Het Groene Oosten - Klimaatverandering en duurzame windinitiatieven
Terugkijken

Het Groene Oosten - Klimaatverandering en duurzame windinitiatieven

Klimaatverandering en duurzame windinitiatieven 2 december 2015 18:25 - 18:59

In deze aflevering van Het Groene Oosten legt weerman Reinier van den Berg uit hoe het gesteld is met ons klimaat en krijgen we in indruk van wat er zoal gedaan wordt in onze provincie op gebied van windmolenprojecten.

Koffiedrab is geen afval meer

Koffiedrab is geen afval meer

28 februari 2017 17:20 - 17:55 De laatste uitzending van Het Groene Oosten staat weer voor de deur. In deze aflevering zien we hoe het Radboudumc streeft naar het maximaliseren van hergebruik en het sluiten van grondstofkringlopen. We zien wat er met plastic afval en zorgafval van de OK gedaan wordt. En koffiedrab wordt niet meer als afval gezien, maar als grondstof voor oesterzwammen om op te groeien. Het is een circulair systeem: de oesterzwammen komen terug in de keuken en worden aan de gasten van de Radboudumc geserveerd.
Hoe kun je duurzaam sporten?

Hoe kun je duurzaam sporten?

21 februari 2017 17:20 - 17:55 André gaat duurzaam sporten! Eerst laat André een duurzaam sportshirt en sporttas maken die hij vervolgens weer test bij een sportschool in Ermelo. Wat deze sportschool zo bijzonder maakt, zie je in aflevering 7 van Het Groene Oosten.
Iedereen loopt wel eens over een autoruit

Iedereen loopt wel eens over een autoruit

14 februari 2017 17:20 - 17:55 Wist je dat als je over sommige tapijttegels loopt, dat de kans groot is dat je over een deel van een autoruit loopt? Bij tapijtfabrikant Interface maken ze namelijk gebruik van het tussenlaagje van een autoruit als grondstof voor hun tapijttegels. En dat is niet het enige bij Interface, want ze willen in 2020 volledig duurzaam draaien.
Wel eens van de Japanse naam Bokashi gehoord?

Wel eens van de Japanse naam Bokashi gehoord?

7 februari 2017 17:20 - 17:55 Oost Nederland is de grootste mestproducent van Nederland, wat diverse gevolgen met zich meebrengt. Wist u dat in mest zo’n 70% water zit? En dit vervoeren wij o.a. naar Duitsland. Zonde dus! Groot Zevert Vergisting & Nijhuis Water Technology hebben hier samen een oplossing voor bedacht: GENIAAL.