Ik geloof in Gelderland
Terugkijken

Ik geloof in Gelderland

28 april 2019 17:20 - 17:45

Moeten we de teksten uit heilige boeken, zoals bijvoorbeeld de bijbel letterlijk nemen? Nee zegt ondernemer Aad Peters. In zijn Verhalenark en bij zijn expositie met zandsculpturen zie je bijbelverhalen die je zelf mag interpreteren. Peters vindt het vreselijk hoe we tegenwoordig met de bijbel omgaan. Angelique Krüger bezocht die Verhalenark in Wijk bij Duurstede en de Zandverhalen in Elburg. Verder ging ze weer op zoek naar het geloof op straat, mochten mensen weer bij haar biechten en ziet u een reportage over de Messiaanse beweging.

Ik geloof in Gelderland

26 mei 2019 17:20 - 17:45 In deze laatste aflevering van Ik geloof in Gelderland gaat Angelique Krüger op bezoek in de voormalige katholieke kerk van Afferden die nu dienst doet als boeddhistische tempel. Verder een reportage over Fatima El Mourabit die de Islam vaarwel heeft gezegd, de laatste aflevering in de serie over John Lapré en omdat het de laatste aflevering is gaat Angelique zelf biechten.

Ik geloof in Gelderland

12 mei 2019 17:20 - 17:45 Thema van deze aflevering is vieren, want dat doen we in veel religies. Angelique Krüger is bij een viering van de russisch-orthodoxe kerk in Nijmegen en we zijn getuige van een volwassendoop in de Baptistenkerk in Herveld. Verder wordt er weer gebiecht en vraag Angelique de mensen op straat weer naar hun geloof.

Ik geloof in Gelderland

21 april 2019 17:20 - 17:45 Leren kinderen op school nog over de betekenis van religieuze feesten zoals Pasen, Kerst of het Suikerfeest? Steeds minder zo blijkt. Maar op verschillende plekken in Gelderland werd afgelopen week nog een heuse Palmpasentocht gehouden. Angelique Krüger ging kijken in het Achterhoekse Laren en vroeg ook of de mensen daar wisten wat (Palm)Pasen eigenlijk betekent... Verder belt Angelique weer aan op zoek naar geloof, kreeg ze mensen op bezoek in de biechtstoel en ziet u een reportage over Ben Rouwhorst uit Ulft die in deze Paastijd extra stil staat bij zijn verzameling religieuze kunst.

Ik geloof in Gelderland

7 april 2019 17:20 - 17:45 Uit onderzoek dat speciaal voor dit programma gedaan werd blijkt dat nog maar 1 op de 10 Gelderlanders wekelijks een kerk of ander religieus gebouw bezoekt. Niet vreemd dus dat zo veel kerkgebouwen hun deuren moeten sluiten. Wat gebeurt er met die kerken en hoe voelt zo'n sluiting voor mensen die in die kerken vaak gedoopt zijn, gevormd, getrouwd, kortom die er een flink deel van hun leven hebben liggen. Angelique Krüger is in de Gabrielparochie in het Montferland, waar de ene na de andere kerk dicht moet. We maken ook kennis met Marc de Bruijn, 'metalhead' en op zoek naar een nieuwe kerk die bij hem past.