Instellingen
Instellingen
I Love De Achterhoek - Nijmegen
Terugkijken

I Love De Achterhoek - Nijmegen

Nijmegen 27 oktober 2020 16:20 - 16:45

Deze week reizen Frans Miggelbrink en Willem te Molder af naar Nijmegen. De stad is beroemd om de Vierdaagse, zijn vele studenten en wordt door het linkse karakter ook wel Havanna aan de Waal genoemd. Maar wie denkt dat studenten alleen maar in de kroeg hangen, heeft het mis. Bij studentenvereniging Phocas moeten de mannen aan de bak, ze gaan roeien. De Stadsnomaden ontvangen Frans en Willem ook met open armen. Deze club mensen hebben een bijzonder bestaan in de stad. En natuurlijk duiken de mannen het, door corona beperkte, nachtleven in met nachtburgemeester Cees de Beer.

Apeldoorn

Apeldoorn

15 december 2020 16:20 - 16:45 In deze laatste aflevering verruilen Frans Miggelbrink en Willem te Molder hun eigen Achterhoek voor de stad Apeldoorn. Ze ontdekken de koninklijke kant van Apeldoorn, bakken oliebollen met één van de vele kermisexploitanten die hier woont en draaien een rondje mee op de wielerbaan van het Omnisport.
Gelderse Vallei

Gelderse Vallei

8 december 2020 16:20 - 16:45 Deze week verruilen Frans Miggelbrink en Willem te Molder de Achterhoek voor de Gelderse Vallei. Naast kippen en kerken staat de regio ook bekend om zijn innovatieve voedingsmiddelenindustrie en dat gaan de mannen ontdekken.
Liemers

Liemers

1 december 2020 16:20 - 16:45 In deze 8e aflevering gaan Frans Miggelbrink en Willem te Molder naar de Liemers. Een regio grenzend aan de Achterhoek met veel overeenkomsten, maar ook enorme verschillen.
Arnhem

Arnhem

24 november 2020 16:20 - 16:45 Een bezoekje aan de hoofdstad van onze provincie mag natuurlijk niet ontbreken in het avontuur van Frans Miggelbrink en Willem te Molder. Ze bekijken Arnhem van boven vanaf het glazen balkon van de Eusebiuskerk. En voor de gelegenheid trekken Frans en Willem hun voetbalkloffie uit de kast, ze krijgen een cursus stadion spreken. 'The Killer' Willem te Molder trapt ze allemaal in het doel. En hoe is het om in Arnhems icoon, de trolleybus, te rijden? Tot slot, een stad zonder daklozen bestaat helaas niet. Daklozenmoeder Tonnie ontfermt zich al jaren over hen.
Betuwe

Betuwe

17 november 2020 16:20 - 16:45 De mannen gaan in de zesde aflevering naar de Betuwe. Natuurlijk denk je dan meteen aan Flipje. De mannen komen dan ook alles te weten over het jarige fruitmannetje uit Tiel. En als ze dan toch in Tiel zijn, rijden de mannen ook nog langs de bekendste man uit de stad; niemand minder dan Frans Duijts. De natuur en al het water van de Betuwe ontdekken de mannen op blote voeten. Samen met Annelies van den Bogert gaan ze de uiterwaarden in. En tot slot brengen Willem en Frans ook nog een bezoekje aan de fruitstokerij van de twee broer Lubberhuizen.
Veluwe

Veluwe

10 november 2020 16:20 - 16:45 In deze vijfde aflevering gaan de mannen naar de Veluwe. Denk je aan de Veluwe, dan denk je aan rust en natuur… maar ook aan defensie. Vrijwel iedere dienstplichtige kwam ooit op de Veluwe terecht. Tijdens hun roadtrip hebben ze een een ontmoeting in het bos. Daar staat voormalig Nederlands kampioen burlen- Ron Reitsma- de mannen al op te wachten. Slapen doen de mannen bij Boer Gijs in Voorthuizen. Boer Gijs profiteert van het toerisme in het gebied, en toverde zijn boerenerf om tot vakantieparadijs. En tot slot een bezoekje aan de onlangs aangestelde predikant in Ermelo, Jan Willem Leurgans. Hij zelf en de Ermelose bevolking maken er geen punt van, maar in de media werd zijn benoeming breed uitgemeten vanwege zijn geaardheid.
Randmeren

Randmeren

3 november 2020 16:20 - 16:45 Frans en Willem hebben de smaak goed te pakken! Deze week worden ze verrast met een paar mooie bezoeken in de Randmeren. Wie wonen daar en wat is daar te doen, vragen ze zich ook deze week weer af! Henk Timmer is al sinds zijn tienerjaren visser op het Veluwemeer. Nu ligt het vissen even stil, maar er is nog genoeg te doen. Net als in Elburg, waar Jan Aart van Triest de palingrokerij van zijn ouders heeft voortgezet. Met veel enthousiasme worden de mannen ontvangen, en aan het werk gezet. Dat het water belangrijk is in de regio, dat bewijst ook de vele watersporters die er te vinden zijn. Frans en Willem trekken het stoute surfpak aan, voor een lesje.
Land van Maas en Waal

Land van Maas en Waal

20 oktober 2020 15:20 - 15:45 Deze week reizen Frans Miggelbrink en Willem te Molder af naar het Land van Maas en Waal. De goedlachse veerbaas Peer Witzel legt het verschil uit tussen de Maaskanters en de Waalkanters. Het Banaanvaren wordt hier naar een hoger niveau getild door hét NK-team banaanvaren. De mannen wagen zich aan een spannend ritje. En de Waal brengt meer dan alleen scheepvaart en een mooi uit zicht. Piet Wammes is dé waaljutter, en maakt de mooiste dingen van zijn vondsten.
De aftrap

De aftrap

13 oktober 2020 15:20 - 15:45 In de eerste aflevering blikken we nog even terug op vorig jaar. Bespreken we de -vele- hoogtepunten. Want hoe is het met de knie van Willem die werd onderworpen aan een knie- healing. Of de lachyoga die tot tranen toe de buikspieren aan het werk zette. Maar we kijken ook vooruit. Want dit jaar gaan we de Achterhoek uit. Wat verwachten de mannen van deze ontdekkingsreis. Hoogtepunten die langskomen van vorig seizoen: -LachYoga, Barber Nur, BlotebillenGerrit en zijn nudistencamping, Knie healing van Willem enz...

I Love De Achterhoek

8 juli 2019 15:20 - 15:45 Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan hun grens over, op zoek naar de identiteit van de rest van Gelderland.

I Love De Achterhoek

1 juli 2019 15:20 - 15:45 Frans Miggelbrink en Willem te Molder gaan hun grens over, op zoek naar de identiteit van de rest van Gelderland.

I Love De Achterhoek

24 juni 2019 15:20 - 15:45 In I Love de Achterhoek worden rasechte Achterhoekers Frans Miggelbrink en Willem te Molder uitgedaagd om hun geliefde regio eens anders te beleven. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het motto waar vele Achterhoekers naar leven. Maar niet iedereen! Wat te denken van Michiel, die regelmatig transformeert in Mary Miracle. Wat de mannen hiervan vinden? Vanavond, I Love de Achterhoek.

I Love De Achterhoek

17 juni 2019 15:20 - 15:45 In I Love de Achterhoek worden rasechte Achterhoekers Frans Miggelbrink en Willem te Molder uitgedaagd om hun geliefde regio eens anders te beleven. Nu eens geen bier, motoren en gitaren, maar een Soul Voice Practicioner en een bloten-voeten dans op het Hof van Moeder Aarde. Wat de mannen hiervan vinden? Vanavond in deel 1 van I Love de Achterhoek.