Instellingen
Instellingen
GLD doc - Onder druk ondernemen
Terugkijken

GLD doc - Onder druk ondernemen

Onder druk ondernemen 9 juni 2020 15:20 - 15:45

Door de coronacrisis moeten ondernemers alle zeilen bijzetten om hun bedrijf draaiende te kunnen houden. We volgen vier Gelderse bedrijven uit de horeca, bouw, makelaardij en maakindustrie.

Arnhem For Ever (deel 1)

Arnhem For Ever (deel 1)

Vandaag 16:20 - 16:45 Dit weekend overleed Airborne-veteraan Sir Wilf Oldham op 101-jarige leeftijd. Wilf vocht in september 1944 mee tijdens de Slag om Arnhem. Ter ere van hem zenden we op dinsdag 30 november een herhaling van de documentaire Arnhem For Ever uit. Een documentaire over het leven na de Slag.
Arnhem For Ever (deel 2)

Arnhem For Ever (deel 2)

Vandaag 17:20 - 17:45 Dit weekend overleed Airborne-veteraan Sir Wilf Oldham op 101-jarige leeftijd. Wilf vocht in september 1944 mee tijdens de Slag om Arnhem. Ter ere van hem zenden we op dinsdag 30 november een herhaling van de documentaire Arnhem For Ever uit. Een documentaire over het leven na de Slag.
Over mijn lijf; wachten en weigeren in coronatijd

Over mijn lijf; wachten en weigeren in coronatijd

23 november 16:20 - 16:45 In de documentaire Over mijn lijf; wachten en weigeren in coronatijd laat Omroep Gelderland zien welke impact de coronacrisis heeft op wachtende patiënten. En welk effect heeft het op mensen die niet gevaccineerd zijn en daarom vaak de schuld krijgen van de enorme druk op de zorg?
Fit to Continue

Fit to Continue

16 november 16:20 - 16:45 Maar weinigen beseffen dat Ermelo, op de Gelderse Veluwe, in september het decor was van een groots kampioenschap. Honderden ruiters en paarden uit vijfentwintig landen namen elkaar de maat tijdens het WK en EK Endurance. In Fit to Continue volgen we vier ruiters die er alles aan doen om zichzelf en hun paarden fit aan de start te krijgen. Lukt dat en hoe vergaat het ze in de belangrijke wedstrijd?
La famiglia De Lorenzo, drie generaties ijsmakers

La famiglia De Lorenzo, drie generaties ijsmakers

9 november 16:20 - 16:45 In 1930 opende Guido De Lorenzo de allereerste Italiaanse ijssalon in Nederland aan het Janskerkhof in Utrecht. De salon breidde zich daarna uit naar diverse locaties in de binnenstad. Tegenwoordig staat de derde generatie De Lorenzo aan het roer van verschillende ijszaken, inmiddels ook in Arnhem. Ijssalon Trio wordt geleid door zoon Carlo en kleinzoon Massimo.
From Wheels to Heels

From Wheels to Heels

2 november 16:20 - 16:45 Na 10 maanden proberen te revalideren, lijkt het definitief: Sofie Ebben zal nooit meer kunnen lopen. Dan wordt ontdekt dat Sofie een neurologische symptoomstoornis heeft waarbij de hersens geen signaal meer uitsturen naar haar benen. Ze start een andere vorm van therapie, waarbij haar spieren in een vorm van verstijving terechtkomen (catalepsie). Een therapie waar Sofie sterk haar vraagtekens bij heeft.
Yakubu

Yakubu

26 oktober 15:20 - 15:45 Supporters van Ajax en Vitesse zullen Abubakari Yakubu niet herdenken als één van de allergrootste spelers aller tijden, maar toch maakte de Ghanees veel indruk. Zowel op als naast het veld. In 2017 overleed hij op 35-jarige leeftijd in zijn geboorteplaats Tema. Wat is er met hem gebeurd en hoe heeft het zover kunnen komen?
Een vakantie met Ome Joop

Een vakantie met Ome Joop

19 oktober 15:20 - 15:45 In het naoorlogse Arnhem waren ouders druk bezig met de wederopbouw van hun verwoeste stad. De kinderen moesten zich maar zien te vermaken. Joop Legerstee trok zich het lot van de Arnhemse jeugd aan. In 1950 organiseert hij daarom een straatvoetbaltoernooi dat al snel uitgroeit tot een jaarlijkse fietsvakantie: Ome Joop's tour.
Nier gevonden

Nier gevonden

12 oktober 15:20 - 15:45 Nierpatiënt Stanley de Fretes uit Doetinchem, hoopt op een nieuw leven. Hij deed een oproep bij Omroep Gelderland voor een donornier. Die vond hij. Jacky Andrews uit Amsterdam wilde hem haar nier geven. Anderhalf jaar na zijn oproep krijgt Stanley zijn nieuwe nier en kan hij voorzichtig beginnen aan zijn nieuwe leven. Totdat het noodlot toeslaat. Nier gevonden, tussen hoop en wanhoop is het vervolg op de documentaire Nier gezocht, overleven tot een nieuw leven.
Het fantastische leven van John en Benji

Het fantastische leven van John en Benji

5 oktober 15:20 - 15:45 John heeft niet aangeboren hersenletsel opgelopen door een auto-ongeluk op zijn zeventiende. Sindsdien kampt hij met manische depressiviteit, geheugenverlies en verslavingen. Wanneer hij van zijn zus een chihuahua krijgt, verandert zijn leven compleet.
50 jaar Boerenbands: Nog Eene Dan

50 jaar Boerenbands: Nog Eene Dan

28 september 15:20 - 15:45 In de documentaire '50 jaar Boerenbands' kijkt Hein Mighelbrink terug op de boerenbands in de afgelopen 50 jaar. Wat heeft het ons gebracht en hoe ziet de toekomst van boerenmuziek eruit? Willie Oosterhuis zoekt het uit.
WeArnhem The Final Chapter

WeArnhem The Final Chapter

25 september 15:45 - 16:00 In de dansfilm The final chapter staat niet alleen de natuur en het behoud ervan centraal, maar ook de verbinding tussen de Arnhemmers.
Making of WeArnhem The Final Chapter

Making of WeArnhem The Final Chapter

21 september 15:20 - 15:45 De making of van de dansfilm WeArnhem The Final Chapter. De dansfilm staat in het teken van de verbinding tussen Arnhemmers.
Gabriël

Gabriël

14 september 15:20 - 15:35 Het verhaal van de korte film Gabriël speelt zich af in het begin van 1945. Jacob (Bob van Bindsbergen) is een 12-jarige Joodse jongen die zit ondergedoken met zijn zus Anna (Lisa Morrell) en oom Herbert (Juda Goslinga). Boven hun hoofden wordt hevig gevochten om de vrijheid van Nederland. Op een dag helpt Jacob een bewusteloze jonge Duitse soldaat door hem mee de schuilkelder in te nemen. Zonder zijn zus en oom te vertellen wie de soldaat werkelijk is.
Verborgen verhalen

Verborgen verhalen

7 september 15:20 - 15:45 Tussen 1940 en 1945 groeiden Rosemarie, Jan en Tilly op in het door Duitsers bezette dorp Velp, bij Arnhem. David, Selma, Mirjam en vele anderen moesten vluchten en vonden hier een veilig onderdak. 75 jaar later vertellen de tieners-van-toen en/of hun kinderen over hun herinneringen en belevenissen aan deze indrukwekkende periode.
Terug naar huis

Terug naar huis

31 augustus 15:20 - 15:45 De documentaire Terug naar huis vertelt het verhaal van Thea Bouhuijs (90). Zij was een van de vele kinderen die in 1945 na negen maanden evacuatie weer terugkeerden in een compleet verwoest Arnhem. Het leven moest weer helemaal opnieuw opgebouwd worden. In de documentaire keer Thea samen met haar nicht Anneke (81) terug naar haar ouderlijk huis.
Sonsbeek 20-24

Sonsbeek 20-24

1 augustus 15:20 - 15:45 Op de twaalfde editie van kunstmanifestatie Sonsbeek worden de bezoekers en toeschouwers flink uitgedaagd. Sonsbeek 2021–>2024: Force Times Distance’ zoals de manifestatie heet, draait dit jaar rondom het thema arbeid en sociale (on)gelijkheid. In deze documentaire vertellen verschillende kunstenaars over hun visie op de huidige maatschappij en de totstandkoming van hun werk op deze editie van Sonsbeek.
Drijfkracht

Drijfkracht

24 mei 15:20 - 15:45 Volg samen met Jalou Vanhelsuwé, voormalig speelster in het nationaal waterpoloteam, drie Nederlandse waterpolodames die meedoen aan het selectie- en kwalificatieproces voor de Olympische Spelen in Tokyo.
Op het Puin, en dan nu

Op het Puin, en dan nu

23 mei 15:20 - 15:45 Het programma Op het Puin, en dan nu gaat over de hedendaagse versie van het oude openluchtspektakel van Muziektheater De Plaats. Wat verbindt ons in tijden van crisis?
12 points voor Gelderland

12 points voor Gelderland

13 mei 15:20 - 15:45 Welke Gelderlanders speelden in de afgelopen 50 jaar een grote rol bij het Eurovisie Songfestival? Leer ze kennen in de documentaire 12 points voor Gelderland.
Dutchess of the Sea

Dutchess of the Sea

13 april 15:20 - 15:45 De Dutchess of the Sea vertelt het verhaal over 4 vrouwen die samen in een roze roeiboot de Atlantische Oceaan oversteken tijdens de zwaarste roeitocht ter wereld: The Talisker Whiskey Atlantic Challenge.
Afscheid van een meester

Afscheid van een meester

5 april 15:25 - 15:50 We volgen dirigent Joop Schets, die wil stoppen voor hij over zijn hoogtepunt heen is. We zien hoe hij voor de laatste keer enkele koorleden treft, en de camera gaat met hem mee naar de zaal waar het laatste concert had moeten plaatsvinden.
Horror in de horeca

Horror in de horeca

23 maart 16:20 - 16:45 In deze documentaire volgen we Gelderse horecaondernemers, die strijden om hun restaurant of café overeind te houden.Is er nog toekomst voor de horeca?
Met het begin van de lente

Met het begin van de lente

21 maart 16:20 - 16:45 Het is eind maart 1945, als Doetinchem wordt getroffen door maar liefst 3 bombardementen. De binnenstad blijft verwoest achter en ruim 140 mensen overleven het niet. De grote vraag die achterblijft is: waarom? In deze documentaire is te zien wat er feitelijk aan de drie bombardementen vooraf is gegaan. Foto: Bombardement Catharinakerk Doetinchem - Collectie Massink - Ecal, inkleuring Oasem
Corona, wat een zorg.

Corona, wat een zorg.

16 maart 16:25 - 16:50 We blikken terug op een jaar met corona. Wat was de impact op ons leven? Angelique maakt de balans op met mensen uit de zorg, mensen die zorgen voor én mensen met een zorg.
Onbeperkt Wonen

Onbeperkt Wonen

9 maart 16:20 - 16:45 We volgen Nicole en Dave, die zorg gaan bieden aan negen jongvolwassenen met een beperking.
Klaas Gubbels: Als het klaar is mag je er niets meer aan doen!

Klaas Gubbels: Als het klaar is mag je er niets meer aan doen!

2 maart 16:20 - 16:45 Een documentaire die het verhaal vertelt van kunstenaars Klaas Gubbels en Piet Mondriaan. Wat hebben de twee kunstenaars met elkaar gemeen?
Onderbuikgevoel

Onderbuikgevoel

23 februari 16:20 - 16:45 Abortus, het is nog altijd een omstreden onderwerp. Precies 50 jaar geleden opent in Arnhem het Mildred Huis, de eerste abortuskliniek van Nederland.
Kaaisjouwers

Kaaisjouwers

9 februari 16:20 - 16:45 We duiken in het onbekende verleden van de Nijmeegse Kaaisjouwers. Een verhaal over afzien, armoede en klassenverschillen.
Uit de schulden

Uit de schulden

2 februari 16:20 - 16:45 We volgen twee mensen die zichzelf in de schulden hebben gewerkt. Arjan zit in het traject met de schuldsanering en Kaylee belandde op haar 22e in een burn-out. Door neerslachtigheid kwam zij in een negatieve spiraal terecht en begon schulden op te bouwen. Welke impact heeft het (op je mentale welzijn) om in de schulden te belanden?
Stilte in coronatijd

Stilte in coronatijd

26 januari 16:20 - 16:45 Door de Coronacrisis is er veel minder lawaai. Amper vliegtuigen, minder verkeer, geen geschreeuw in de straten en volop vogelgefluit. Wat brengt die stilte ons?
We verlieten het paradijs

We verlieten het paradijs

19 januari 16:20 - 16:45 Twee jaar geleden besloten de acht kinderen van Aalt van Vemde, oprichter van De Remboe, om een boek te schrijven over dit unieke vakantieoord.
Meer kan ik ook niet doen

Meer kan ik ook niet doen

12 januari 16:20 - 16:45 De Beneden-Leeuwse kunstenaar Ed van Heck maakt van oude rommel meubels, klokken, lampen en nog veel meer. Hij heeft maar één probleem en dat lost hij in deze documentaire op geheel eigen wijze op.
Ons Droge Land

Ons Droge Land

6 december 2020 15:00 - 15:45 In deze documentaire volgen we verschillende personen die strijden tegen de droogte. Burgers, ondernemers en natuurbeheerders hebben te lijden onder de de droogte, die niet eerder zo erg was als dit voorjaar. De oogsten verbranden, natuurgebieden krimpen of verdwijnen en het water moet worden gedeeld.
Geloof je haar?

Geloof je haar?

6 oktober 2020 15:20 - 15:45 Kijk in deze documentaire naar de aanloop van de voorstelling Laura H. door de Arnhemse toneelgroep Oostpool. Deze Arnhemse toneelgroep wil verhalen brengen over thema’s waar we het vandaag de dag over moeten hebben.
Muziek met een verhaal

Muziek met een verhaal

29 september 2020 15:20 - 15:45 We volgen Roger Moreno en drie generaties van de familie Mirando. Zij behoren tot de Sinti en muziek is een belangrijk onderdeel van hun leven. We zien wat muziek voor ze betekent en heeft betekent voor zigeuners tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De toekomst van water

De toekomst van water

26 september 2020 14:00 - 14:25 In Nederland zijn we van oudsher gewend om ons overtollige water zo snel mogelijk af te voeren naar de zee, want we willen graag droge voeten houden. Maar het klimaat verandert. Hoe kunnen we duurzamer omgaan met ons zoete water?
Corona: je zult maar ondernemer zijn

Corona: je zult maar ondernemer zijn

22 september 2020 15:20 - 15:45 Ondernemers hebben het zwaar in deze coronatijden. Ze hebben geen zekerheid over hun inkomen en het voorbestaan van hun bedrijven staat op het spel. Wij volgden drie ondernemers vanaf het begin van de crisis.
Sandy, de verloren veteraan

Sandy, de verloren veteraan

15 september 2020 15:20 - 15:45 Een portret van een rasverteller, een charmante vlegel en bovenal een held tegen wil en dank. Een man die zich als 'eenvoudige loodgieter' vereerd voelde dat zoveel mensen hem op het einde van zijn leven nog zoveel liefde en erkenning gaven.
Jonah

Jonah

8 september 2020 15:25 - 15:50 Jonah Falke is een Gelders multitalent. Als frontzanger van de band Villa Zeno en als beeldend kunstenaar had hij al succes, maar nu kiest hij gaandeweg voor het schrijverschap. Hoe ver gaat hij in zijn ambitie?
Kunst op het bord

Kunst op het bord

1 september 2020 15:20 - 15:45 We volgen Sjoerd Mol, wiens kunstwerk op Schiphol komt te staan. We zien de totstandkoming van het kunstwerk, van de aanvraag tot de daadwerkelijke vertoning waar 13 miljoen reizigers van gaan genieten.
100 jaar Rijntje: "Het is nooit zo donker of het wordt weer licht'

100 jaar Rijntje: "Het is nooit zo donker of het wordt weer licht'

14 juli 2020 15:20 - 15:45 Rijntje van Buren - Hevel is 100 jaar en zeer vitaal. Na de maanden van corona is ze door opsluiting in het verzorgingstehuis de wil om te leven verloren. Haar kleindochter doet er alles aan om haar de vrijheid die haar is ontnomen terug te laten krijgen.
Het Dorp: van isolatie naar integratie

Het Dorp: van isolatie naar integratie

7 juli 2020 15:20 - 15:45 In de documentaire ‘Het Dorp: van isolatie naar integratie' zien we hoe de huidige bewoners Josje en Adri, Jeroen en Matthijs die omwenteling meemaken. Wat hun verhaal ook is, allemaal hopen ze dat Het Dorp straks een plek wordt waar mensen met én zonder beperking elkaar zullen vinden.
Plastic Fantastic

Plastic Fantastic

30 juni 2020 14:00 - 15:00 In deze documentaire volgen we Bram en Erik, die met hun cooperatie Plastic Fantastic hard hebben gewerkt om aan te tonen dat je van omgesmolten plastic afval een woonhuis en een kantoor kan bouwen.
Festim Lato: President zonder land

Festim Lato: President zonder land

23 juni 2020 14:00 - 15:00 Festim Lato strijdt voor een onafhankelijke staat genaamd Chameria. Nadat hij in juli 2019 wordt vermoord, komt de geruchtenstroom meteen op gang. Nederland maakt dan pas echt kennis met de 43-jarige Lato.
Binnen bij de Bleijke, een verpleeghuis op slot

Binnen bij de Bleijke, een verpleeghuis op slot

2 juni 2020 15:20 - 15:45 Maandenlang zaten de verpleeghuizen op slot, om ze te beschermen tegen het coronavirus. Heel langzaam gaat de deur op een kiertje voor bezoek. Maar wat speelt er zich af achter die deuren?
In het hart geraakt

In het hart geraakt

26 mei 2020 15:20 - 15:45 In Heerde stierven tientallen mensen aan de gevolgen van het coronavirus. De gemeenschap van Heerde kijkt in deze documentaire terug, maar ook vooruit. Hoe gaat de gemeenschap verder?
De waarde van water

De waarde van water

23 mei 2020 14:00 - 14:20 Ons klimaat verandert, er zijn steeds vaker periodes van langdurige droogte. Hoe houden we in het waterrijke Nederland genoeg drinkwater in de toekomst?
Creatieven in crisistijd

Creatieven in crisistijd

19 mei 2020 15:20 - 15:45 Al vloggend vertellen vijf zzp-ers hun verhaal, hoe zij op vindingrijke manieren hun vak blijven uitoefenen en uiting geven aan hun talent.
Egyptische sporter leeft zijn Olympische droom in Velp

Egyptische sporter leeft zijn Olympische droom in Velp

12 mei 2020 15:20 - 15:45 In Velp woont de Egyptische Karim El Zoghby, die als springruiter naar de Olympische Spelen zou gaan. Helaas ging een streep door die plannen dit jaar.
Een graf voor Kavanagh

Een graf voor Kavanagh

18 april 2020 14:00 - 15:00 In deze documentaire zie je het verhaal van Canadese luitenant John Gordon Kavanagh, die stierf voor onze vrijheid.
Kinderhospice Binneveld: Hoop & Leven

Kinderhospice Binneveld: Hoop & Leven

10 maart 2020 16:20 - 16:45 Kinderhospice Binneveld Barneveld is een huis waar ernstig zieke kinderen voor een lange of korte periode logeren. In een hospice voor volwassenen komen mensen om te sterven. Daarin wijkt Kinderhospice Binneveld nadrukkelijk af. De kinderen logeren hier een paar dagen per week zodat de ouders en overige familieleden thuis even tot rust kunnen komen In deze documentaire worden de zieke kinderen gevolgd in hun dagelijks leven, maar ook hun ouders, grootouders, andere gezinsleden en de mensen die werken in het kinderhospice.
Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven

3 maart 2020 16:20 - 16:45 We starten een zoektocht naar de vraag of Beethoven wel is geboren in Bonn, zoals algemeen wordt aangenomen. Ook gaan we in op de muziek die hij heeft gecomponeerd.
Boh Foi Toch: al 30 jaor met völle wille

Boh Foi Toch: al 30 jaor met völle wille

25 februari 2020 16:20 - 16:45 De band Boh Foi Toch is al dertig jaar wereldberoemd in het oosten van het land. Dat is aanleiding voor een feestje! Omroep Gelderland kijkt in de documentaire terug op wat Boh Foi Toch al die tijd al betekent voor de Achterhoek.
Het Verdriet van de Achterhoek (deel 2)

Het Verdriet van de Achterhoek (deel 2)

18 februari 2020 16:20 - 16:45 In deze documentaire volgen we een varkensboer uit Laren en de rooms-katholieke parochie in Baak. Beiden staan voor een keuze, een grote verandering die alles te maken heeft met de huidige tijd.
Het Verdriet van de Achterhoek (deel 1)

Het Verdriet van de Achterhoek (deel 1)

11 februari 2020 16:20 - 16:45 In deze documentaire volgen we een varkensboer uit Laren en de rooms-katholieke parochie in Baak. Beiden staan voor een keuze, een grote verandering die alles te maken heeft met de huidige tijd.
Hannelore, het meisje uit de sekte

Hannelore, het meisje uit de sekte

4 februari 2020 16:20 - 16:45 'Je doet dingen waarvan je dacht dat je ze nooit zou doen; dat doet hersenspoelen met je'. Het verbijsterende verhaal van Hannelore die opgroeide in een Gelderse sekte.
Het kwam met het water

Het kwam met het water

28 januari 2020 16:25 - 16:50 Een documentaire over de onvergetelijke dagen van het hoogwater in 1995. We duiken in oude fotoalbums en plakboeken en stoffen de videobanden af op zoek naar verhalen die raken.
Tragedie in de nieuwjaarsnacht

Tragedie in de nieuwjaarsnacht

21 januari 2020 16:20 - 16:45 In een flat aan het Gelderseplein in Arnhem kwamen tijdens een brand in de Nieuwjaarsnacht een vader en zijn zoon om het leven toen de lift waarin ze stonden vast kwam te zitten. Alles is anders in de flat aan het Gelderseplein na de fatale vuurwerkbrand.
The making of 'We Arnhem, chapter II'

The making of 'We Arnhem, chapter II'

14 januari 2020 16:20 - 16:45 ‘We Arnhem’ is een project van dansers Alberto Villanueva Rodríguez en Jurriën Schobben waarin ze de stad eren om wie ze is. Een dansfilm over vrijheid, wederopbouw en veerkracht van de stad Arnhem.
Door Wilskracht Sterk

Door Wilskracht Sterk

7 januari 2020 16:20 - 16:45 Het kleine amusementsorkest Door Wilskracht Sterk is een toevluchtsoord voor buitenbeetjes. Met het nieuws dat de vereniging zijn deuren moet sluiten komt hun veilige leventje onder druk te staan.
Nier gezocht

Nier gezocht

12 november 2019 16:20 - 16:45 Stanley de Fretes (61) uit Doetinchem zoekt een nier van een levende donor. De alleenstaande vader van vier kinderen wil zijn kroost zien opgroeien. Zijn nierziekte sloopt hem, maar de verantwoordelijkheid voor zijn kinderen houdt hem op de been. In de documentaire wordt Stanley gevolgd in zijn zoektocht naar een nierdonor. Vindt hij een donor? Krijgt hij een nieuwe en daarmee een nieuw leven, voor hem en zijn kinderen?
Het Zwaarste Verzet

Het Zwaarste Verzet

5 november 2019 16:20 - 16:45 In de documentaire 'Het Zwaarste Verzet' fietsen jongeren met gedragsproblemen samen met ex-militairen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) van de Noordkaap naar Doorn.
Status Quotes

Status Quotes

29 oktober 2019 16:20 - 16:45 De tributeband Status Quotes beleefde een jongensdroom. De vier Twentse/Achterhoekse muzikanten werden uitgenodigd door de officiële fanclub van Status Quo om op te treden tijdens de tweejaarlijkse conventie waar fans uit heel Europa op af komen. In deze documentaire reist Omroep Gelderland met de band mee. In de documentaire zie je onder andere interviews, concertbeelden en sfeerimpressies.
Big John

Big John

22 oktober 2019 15:20 - 15:45 John Staring (58) is een Arnhemmer die leeft met de grillen van zijn manische depressiviteit. Na een gedwongen opname woont hij alweer een aantal jaren zelfstandig. Dit gaat met vallen en opstaan. In de documentaire leer je John kennen in de periode dat hij net is gestopt met drank en drugs. Hij probeert de balans te bewaren op de hele dunne scheidingslijn tussen manie en depressie.
Eten van eigen hof

Eten van eigen hof

15 oktober 2019 15:20 - 15:45 De documentaire Eten van eigen hof belicht de relatief nieuwe sociale beweging van mensen - Herenboeren - die meer betrokkenheid willen hebben bij de manier waarop hun voedsel geproduceerd wordt.
ALFA

ALFA

8 oktober 2019 15:20 - 15:45 Koen (24) spot, schiet, slacht en bereidt wild. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd. Ondanks de kritische geluiden en discussies rondom de jacht, wil Koen dat er meer openheid komt. Kun je een dier liefhebben èn doodschieten? Tijdens deze documentaire zie je de jachtwereld door zijn ogen.
Knust

Knust

1 oktober 2019 15:20 - 15:45 De documentaire - Knust, de Riso print pioniers - is het verhaal over het Nijmeegse kunstenaarsinitiatief dat in de jaren '80 gedurende de kraakbeweging ontstond en internationaal uitgroeide met haar kenmerkende gestencilde kleurrijke uitgaven.
EVACUÉ

EVACUÉ

24 september 2019 15:20 - 15:45 Om zich in hun rol te verdiepen voor een grootse locatie-voorstelling van Introdans en Toneelgroep Oostpool, ontmoeten Joeke en Elza een ex-evacué. Samen bezoeken ze het huis dat de ex-geevacueerde voor het eerst sinds 75 jaar weer terug ziet.
Navarone, Op weg naar de Goffert, Keep the Faith

Navarone, Op weg naar de Goffert, Keep the Faith

3 september 2019 15:20 - 15:45 In de documentaire Navarone, Op weg naar de Goffert (Keep the Faith) ontdek je hoe de band uitgegroeid is tot een geoliede rockmachine.
Over leven na de ramp

Over leven na de ramp

9 juli 2019 14:00 - 15:00 Documentairemaakster Manon van Bergen volgt drie mensen, over een langere periode, die proberen door te gaan met leven nadat hun gezin meer dan gehalveerd is na de ramp van MH17. Ze moeten zichzelf opnieuw uitvinden, nieuwe doelen stellen in het leven.
Van bot tot beest

Van bot tot beest

26 maart 2019 16:20 - 16:45 In de documentaire 'Van bot tot beest' volgt een team van wetenschappers tijdens de reconstructie een dinosaurus waarvan slechts één bot gevonden werd. Opmerkelijk: het betreft het enige bot van een vleesetende dinosaurus dat ooit in Nederland uit de grond is gehaald.
Thuismoeder in de politiek

Thuismoeder in de politiek

19 maart 2019 16:20 - 16:45 De documentaire volgt Pam in haar eerste jaar als raadslid. Zo is onder andere te zien is hoe zij dit werk oppakt en waar ze tegenaan loopt. Ook wordt duidelijk hoe zij het werk combineert met haar gezinsleven en het werk voor de kerk.
Met de borsten bloot

Met de borsten bloot

5 maart 2019 16:20 - 16:45 Filmmaker Lies Geluk laat via een persoonlijk portret, door middel van medische reconstructies en innovaties, zien wat het voor vrouwen betekent om na borstkanker weer borsten te krijgen.
Ad Arma

Ad Arma

12 februari 2019 16:20 - 16:45 De documentaire vertelt het verhaal over het leven van kunstenaar Ad Arma. Vele kunstwerken zijn gebaseerd op de reizen die Ad heeft gemaakt door Azië. ’s Nachts, wanneer de rust toeslaat en de jazz-muziek zacht begint te spelen, begint Ad te leven. Hij laat zich inspireren door de nacht en zijn atelier.
Koeienpoep & Erwtensoep

Koeienpoep & Erwtensoep

5 februari 2019 16:20 - 16:45 De Drutense veemarkt Leste Mert houdt al 200 jaar stand. Maar wat is er nog van de veemarkt over? Zie het in de documentaire 'Koeienpoep & Erwtensoep'.
Ik ben verkocht

Ik ben verkocht

29 januari 2019 16:20 - 16:45 Joske wil graag op haar zelf wonen, maar dan wel in het buurtschap waar ze is geboren en getogen. En juist dát blijkt nagenoeg onmogelijk te zijn. Waarom is het voor jongeren zo lastig om een (betaalbare) woning te vinden in het buitengebied?
Lely Suite

Lely Suite

22 januari 2019 16:20 - 16:45 De documentaire Lely Suite vertelt over het leven van Cornelis Lely, waterbouwkundige en staatsman ingenieur Cornelis Lely. Hij is de drijvende kracht kracht achter de Zuiderzeewerken én was voormalig gouverneur van Suriname waar hij de Lawa-spoorlijn aanlegde.
100 jaar Wageningen

100 jaar Wageningen

15 januari 2019 16:20 - 16:45 Meer dan 12.000 studenten uit meer dan 100 landen, dat is de Wageningen University en Research, kortweg WUR. Dit jaar bestaat de universiteit 100 jaar en de komende periode schenkt Omroep Gelderland daar veel aandacht aan.
#Vteam de Film

#Vteam de Film

8 januari 2019 16:20 - 16:45 In #Vteam de Film staan de honderd jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse in het middelpunt. Kindercorrespondent Tako Rietveld neemt de kijkers op een unieke wijze mee in de wereld van jongeren.
De Kist

De Kist

1 oktober 2018 15:20 - 15:45 In 2016 werd in de gemeente Arnhem een metalen kist opgegraven en onderzocht door archeologen van BAAC. Naarmate het onderzoek vorderde kwamen zij echter voor steeds meer raadsels te staan.
Het verlies van Dreijeroord

Het verlies van Dreijeroord

27 augustus 2018 15:20 - 15:50 Begin jaren vijftig emigreert John Deweyert naar Canada om er een nieuw bestaan op te bouwen. Maar als hij verneemt dat zijn thuis tijdens de Tweede Wereldoorlog, Hotel Dreijeroord in Oosterbeek, zal worden gesloopt, besluit hij nog één keer Nederland te bezoeken om in het reine te komen met zijn verleden.
Strijd om de Arnhemse macht

Strijd om de Arnhemse macht

3 augustus 2018 15:20 - 15:50 De machtsstrijd op de politieke apenrots in Arnhem is hevig in het laatste jaar voor de verkiezingen van maart 2018. Omroep Gelderland volgt SP-er Gerrie Elfrink, één van de meest besproken Arnhemse wethouders in die strijd.
Rembrandt van de Veluwe

Rembrandt van de Veluwe

2 augustus 2018 15:20 - 15:50 Marius van Dokkum (Rembrandt van de Veluwe) opent zijn eigen museum in Harderwijk. Omroep Gelderland volgt hem in aanloop naar de opening.
Waar Lyme in stilte je leven verwoest

Waar Lyme in stilte je leven verwoest

1 augustus 2018 15:20 - 15:50 De documentaire 'Waar Lyme in stilte je leven verwoest' is het aangrijpende verhaal van de jonge Anniek met de ziekte van Lyme.
Palingvissers 2.0

Palingvissers 2.0

31 juli 2018 15:20 - 15:50 De documentaire Palingvissers 2.0 vertelt het verhaal van 4 palingvissers op de Nederlandse binnenwateren. Vijftig jaar geleden konden hun voorgangers een goede boterham verdienen met deze visserij. Nu is dat compleet anders; om het hoofd boven water te kunnen houden moeten de huidige vissers hun bakens verzetten. Hoe ze dat doen zien we in deze documentaire. Palingvissers 2.0 is op dinsdag 31 juli om 17.20 uur te zien op Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). De uitzendingen van Omroep Gelderland zijn ook online te bekijken: www.gld.nl/tv.
Fipronil? Niemand had er eerder van gehoord

Fipronil? Niemand had er eerder van gehoord

30 juli 2018 15:20 - 15:50 Het is een jaar geleden dat het bestrijdingsmiddel fipronil opdook in eieren, kippen en de mest. Hoe gaat het nu met de getroffen pluimveehouders?
Ik kan beter verzinnen dan leven

Ik kan beter verzinnen dan leven

10 mei 2018 15:20 - 15:50 Een warmbloedig portret van schrijver Thomas Verbogt gemaakt door Barbara den Uyl.
#Vilm

#Vilm

24 december 2017 11:00 - 12:00 Film over het V-team, de 101 jongste lopers van de Nijmeegse Vierdaagse
Achterhoekse Pipes & Drums

Achterhoekse Pipes & Drums

23 december 2017 16:20 - 16:50 Achter de schermen bij de grootste Schotse indoor muziekproductie van de wereld
De laatste Keer, Tweede Deel

De laatste Keer, Tweede Deel

21 december 2017 16:20 - 16:50 Documentaire over de Nederlandse top violiste Emmy Verhey die stopte met spelen en - zonder viool - les ging geven.
Geel Swert Hert, 125 jaar Vitesse

Geel Swert Hert, 125 jaar Vitesse

20 december 2017 16:20 - 16:50 Documentaire van Dick Plekkenpol over 125 jaar Vitesse en het winnen van de KNVB beker
Voor het leven

Voor het leven

19 december 2017 16:20 - 16:50 Of je nou 18 of 90 bent, in woonzorgcentrum Vreedenhoff in Arnhem leven studenten samen met ouderen. Iedereen op kamers. Het samenleven doet ze goed. Samen een spelletje doen, samen op stap. Maar het telkens afscheid nemen blijft moeilijk… Een documentaire van Sylvia Willems en Lies Geluk.
Vertrouwen in de eenheid, 25 jaar Luchtmobiele Brigade

Vertrouwen in de eenheid, 25 jaar Luchtmobiele Brigade

18 december 2017 16:20 - 16:50 De militairen met de rode baret vieren dit jaar hun 25-jarig bestaan. In het jubileumjaar volgen we de brigade bij trainingen en tijdens oefeningen en ceremonies.
De allerlaatste Jovink

De allerlaatste Jovink

29 juli 2017 15:20 - 15:50 En toen was het echt definitief "bedankt en tot nooit meer" de zin waarmee Jovink en de Voederbietels de afgelopen 25 jaar hun concerten afsloten.
1094 liedjes, Dick van Altena 40 jaar singer songwriter

1094 liedjes, Dick van Altena 40 jaar singer songwriter

28 juli 2017 15:20 - 15:50 Filmmaker Angelo Damen (Omroep Gelderland) volgde wekenlang singer-songwriter Dick van Altena. Thuis, in de studio en tijdens optredens.
It's just a ride
 deel 1

It's just a ride deel 1

27 juli 2017 15:20 - 15:50 Deel 1 - Het aangrijpende verhaal van Lisanne Herder (uit Het Dorp bij Arnhem) die voor euthanasie koos.
It's just a ride deel 2

It's just a ride deel 2

27 juli 2017 16:20 - 16:50 Deel 2 - Het aangrijpende verhaal van Lisanne Herder (uit Het Dorp bij Arnhem) die voor euthanasie koos.
Mantel der Liefde

Mantel der Liefde

25 juli 2017 15:20 - 15:50 Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
De Blindenbibliotheek

De Blindenbibliotheek

24 juli 2017 15:20 - 15:50 Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
Ereveld vol leven

Ereveld vol leven

4 mei 2017 15:20 - 15:55 Op maandag 1 mei staat het Ereveld in Loenen weer voor één dag vol leven. Op die dag krijgen vijfhonderd oorlogsslachtoffers een gezicht, omdat ze worden gerepresenteerd door leeftijdsgenoten. Zo wordt zichtbaar dat achter iedere steen een leven schuilgaat van mensen zoals wij.
Niet te stoppen deel 2

Niet te stoppen deel 2

17 april 2017 15:20 - 15:55 Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
Niet te stoppen
 deel 1

Niet te stoppen deel 1

16 april 2017 15:20 - 16:00 Bijzondere documentaires worden uitgelicht bij Omroep Gelderland. Via Uitzending Gemist vind je de documentaires gemakkelijk en snel terug.
Na de laatste veteraan

Na de laatste veteraan

16 september 2016 15:20 - 16:00 De herdenking van de Slag om Arnhem is uniek, omdat het een herdenking is van een verloren slag. Uniek omdat de band tussen militairen en burgers hechter is dan waar elders ook. Maar blijft dat unieke karakter behouden nu er jaarlijks minder veteranen naar de herdenking komen?
De laatste akte

De laatste akte

8 juli 2016 16:20 - 17:00 Een film over Carel Eilers, jarenlang film operateur bij de bioscoop Tuschinski in Amsterdam.
De Ziel van Tiel

De Ziel van Tiel

11 juni 2011 16:20 - 16:55 Frans Duijts staat centraal in de documentaire 'De ziel van Tiel', die zaterdag 11 juni j.l. werd uitgezonden bij TV Gelderland. Verslaggever Arjan Hoefakker (camjo) volgde met zijn camera de Tielse volkszanger in de aanloop naar het eerste eigen grote concert op de Waalkade in zijn woonplaats. Daarbij loopt de spanning steeds verder op. De zanger werd gevolgd tijdens het sporten, het middageten met zijn vrouw en kinderen, in de auto opweg naar de Waalkade, de generale repetitie en de opbouw van het feestterrein aan de Waalkade. Duijts vertelt in de documentaire openhartig over onder meer zijn zenuwen en de spanning in de aanloop naar het concert. Ook het stigma dat hij te veel een imitator zou zijn van zijn grote voorbeeld André Hazes komt ter sprake. Verder keken we in het familie-sloopbedrijf van vader Chris Duijts, want die is apetrots op zijn beroemde zoon. Daarnaast registreerde Omroep Gelderland het Waalkadefeest met meerdere camera's. Hoe gaat Frans Duijts om met zijn