GLD doc - Accepteren en Doorgaan
Terugkijken

GLD doc - Accepteren en Doorgaan

Accepteren en Doorgaan 14 december 2021 17:20 - 17:45

In Accepteren en Doorgaan volgen we Jelle van Gorkom, één van de meest succesvolle BMX’ers van Nederland. In 2018 maakt hij een harde val met een coma als gevolg. We volgen Jelle drie jaar lang vanaf het moment dat hij wordt ontslagen uit de revalidatiekliniek. De vooruitzichten die hij kreeg van de artsen waren somber.

'We willen jullie alleen maar helpen' Betuwnaren halen Oekraïners uit de oorlog

'We willen jullie alleen maar helpen' Betuwnaren halen Oekraïners uit de oorlog

5 april 17:20 - 17:45 In de documentaire zien we hoe Margriet Verbeek en haar dochter Mathilde vanuit Beesd met een bus vol spullen naar de Oekraïense grens vertrekken om daar hulp te bieden en Oekraïners mee terug te nemen naar Nederland. Niets doen was voor hen geen optie.
De vergeten slag: Operation Quick Anger

De vergeten slag: Operation Quick Anger

29 maart 17:20 - 17:45 Westervoort speelde in de Tweede Wereldoorlog een zeer belangrijke rol in de bevrijding van Arnhem en de rest van het nog bezette Nederland. Na de mislukte slag Market Garden, was dit de plek waar de bevrijding van West Nederland begon. De Historische Kring Westervoort maakte samen met de Liemerse filmmakers Paul Haans en Sascha Wensveen een documentaire over de slag die op 12 april 1945 wèl lukte.
Het mysterie van Café L'Amérique: Deel 2

Het mysterie van Café L'Amérique: Deel 2

22 maart 17:20 - 17:45 Sinds september vorig jaar portretteert fotografe Matty Maas mensen in een bijzonder decor: Café L'Amérique, in het Spijkerkwartier in Arnhem. In januari was de eerste documentaire te zien op TV Gelderland. Matty kreeg na deze uitzending een stroom aan reacties. Hoe dit verder gaat zie je in het tweede deel van Het mysterie van Café L'Amérique.
Op weg naar FREYHEYT

Op weg naar FREYHEYT

15 maart 17:20 - 17:45 De rockopera FREYHEYT zou ooit een theatervoorstelling worden, maar werd door corona tweemaal uitgesteld en is uiteindelijk nooit door kunnen gaan. Toen is besloten er een film van te maken. In de documentaire Op weg naar FREYHEYT is te zien hoe deze bijzondere film tot stand kwam.