In het vizier van De Jager - Financiële problemen door het UWV
Terugkijken

In het vizier van De Jager - Financiële problemen door het UWV

Financiële problemen door het UWV 2 september 2021 17:20 - 17:45

In de eerste uitzending van In het vizier van De Jager van dit seizoen gaat Inge de Jager langs bij Chantal uit Beneden-Leeuwen. Ze moet 50.000 euro terugbetalen aan het UWV. Het maken van kinderkleertjes tegen kostprijs levert nu een financiële strop op. En Inge gaat terug naar Elburg waar een nieuwbouwwijk voor natte voeten zorgt. Donderdag 2 september om 17.20 uur op TV Gelderland.

Omwonenden Waaldijk zwaar teleurgesteld over inspraak bij Waterschap over hun dijk

Omwonenden Waaldijk zwaar teleurgesteld over inspraak bij Waterschap over hun dijk

19 mei 17:20 - 17:45 Burgerparticipatie was het toverwoord om burgers meer te betrekken bij de inrichting van de Waaldijk nu er een nieuwe ronde dijkverbetering aankomt. Vol goede intenties begon Waterschap Rivierenland acht jaar met diverse inspraakmogelijkheden voor betrokken burgers. Maar die zijn nu zwaar teleurgesteld door wat er met hun inbreng en ideeën is gedaan. De slogan 'de dijk is van ons allemaal' waarmee het proces destijds in gang werd gezet, heeft de kloof tussen overheid en burgers alleen maar vergroot.
In de stank van Parenco

In de stank van Parenco

12 mei 17:20 - 17:45 Al jaren klagen omwonenden van papierfabriek Parenco over geur- en stankoverlast. Vooral sinds het Renkumse bedrijf in 2016 een productielijn voor karton opstartte lijken de problemen flink toegenomen. Een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen is voor omwonenden een teken aan de wand. Het bedrijf zegt binnen de normen van de vergunning te opereren. Bewoners voelen zich door Parenco niet serieus genomen en willen dat de Provincie Gelderland als eindverantwoordelijk steviger aan de teugels gaat trekken.
Verkamering leidt tot overlast en stress

Verkamering leidt tot overlast en stress

28 april 17:20 - 17:45 Huizen die massaal zijn opgedeeld in kamers. Het zorgt voor veel overlast in de Arnhemse wijk Spijkerkwartier. Geluidsoverlast, drugsproblematiek, rotzooi op straat zijn zaken waar bewoners in deze wijk bovengemiddeld last van hebben. Het zijn vooral studenten en arbeidsmigranten die in deze panden terechtkomen. Deze zogenaamde verkamering stelt ook het gemeentebestuur voor de nodige uitdagingen. Handhaven is het toverwoord, maar in de praktijk lastig om te realiseren.
Wat gebeurt er eigenlijk in onze slachthuizen?

Wat gebeurt er eigenlijk in onze slachthuizen?

21 april 17:20 - 17:45 Varkens die op weg naar de slachtbank worden mishandeld. Vorig jaar werden gruwelijke beelden uit een Gelders slachthuis openbaar gemaakt. Onderzoek wijst uit dat sindsdien varkens in een Gelders slachthuis (gedeeltelijk) onverdoofd is geslacht. Dierenwelzijn is soms in het geding. Bovendien is transparantie nog steeds geen algemeen goed in de vleesbranche.