd te zijn van eerwraak en zoeken uit wat het betekent in een strafzaak.

Ada zoekt antwoorden na het overlijden van haar baby

Ada zoekt antwoorden na het overlijden van haar baby

11 juli 17:15 - 17:45 Ada verloor bijna 40 jaar geleden haar pasgeboren dochtertje in het gemeenteziekenhuis in Arnhem, nu Rijnstate. Ze heeft daar nog veel vragen over. Haar nichtje Elif doet een oproep: zijn er nog mensen die meer weten over wat er toen is gebeurd? En meer: bij een verzakking keldert de woningwaarde: de boerderij van Koene Scheepstra in Lathum vertoont steeds meer scheuren.
Woonwagenbeleid

Woonwagenbeleid

4 juli 17:15 - 17:45 Hoe zou jij het vinden als anderen bepalen, waar je wel of niet mag wonen? Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens was duidelijk. Gemeenten moeten onderzoeken hoeveel behoefte er is aan standplaatsen voor woonwagenbewoners. Als die behoefte er is moet de gemeente binnen afzienbare tijd een plek aanbieden. Ruim 5 jaar later blijken veel Gelderse gemeenten deze regels naast zich neer te leggen. Dit tot groot verdriet van de woonwagenbewoners. Zo wacht Roelof al jaren op een plek in de gemeente Berkelland.
Mentor bepaalt dat Milly maar anderhalf uur mag waken bij stervende moeder in verzorgingshuis

Mentor bepaalt dat Milly maar anderhalf uur mag waken bij stervende moeder in verzorgingshuis

27 juni 17:20 - 17:45 Milly Maas woonde met haar gezin jarenlang naast haar moeder. De afgelopen jaren was zij ook mantelzorger. Toen moeder bij een val haar heup brak, veranderde dit. Haar broer, waarmee ze al een tijdje in onmin leefde, was van mening dat moeder naar een verzorgingshuis moest. Milly wilde zelf voor haar moeder blijven zorgen. Omdat broer en zus lijnrecht tegenover elkaar stonden, wees een rechter een mentor aan. Hierbij verloor de familie alle zeggenschap over de zorg voor moeder. Dit ging zelfs zover, dat de mentor bepaalde dat Milly maar anderhalf uur per dag bij haar stervende moeder mocht waken.
De Glind

De Glind

20 juni 17:20 - 17:45 Romy moest haar eigen braaksel opeten, maar valt buiten het archiefonderzoek naar misstanden in De Glind. De onthullingen over misstanden in het jeugddorp brachten veel te weeg. Er meldden zich na de uitzending veel nieuwe slachtoffers bij Omroep Gelderland, waaronder Romy. In deze uitzending van In het vizier van de Jager, hoort u waarom het verhaal van Romy niet meegenomen wordt in dat onderzoek.