Gelderse Koppen
Terugkijken

Gelderse Koppen

1 maart 2014 18:20 - 18:54

In Gelderland liggen de verhalen op straat. Harm Edens reist door stad en land op zoek naar Gelderlanders met grappige, aandoenlijke of opmerkelijke verhalen

Gelderse Koppen

3 maart 2018 17:20 - 17:35 Jan Voerman junior tekende 34 jaar lang de plaatjes voor de beroemde Verkade albums. Maar onlangs doken er een paar wel heel aparte kunstwerkjes van de beroemde schilder op. Bijna zestig jaar geleden maakte Voerman twee portretjes van de toen 16-jarige Brigitte Espeet. De twee portretjes zijn inmiddels verhuisd naar het Voerman museum in Hattem. Waar Harm Edens samen met de inmiddels bejaarde Brigitte een kijkje ging nemen.

Gelderse Koppen

24 februari 2018 17:20 - 17:35 In een nieuwe aflevering van Gelderse Koppen vraagt Harm Edens een aantal voorbijgangers naar de mooiste zin in dialect. En neemt hij een kijkje in het erotische leven van de koe. In een Achterhoekse stal staat koe Roosje te wachten op de inseminator want de bevruchting van runderen is tegenwoordig afhankelijk van het betere handwerk. De vraag is, vond Roosje het net zo leuk als Harm?

Gelderse Koppen

17 februari 2018 17:20 - 17:35 In de zomermaanden stomen de gigantische stoomlocomotieven er lustig op los tussen Apeldoorn en Eerbeek. Maar in de winter staat het materieel van De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij stil in de remise in Beekbergen. Vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en maken de locs rijklaar voor een nieuw seizoen. In Gelderse Koppen krijgen ze hulp van een amateur-sleutelaar: Harm Edens.

Gelderse Koppen

10 februari 2018 17:20 - 17:35 In een nieuwe aflevering van Gelderse Koppen gaat Harm Edens in de leer bij de zandtekenaar. Onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie tekent zandtekenaar Monique Groffen In de Sint Barbarakerk in Culemborg het verhaal van Noach en de zondvloed.Dat zandtekenen blijkt in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Harm strooit en schuift er lustig op los maar of dat tot een fraai kunstwerkje leidt?