GLD doc - De Ramp met de Phoenix (deel 2)
Terugkijken

GLD doc - De Ramp met de Phoenix (deel 2)

De Ramp met de Phoenix (deel 2) 29 november 2022 17:15 - 17:45

In 1847 vertrekt een grote groep Achterhoekers naar Amerika, in de hoop op een beter leven. Tijdens de laatste kilometers van de reis vliegt hun schip 'Phoenix' in brand. Een ramp in het zicht van de haven. Het schip vergaat in het ijskoude water van Lake Michigan. Overlevenden zijn er nauwelijks. Je kijkt naar deel 2.

Hooiland (deel 1)

Hooiland (deel 1)

16 april 17:15 - 17:45 In de documentaire Hooiland wordt getoond hoe een agrarisch gebied met eentonige groene grasvlaktes zonder biodiversiteit wordt teruggegeven aan de natuur. De stikstofrijke toplaag wordt afgegraven en het waterpeil wordt verhoogd. Daardoor verandert het gebied in vijf jaar tijd in een zeer rijk ecosysteem vol dier- en plantensoorten. Het laat zien hoe, als de juiste omstandigheden worden gecreëerd, de natuur al snel in volle glorie terugkeert. Dit is deel 1.
De Kunst van Vriendschap, Marius van Dokkum en Jan van Haasteren

De Kunst van Vriendschap, Marius van Dokkum en Jan van Haasteren

29 augustus 2023 17:15 - 17:45 Hun werk is mateloos populair. Kunstschilder Marius van Dokkum en striptekenaar en illustrator Jan van Haasteren. De twee zijn goede vrienden en dat resulteerde in een dubbeltentoonstelling in Harderwijk. In de aanloop hiernaartoe gingen de kunstenaars bij elkaar op ‘atelier’ om te praten over hun vak, hun kijk op de wereld en op elkaar. Je kijkt naar een herhaling, de tentoonstelling van Jan van Haasteren is helaas niet meer te zien. Het van Dokkum museum is wel gewoon geopend.
Eddy, de assistent-trainer

Eddy, de assistent-trainer

9 mei 2023 17:20 - 17:45 Eddy is assistent-trainer van De Graafschap in de Bijzondere Eredivisie en heeft het downsyndroom. Samen met zijn beste vriend Boudewijn traint hij het G-team. In de documentaire zien we hoe complex het leven voor hem is, maar op het voetbalveld lijken al zijn beperkingen te verdwijnen.
Van zender naar ontvanger: 25 jaar na zendstation Radio Kootwijk

Van zender naar ontvanger: 25 jaar na zendstation Radio Kootwijk

19 maart 17:15 - 17:45 Ontdek het verhaal van Radio Kootwijk, ooit een zendstation op de Veluwe en nu een icoon van natuurschoon en architectuur. Na 25 jaar van onzekerheid en verwaarlozing, is het complex nieuw leven ingeblazen. Staatsbosbeheer nam het initiatief, na een grondige renovatie, om van Radio Kootwijk een bloeiende toeristische attractie te maken.