Instellingen
Instellingen
Gelderland Helpt
Terugkijken

Gelderland Helpt

5 januari 2020 16:45 - 17:00

De humanitaire stichting 4wdcare uit Andelst helpt mensen in nood in binnen- en buitenland. Zo gaan ze onder andere naar Bosnië om daar winterkleding, dekens en slaapzakken te brengen. En in Arnhem komen iedere week de vrouwen van Stichting Ecowomen bij elkaar om samen sieraden te maken. Ze doen dit in een eigen atelier aan de Molenweg. Het 'vrouwenatelier' is er voor vrouwen die hun isolement willen doorbreken en biedt de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen. Ondertussen zijn ze bezit met het maken van de mooiste creaties.

Gelderland Helpt

1 december 16:30 - 16:45 In december is het 40 jaar geleden dat er een voedselkonvooi van 130 vrachtwagens naar Polen vertrok. Rudi ter Heide uit Apeldoorn is op zoek naar mensen die mee zijn geweest of daarbij betrokken zijn geweest. Casper Soeter uit Ulft verzamelt alles wat met motorcross te maken heeft en is op zoek naar spullen. Ans Louter uit Arnhem deed in juni een oproep voor kralen om sieraden mee te maken voor mensen met een Gelrepas. De sieraden zijn klaar en Ans gaat ze langs brengen!

Gelderland Helpt

24 november 16:30 - 16:45 De houtsnijclub in Putten is op zoek naar een vrijwilliger die het niveau ophoog kan tillen. Iemand met veel verstand van houtsnijden. Theater Tegendraads is een nieuw project gestart voor mensen met een beperking. Ze zoeken een vrijwilliger die kan helpen bij het opkappen van boten. Samen met mensen van de dagbesteding willen ze boten opknappen om daarmee straks het water op te gaan. Hermann Gerritsen is op zoek naar een spoel voor zijn kristalontvanger, wie kan hem daaraan helpen?

Gelderland Helpt

17 november 16:30 - 16:45 Caroline is helemaal fan van de band Grant and Forsyth. Ze verzamelt alles over hen en is op zoek naar meer spulletjes. Metalband Alvenrad uit Wenum Wiesel heeft een album over de Veluwe gemaakt en is op zoek naar beeldmateriaal van de Veluwse natuur om bij hun videoclip te gebruiken. Zorginstelling Insula Dei is op zoek naar vrijwilligers om de bewoners die naar een activiteit willen te begeleiden.

Gelderland Helpt

10 november 16:30 - 16:45 Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg, de dag om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten. In deze uitzending een oproep van Mantelzorg Vrijwillige Thuishulp uit Arnhem. Zij zoeken belvrijwilligers die Turks, Marokkaans, Syrisch, Eritrees of Afghaans spreken. Mantelzorgstichting de Kap uit Apeldoorn is op zoek naar respijtvrijwilligers, mensen die de mantelzorger kunnen ontlasten zodat ze even iets voor zichzelf kunnen doen. Stichting Classic Night Concerts geeft op 27 november een concert in Theater Orpheus in Apeldoorn voor mantelzorgers. Bent u mantelzorger en wilt u het concert bijwonen, dat kan!

Gelderland Helpt

3 november 16:30 - 16:45 Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes strijdt wereldwijd tegen kinderuitbuiting. Om dit te kunnen doen maken zij onder andere gebruik van de inkomsten van de goede doelen winkels van Terre des Hommes. Door een klein beetje tijd of creativiteit te delen, levert u al een grote bijdrage aan een winkel. Bijvoorbeeld als winkelvrijwilliger, stylist, of coupeuse. Maar u kunt ook goederen doneren, misschien bent u wel een ondernemer die af en toe wat spullen over heeft of maakt u sieraden of kunstobjecten die u wilt doneren aan een van onze winkels. Ook overige nieuwe- en mooie tweedehands spullen zijn welkom. We zoeken ook mensen die handig zijn met sociale media zodat we bijvoorbeeld op Instagram onze mooiste spullen onder de aandacht kunnen brengen om te zorgen voor een mooie opbrengst. De goede doelen winkels van de organisatie zijn van groot belang om haar projecten te kunnen financieren.

Gelderland Helpt

27 oktober 15:30 - 15:45 Het Marktcafé in Lochem is op zoek naar vrijwilligers die in de ochtend een uurtje vrijwillig willen spelen op hun muziekinstrumenten in het Stadshuus. Technieklokaal Skills in Winterswijk is op zoek naar vrijwilligers die hun liefde voor het vak techniek op de jeugd over willen brengen. En we starten een zoektocht naar een plakboek-album over de Tweede Wereldoorlog dat is zoekgeraakt.

Gelderland Helpt

20 oktober 15:30 - 15:45 De Stichting Kledingbank Winterswijk is op zoek naar goede en bruikbare kleding en schoenen. Daarnaast zijn ook 2-persoon dekbedovertrekken erg welkom. Valesca Hulsman vond op 2 oktober tijdens het afval rapen in Nijmegen een hele oude foto. Ze is op zoek naar de eigenaar omdat de foto voor hem of haar heel dierbaar kan zijn. We blikken terug op 10 jaar Gelderland Helpt op radio en de zoektocht van Andries van Beek die we daarin behandelden. Hij is op zoek naar soldaat Wim van den Akker die een liefdescorrespondentie had met balletdanseres Margot van Wilgenburg.

Gelderland Helpt

13 oktober 15:30 - 15:45 Jaarlijks raken tienduizenden honden en katten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze kan worden gezorgd. De Dierenbescherming vangt dit soort dieren liefdevol op in haar opvangcentra. Dit kan onder andere doormiddel van donaties die zij krijgen. Marjon en Leo dragen de Dierenbescherming een warm hart toe en besloten de Dierenbescherming op te nemen in hun testament. In deze special van Gelderland helpt over de Dierenbescherming mogen Marjon en Leo een dagje meelopen bij het het dierenasiel de Kuipershoek in Apeldoorn, om zo met eigen ogen te zien wat de organisatie doet met het geld en hoe belangrijk de vrijwilligers zijn.

Gelderland Helpt

6 oktober 15:30 - 15:45 Rescue Baby Gambia zet zich al jaren in voor goede zorg voor moeder en kind. Ze zoeken matrassen en bedden voor hun vrijwilligers die in het ziekenhuis in Gambia werken. - Zoekt Andries van Beek nabestaanden van een soldaat dit in 1944 een liefdesbrief schreef aan een ballerina. - En zijn ze bij Luxorlive in Arnhem op zoek naar vrijwilligers! Voor alle andere hulpvragen kijk ook op www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

29 september 15:30 - 15:45 Zorgorganisatie Zozijn in Duiven zoekt naar nieuwe chauffeurs voor in hun Hopper. - Zijn de ouders van de vierjarige Rayèn gestart met een inzamelingsactie van kroonkurken voor een rolstoelbus en gaan wij op bezoek bij het Mountainbikemuseum van Jeroen in Arnhem. Eind jaren '80 besloot hij mountainbikes te gaan verzamelen, omdat hij het zonde vond dat ze op de ijzerhoop belandde. Met zijn museum hoopt hij dat de geschiedenis van het mountainbiken bewaard blijft.

Gelderland Helpt

22 september 15:30 - 15:45 In Zutphen zoekt het archeo hotspot niet alleen naar oude vondsten in de grond, maar ook naar nieuwe vrijwilligers. Kunnen ze bij het Bakhuis in Leur wel wat extra handjes gebruiken. En strijken we neer bij het Bijen Educatiecentrum in Vorden, waar we bloembollen gaan poten.

Gelderland Helpt

15 september 15:30 - 15:45 In de Achterhoek zijn ze op zoek naar chauffeurs voor op de SRV-wagen van het verduurzamingsproject "Een nieuwe tijd". Kunnen ze bij Stichting Hortus wel mensen met groene vingers en bezige bijen gebruiken voor in de groene schatkamer van Nijmegen. En gaan wij op zoek naar familieleden van een Indonesische mensen die in een bijzonder foto album staan.

Gelderland Helpt

8 september 15:30 - 15:45 In Vierhouten is de Stichting Het Verscholen dorp op zoek naar nieuwe gidsen die de bezoekers een rondleiding willen geven in het onderduikerskamp. - Maakt de 83 jarige Jerry Harberink prachtige miniaturen van voorgevels van gebouwen in heel Nederland. - En is het museum Boer Kip uit Zutphen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer vragen ook op onze site www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

1 september 15:30 - 15:45 Renee uit Apeldoorn heeft in haar tuin een menstruatiebieb waar vrouwen gratis menstruatie artikelen kunnen halen. Ze is op zoek naar mensen die artikelen willen doneren of die zelf ook een menstruatiebieb willen beginnen.- Is de Brandweer Gelderland- Midden vurig op zoek naar nieuwe vrijwilligers en zijn ze bij Landgoed Staverden op zoek naar mensen voor het bezoekerscentrum.

Gelderland Helpt

14 juli 15:30 - 15:45 In deze laatste aflevering van dit seizoen gaan we op zoek naar vrijwilligers die de dieren willen verzorgen van logeeropvang Balans en Eigen Kracht in Wichmond.- Bezoeken wij Ans die hele mooie sieraden maakt voor mensen die gebruik maken van de Gelre pas. Deze pas is er voor gezinnen met een kleine beurs die in de regio Arnhem wonen -En blikken we terug op de hoogtepunten van Gelderland van dit seizoen. Graag tot 1 september dan zijn we weer terug op televisie met nieuwe hulpvragen. En blijf ons deze zomer volgen op radio en onze site www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

7 juli 15:30 - 15:45 Hans uit Zevenaar zoekt een nieuw onderkomen voor zijn drogisterij uit 1940. - In Arnhem zijn ze bij de Blauwe Tomaat op zoek naar chauffeurs. - En heb jij groene vingers en ben jij een mensen-mens? De Mollenhof in Oeken zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om samen met de cliënten in de tuin te werken. www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

30 juni 15:30 - 15:45 Leo uit Arnhem is verzot op de knijpkat. In zijn kattenbak, zoals hij zijn klus kamertje noemt, maakt hij oude knijpkatten weer als nieuw. - In Winterswijk is het museum Transit Oost weer geopend en kunnen nog wel wat handige mensen gebruiken. - En de bewoners van verpleeghuis Overdal zijn graag creatief bezig. Vrijwilligers die hen hiermee kunnen helpen zijn meer dan welkom! >www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

23 juni 15:30 - 15:45 De Krasse Knarren touren eens per maand met hun scootmobiel rondom Arnhem, zij zoeken hiervoor nog begeleiders per fiets. - Froukje uit Heerde zet zich met een groep dames in om vrouwen in India te helpen. Minder dan 20% heeft beschikking tot materialen om tijdens hun menstruatie. Zij maken uitwasbaar maandverband en sturen het naar India. - Op de Waal vaart sinds deze maand weer iedere dag de veerpont om fietsers en voetgangers naar de overkant te brengen. En daarvoor zijn schippers met een groot vaarbewijs nodig. > www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

16 juni 15:30 - 15:45 Dominic van Akkeren uit Kilder spaart alles van het oude paracetamolmerk Akkertjes, maar zoveel is daar niet van te vinden. - In Doesburg staat het bijzondere Lalique museum vol met glaskunstwerken. Omdat zij binnenkort gaan verhuizen zoeken zij nog hulp van mensen die willen helpen restaureren. - In Heelsum is de Dierenambulance Nederrijn opzoek naar handdoeken want die worden aan de lopende band gebruikt voor de jonge vogels die binnengebracht worden.

Gelderland Helpt

9 juni 15:30 - 15:45 Aalt uit Garderen heeft enorme verzameling peper en zout stelletjes maar er kan altijd meer bij. - Dinxperlo heeft er twee nieuwe inwoners bij: Snowy en Jessy. De twee huskeys zijn na een oproep van Gelderland Helpt herplaatst bij een nieuw baasje - Het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur is sinds dit weekend weer open en zoekt nu weer nieuwe vrijwilligers. > www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

2 juni 15:30 - 15:45 Martie uit Voorthuizen is op zoek naar een nieuw postzegel maatje want hij wil zijn interesse graag delen met een gelijkgestemde. - Stichting Vitale Biotopen zet zich in voor meer biodiversiteit want zij maken zich zorgen over de natuur en ook dichtbij huis kan je je inzetten. - De bewoners van zorginstelling Villa de Lawet in Wageningen worden gelukkig van een mooi stukje pianomuziek en zoeken hiervoor nog bladmuziek. > www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

26 mei 15:35 - 15:50 In Nederland wordt om de dag een baby geboren met een metabole ziekte. Vaak is een behandeling niet mogelijk en moeten ouders en familie toezien hoe het kindje aftakelt en veel te jong overlijdt. Metakids zet zich al jaren in zodat al deze kinderen een behandeling krijgen. Want: ieder kind heeft recht op hoop en een toekomst.

Gelderland Helpt

19 mei 15:35 - 15:50 Bij de Passiflorahoeve in Harskamp vliegen er wel honderden vlinders in de tuinen van eigenaar Piet en daarvoor zoekt hij nieuwe vrijwilligers, in met name de kwekerij van zijn vlindertuin. - Jayden van 13 jaar is op zoek naar iemand, die net zoals hij, gek is op bouwen met blokjes LEGO. Word jij zijn nieuwe maatje? - Fons uit Wijchen heeft een hele bijzondere verzameling, hij heeft namelijk twee mappen vol met vloeibladen maar zoekt uitbreiding. Kan jij hem daar aan helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

12 mei 15:35 - 15:50 Bij de Venemansmolen in Winterswijk worden rondleiders en vrijwilligers met groene vingers gevraagd - De bewoners van Zuiderkroon in Ede kunnen in deze moeilijke tijd wel wat afleiding gebruiken. Want alleen zijn ze niet maar ze voelen zich soms wel eenzaam- Edith uit Arnhem maakt kunstwerken die ze inspireert op oude klederdracht maar daarvoor heeft ze nog wel wat voorbeelden nodig en vraagt daarom om oude boeken met plaatjes van klederdrachten. > www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

28 april 15:30 - 15:45 In Winterswijk zijn vrijwilligers hard aan het werk om tuinen te vergroenen, dat doen zij bij kwetsbare inwoners van de Achterhoekse gemeente. - Bij de stadsboerderij in Arnhem zijn ze op zoek naar vrijwilligers die kinderen kunnen begeleiden om op een diervriendelijke manier met dieren te snuffelen. - Ilse en haar pop Teun zijn onafscheidelijk maar pop Teun begint te verslijten. Daarom vraagt Ilse of een poppendokter haar Teun kan oplappen. > www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

21 april 15:30 - 15:45 Een van de meest bijzondere vragen in Gelderland Helpt ooit is die van Stanley de Fretes uit Doetinchem. Anderhalf jaar geleden deed hij een oproep voor een nier en we kunnen vast verklappen dat het afgelopen vrijdag een hele bijzondere dag was voor Stanley. - In Elst staat een bijzondere kerk waar er gidsen worden gezocht en Jan te Wechel zoekt meer informatie over zijn weckpotten verzameling.

Gelderland Helpt

14 april 15:30 - 15:45 In het sonsbeekpark in Arnhem zijn de vrijwilligers van de vlindertuin op zoek naar groene vingers. - In het distributiecentrum van de voedselbank zijn ze op zoek naar handige harry's. - Bij Dicky van Maanen uit Scherpenzeel staat de tijd stil en dus is ze op zoek naar iemand die haar klok kan repareren. Kan jij helpen? > gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

7 april 15:30 - 15:45 Hans Ariëns maakt monumenten voor vergeten oorlogsslachtoffers. Voor een nieuw monument in Doorwerth zoekt hij ooggetuigen van Kamp Scharnhorst. - Bij dagbesteding ABC de cirkel in Twello zijn ze lekker creatief bezig en zoeken daarom potten verf - Stichting Get a Grip zet zich in voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt zij spelen samen in een band 'Music is My Soul' en zoeken hiervoor muziekinstrumenten. Kan jij helpen? > gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

31 maart 15:30 - 15:45 Samen met Overijsselse en Gelderse vrijwilligers, gepensioneerde artsen, ziekenhuizen en bedrijven werkt de stichting 'Hart voor Tanzania' aan de oprichting van een hart- en vaatkliniek in de Tanzaniaanse stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. Heb jij 'Hart voor Tanzania'? Doneer dan spullen en tijd. > www.gelderlandhelpt.nl voor meer informatie.

Gelderland Helpt

24 maart 16:30 - 16:45 Woonzorglocatie de Vlechting in Nijmegen heeft hulp bij de bingo nodig. De bewoners spelen iedere maand een gezellig potje maar doordat het gedeeltelijk digitaal gaat, zijn helpende handen zeer welkom. - De nestkastenwerkgroep de Liemers zoekt vogelvrienden om de holenbroeders te helpen door het maken van nestkastjes en het ophangen en monitoren hiervan. - Stijn en Siem willen graag bij dagopvang Buitengewoon aan de slag met een caravan om van de zomer in te kunnen slapen. Heb jij er een voor hen? >www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

17 maart 16:35 - 16:50 Deze week staat Omroep Gelderland in het teken van de zorg en daarom in Gelderland Helpt vandaag verschillende hulpvragen en oproepen om mensen die zorg nodig hebben, extra te kunnen helpen. Irma en haar vriendinnen maken slingers om mensen op te vrolijken in deze ingewikkelde coronatijd. - De Zonnebloem is op zoek naar vrijwilligers voor op de duofiets. - In Doesburg worden gezellige vrijwilligers gevraagd want daar biedt het Biesemhuis op een kleinschalige manier een veilig thuis voor 21 bewoners met dementie.

Gelderland Helpt

10 maart 16:30 - 16:45 Bij Vaye MusicalTheater zijn ze op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor, bijvoorbeeld, het maken van de kostuums - Aly doet een oproep voor het maken van zwerfstenen om andere mensen een lach op het gezicht te geven. - Oriana uit Ingen organiseert via Zoom online lunches voor mensen die het leuk vinden om af en toe eens met iemand gezellig te kletsen. Meer weten alle hulpvragen kan je vinden op www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

3 maart 16:30 - 16:45 In de tweede aflevering van een serie specials over goede doelen besteden we aandacht aan de Cordaid. Cordaid is ontwikkelingsorganisatie die voornamelijk hulp biedt aan mensen in nood in het buitenland, maar Cordaid doet ook veel voor de kwetsbare mensen in Nederland. Zo ondersteunen zij kleinschalige initiatieven zoals de koffiekar van het Kruispunt in Nijmegen voor dak -en thuislozen. Voor hulp aan mensen in nood in het buitenland werkt Cordaid ook met verschillende partijen samen zoals Sam's kledingactie. In Gelderland zijn er verschillende inleverpunten waar mensen kleding en schoeisel in kunnen leveren. De verkoop hiervan levert geld op dat wordt besteedt om de nood in rampgebieden te verlichten en kinderen onderwijs te bieden. Zonder de hulp van vrijwilligers kan Sam's kledingactie niet bestaan en dus zoeken ze nog mensen die willen helpen.

Gelderland Helpt

24 februari 16:30 - 16:45 Het is lammertijd bij de schaapskooi in Ermelo en in coronatijd gaat dat er anders aan toe dan normaal. Helaas geen kraambezoeken dus is de kooi op zoek naar schrijvers om over de lammetjes mooie verhalen op te schrijven. Stichting Every Boy & Girl doet een oproep voor wol en stofjes om kleding te kunnen maken voor de allerarmste kinderen van de wereld. In Epe is Jan op zoek naar meer informatie over zijn weckpotten en flessen verzameling.

Gelderland Helpt

17 februari 16:30 - 16:45 Marion uit Arnhem is vrijwilligster bij de Zilverlijn van het ouderenfonds. Veel ouderen voelen zich eenzaam en hebben in deze tijd extra behoefte aan een gezellig praatje. Ook de ouderen in Apeldoorn hebben behoefte aan gezelligheid en daar heeft Stichting Present wat op gevonden. Groepjes kunnen via raamtekeningen contact maken met de bewoners en ook jij kan mee doen met een potje boter, kaas en eieren via het raam te spelen. Mee doen? Alle hulpvragen kan je vinden op www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

10 februari 16:30 - 16:45 Arnhemse daklozenmoeder Tonnie doet een oproep voor warme kleding in deze koude wintertijd. In Velp zijn ze op zoek naar scheenbeschermers en in Epe staan ze te springen om jonge vrijwilligers bij het boerderijmuseum. Kun jij helpen? Kijk op www.gelderlandhelpt.nl voor alle hulpvragen!

Gelderland Helpt

3 februari 16:30 - 16:45 Maria spaarde vroeger alles; van stenen tot aan sigarenbandjes. De albums met suikerzakjes en lucifermerken heeft zij altijd bewaard. Inmiddels hecht ze er geen waarde meer aan dus zoekt ze een nieuwe eigenaar voor de verzamelingen. Desirée kreeg in 1998 te horen dat ze erfelijk belast was met borstkanker en eierstokkanker. Met deze ervaring is zij inloophuis gestart voor iedereen die te maken heeft met kanker, op wat voor manier dan ook. Om de tuin rondom deze plek op orde te brengen zoekt ze mensen met groene vingers. Iemand met groene vingers is Wessel maar dan op een heel ander gebied. Hij heeft een verzameling bonsaibomen en zoekt uitbreiding. Meer informatie: www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

27 januari 16:30 - 16:45 In de eerste aflevering van een serie specials over goede doelen zijn vandaag de CliniClowns te zien. Clown Pom zorgt ervoor dat kinderen zoals Belle hun zorgen even vergeten en weer kind kunnen zijn. Pom kan vanwege corona niet meer altijd naar de ziekenhuizen toe en dus heeft ze nu ook via de CliniClown-app contact met de kinderen. En niet alleen kinderen krijgen bezoek van de clowns. Ook bij verpleeghuis Heemhof in Apeldoorn brengen de clowns wat teweeg met hun bezoek. Kijk ook op www.gelderlandhelpt.nl.

Gelderland Helpt

20 januari 16:30 - 16:45 De zoon van dorpsdokter Cretier uit Dieren is op zoek naar verhalen over zijn vader. Hij wil ze bundelen in een boekje. Ze bliezen altijd met z'n 3en, maar 1 van het trio alphoornblazers overleed onverwacht in december. Het duo (uit Eck en Wiel en Wekerom) zoekt nu weer een aanvulling om weer 3 stemmig te kunnen blazen. En Jannie Blom uit Vorden spaarde in 20 jaar tijd leestekens en alfabetten uit de hele wereld bij elkaar. Ze is op zoek naar een mooie bestemming voor haar bijzondere collectie. Voor meer informatie: kijk op www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

13 januari 16:30 - 16:45 - Henk Weebers uit Ruurlo restaureert een klok. Om de wijzerplaat te kunnen maken zoekt hij UV lampen. - Mensen met een lichamelijke beperking kunnen gebruik maken van de Zonnebloemauto voor een dagje uit. Maar wie kruipt er achter het stuur? - En in Nijkerk staat een kastje met voedsel aan de kant van de weg. Je mag er zo maar wat uit pakken. Helemaal gratis. Kijk voor meer vraag en aanbod op www.gelderlandhelpt.nl.

Gelderland Helpt

6 januari 16:30 - 16:45 In deze uitzending van Gelderland Helpt: de goedlachse Joey past bijna niet meer in zijn rolstoelbus en dus zamelt hij oud ijzer in om een nieuwe te kunnen kopen. - De vrijwilligers die het groen rondom Landgoed Ampsen bij Lochem beheren kunnen wel wat hulp gebruiken - en sjoelbakken gezocht om spelletjes voor blinden van te maken.

Gelderland Helpt

10 december 2020 16:45 - 17:00 De laatste uitzending van Gld helpt op tv van 2020: De Apeldoornse stichting Kissidougou zoekt hulpgoederen voor Afrika. De oprichter van deze organisatie komt uit Sierra Leone en moest vechten als kind soldaat. Twintig jaar geleden kwam hij naar Nederland, zwaar getraumatiseerd. Het gaat nu zo goed met hem dat hij de mensen in Afrika wil helpen met zijn nieuwe stichting. Omroep Gelderland deelt ook dit jaar weer kerstbomen uit. Vandaag brengt Nieke Hoitink een boom naar Thea van Leijden uit Alphen. Ze heeft enorm veel pech gehad, maar blijft altijd positief. Dat verdient een boom!

Gelderland Helpt

6 december 2020 16:45 - 17:00 Vandaag in Gelderland helpt zoeken we LEGO en een oude naaimachine. Want Verena uit Vorden draagt graag historische kleding. Om die 19e eeuwse kleding zelf op een historisch correcte manier te maken zoekt ze een oude Singer. En Patricia uit Neede wil gebouwen toegankelijker maken. Ze zit zelf buitenshuis in een rolstoel en heeft het plan om Gelderland rolstoelvriendelijker te maken met LEGO-steentjes. Hoe? Kijk deze aflevering van Gelderland helpt.

Gelderland Helpt

3 december 2020 16:45 - 17:00 In deze aflevering van Gelderland helpt: Janneke rijdt met haar compagnon Robin rondt in Nijmegen en omgeving om ijzer op te halen. Dit is niet alleen goed voor het milieu omdat alles netjes gerecycled wordt, Janneke zet zich ook in voor jongeren zoals Robin om hen een dagbesteding te bieden. Ze zijn op zoek naar ijzer. En bij een bombardement in 1944 bij Hoevelaken overleed Derk Koops uit Arnhem. Peter Kok wil graag meer over hem weten.

Gelderland Helpt

29 november 2020 16:45 - 17:00 In Gelderland helpt doet Annet uit Nijmegen een oproep voor snoepgoed. Ze wil de Sint een handje helpen door alle ouderen in de Nijmeegse wijk Brakkenstein een zakje met lekkers en een gedichtje te bezorgen. En we kijken terug op een paar succesvolle oproepjes van de afgelopen tijd. Zo zien we Annelies zitten op de tractor van haar vader waar ze al jaren naar op zoek was. En hebben we beelden van het kunstwerk dat Verena maakte van golfballen die massaal werden aangeboden na haar oproepje.

Gelderland Helpt

26 november 2020 16:45 - 17:00 In Gelderland helpt vandaag: Heeft u nog zo'n ouderwets draaischijftelefoontoestel? Marco Wemmers uit 's Heerenberg tovert ze om tot wonderfoons. Als demente ouderen een nummer draaien krijgen ze muziek, een conference, sprookjes of zelfs een boodschap van familie te horen. En zegt u de naam Hentje van Driek iets? Het is de vader van Hans Peters uit Groesbeek. Hans wil meer weten over zijn vader die werd vermoord toen hij zelf nog erg jong was.

Gelderland Helpt

22 november 2020 16:45 - 17:00 De 7-jarie Valerie uit Wolfheze kon het zwerfafval op straat niet meer aanzien. Samen met haar moeder Laura besloot ze hier wat aan te gaan doen. Ze gaat regelmatig met haar grijper op pad om afval op te ruimen. Maar daar blijft het niet bij, want ze wil nu samen met haar moeder een plastic shredder gaan bouwen, waarmee ze hun ingezamelde plastic kunnen recyclen om daar vervolgens weer nieuwe producten van te kunnen maken. Voor het bouwen van de plastic shredder zoeken ze mensen die hun willen helpen. - Sinterklaas is weer in het land. De club Vrijwillig Sint & Pietje in Doetinchem zoekt cadeautjes (liefst nieuwe of anders goede tweedehands cadeautjes) voor kinderen die in gezinnen wonen die het minder breed hebben.

Gelderland Helpt

19 november 2020 16:45 - 17:00 Het Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen, het enige fietsmuseum in Nederland is op zoek naar vrijwilligers. Het museum bezit over een bijzondere collectie fietsen. Voor mensen die van techniek houden is dit een plek waar je hart sneller van gaat kloppen. - Net als vorig jaar gaan we weer wensen vervullen tijdens de kerstshow: 'Kerst vier je samen'. In deze moeilijke tijden zijn we harder dan ook toe aan dit soort geluksmomentjes. Heb je zelf een wens of wil jij iemand anders verrassen? *Heb je zoveel last van "huidhonger" en wil je eens lekker knuffelen met Rudolf het rendier? *Wil je je beste vriendin verrassen met een heerlijk kerstdiner? *Of gun jij je vader een make-over? Is je wens groot of klein? Laat het ons weten via Gelderland helpt en wie weet vervullen wij jouw wens deze kerst
Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

15 november 2020 16:20 - 16:45 Deze speciale uitzending van Gelderland helpt staat in het teken van verbinding en aandacht voor elkaar. Een thema wat in deze corona-tijden meer leeft dan ooit. Verschillende initiatieven zorgen ervoor dat mensen naar elkaar blijven omkijken, contact blijven houden. Zoals het kerstengelenproject van de stichting Present in Apeldoorn, het Monument van Verbinding in Beuningen of het biertje met de dominee in Aalten. Presentatrice Sonja Booms neemt u mee langs deze hartverwarmende projecten.

Gelderland Helpt

12 november 2020 16:45 - 17:00 In Apeldoorn zijn ze al helemaal in de kerstsferen bij de sinterkerstkringloopwinkel. Maar de kringloopwinkel heeft hulp nodig van vrijwilligers en er worden nog meer kerstspullen gevraagd. - Kasteel Doorwerth brengt de bezoeker even helemaal terug in de tijd. Ook vrijwilliger Cees doet hard zijn best om de bezoeker een zo'n leuk mogelijk uitje te geven. Maar door de coronacrisis zijn er te weinig vrijwilligers die ingezet kunnen worden. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

8 november 2020 16:45 - 17:00 Jeannette geeft EHBO lessen wat door de coronamaatregelen niet altijd makkelijk is, ze bedacht een creatieve oplossing met ouderwetse Loco dozen. Ze heeft er alleen niet genoeg, helpt u haar? - Van het bijzondere vakantiepark de Remboe in Epe, wat inmiddels al jaren niet meer bestaat, wordt dit jaar een boek uitgebracht. Op de voorkant komt een foto van een van de bezoekers maar de schrijvers willen graag weten wie deze vrouw is. Weet u meer? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

5 november 2020 16:45 - 17:00 Boswachter Dirk werkt in de prachtige Achterhoekse bossen maar heeft wel wat helpende handen nodig en doet daarom een oproep voor vrijwilligers. - Tonny uit 'S heerenberg heeft de afgelopen jaren een prachtige verzameling ansichtkaarten opgespaard uit de voormalig gemeente Bergh en in het speciaal ansichtkaarten van fotograaf van Rueyl. Maar hij zoekt er meer! www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

1 november 2020 16:45 - 17:00 In oktober hebben we weer samen voor veel succes gezorgd! Henry kreeg een enorme hoeveelheid speelgoed trekkers, Gerhard een berg met laptops en Nico heeft een mooie nieuwe bestemming gevonden voor zijn vooroorlogse vakbladen. Maar we zijn ook nog op zoek. Zo zoeken theatermakers naar mensen die in 1946 bij de uitvoering van Op het puin aanwezig waren. Meer vragen: www.gelderlandhelpt.nl
Humanitas

Humanitas

29 oktober 2020 16:45 - 17:00 Gelderland helpt staat de maand oktober in het teken van de projecten van Humanitas. De laatste aflevering in deze serie gaat over het levenstijdschrift. Vrijwilligers van Humanitas maken een op maat gemaakte glossy. Het vertelt het verhaal van iemands leven. Meer informatie: www.gelderlandhelpt.nl.

Gelderland Helpt

25 oktober 2020 16:45 - 17:00 Dit najaar is Gelderland Helpt 5 jaar te zien op televisie. Honderden Gelderlanders deden hun oproep, waaronder ook Johan de Kruijff in 2017. Hij deed een oproep voor kaarsresten. Hier maakte hij weer nieuwe kaarsen van die hij verkocht voor het KWF. Heel veel Gelderlanders brachten de afgelopen jaren hun kaarsenresten naar de Kruijff in Barneveld. Helaas moet hij door gezondheidsredenen stoppen met zijn kaarsenproductie.
Humanitas

Humanitas

22 oktober 2020 15:45 - 16:00 Gelderland helpt staat de maand oktober in het teken van de projecten van Humanitas. Elke donderdag een nieuwe aflevering over de vereniging die 75 jaar bestaat. Vandaag: formulierenhulp en thuisadministratie. Kunt u wel wat hulp gebruiken met het invullen van formulieren of orde scheppen in het papierwerk? Ook daar helpt Humanitas bij. In de uitzending de formulierenhulp in Velp en een training voor vrijwilligers voor de thuisadministratie in Wageningen. Meer informatie: www.gelderlandhelpt.nl.

Gelderland Helpt

18 oktober 2020 15:45 - 16:00 Tijdens de verbouwing van zijn huis stuitte Nico op een bijzondere vondst. Hij vond achter het oude plafond een flink aantal vlakbaden voor onder andere smeden, lassers en installateurs. De vakbladen zijn net van vlak voor de oorlog van 1938 tot en met 1941. Waarom de bladen daar lagen weet Nico niet, maar dat het om technische vakbladen gaat kan hij wel verklaren, aangezien in zijn huis in 1904 een smederij heeft gezeten. Nico zoekt liefhebbers die de bladen wil overnemen. - In Westervoort is tweedehandskledingwinkel de Cirkel met spoed op zoek naar een nieuwe locatie. Door corona is er extra veel behoefte aan de gratis kleding.
Humanitas

Humanitas

15 oktober 2020 15:45 - 16:00 Gelderland helpt staat de maand oktober in het teken van de projecten van Humanitas. Elke donderdag een nieuwe aflevering over de vereniging die 75 jaar bestaat. Vandaag het programma BOR (Begeleide Omgangsregeling), waarbij vrijwilliger Corry in Apeldoorn een gezin begeleidt. Dankzij haar aanwezigheid kunnen de kinderen hun vader weer zien.  Meer informatie: www.gelderlandhelpt.nl.

Gelderland Helpt

11 oktober 2020 15:45 - 16:00 Wietse van Bennekom is zelf EHBO'er en vind het interessant om te zien wat er in de loop der jaren op EHBO-gebied is veranderd. Hij begon met het verzamelen van EHBO boekjes van het Oranje Kruis. Hij heeft alle boekje die er vanaf 1940 zijn uitgegeven. Maar niet van voor die tijd en dus hoopt hij via Gelderland helpt zijn collectie compleet te krijgen. - Deze week is het landelijk initiatief Aandacht voor elkaar van start gegaan. De overheid wil graag steun geven aan alle initiatieven die er rond corona zijn ontstaan, maar ook mensen stimuleren, mee te denken wat ze voor anderen kunnen doen. In Huissen doen ze dit al, daar hebben ze een buurtkraam waar mensen samen een kopje koffie en thee kunnen drinken en tegelijkertijd spulletjes zoals tijdschriften, wol, speelgoed met elkaar kunnen ruilen.
Humanitas

Humanitas

8 oktober 2020 15:45 - 16:00 Gelderland helpt staat de maand oktober in het teken van de projecten van Humanitas. Elke donderdag een nieuwe aflevering over de vereniging die 75 jaar bestaat. Vandaag bezoeken we de Lotgenotengroep Rouw in Doetinchem. Daar vinden lotgenoten steun bij elkaar tijdens het schilderen. Kijk voor meer informatie op www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

4 oktober 2020 15:45 - 16:00 Toen Henry Tijssen begin dit jaar opa werd, knapte hij een oude speelgoedtractor voor zijn kleinzoon op. Hij kreeg de smaak te pakken en besloot om meer tractors te repareren voor de speelgoedbank . - Voormalig Nederlands atleet Dennis Licht doet een oproep aan alle ongeoefende hardlopers om zich op te geven voor zijn trainingsgroep. Het doel is om samen de 8 van Apeldoorn te lopen in februari 2021. - En uiteraard besteden wij ook aandacht aan dierendag en dat doen wij met de dierenbescherming.
Humanitas

Humanitas

1 oktober 2020 15:45 - 16:00 Gelderland helpt staat de maand oktober in het teken van de projecten van Humanitas. Elke donderdag een nieuwe aflevering over de vereniging die 75 jaar bestaat. Vandaag het project Match, waar een vrijwilliger gekoppeld wordt aan een jongere die wel een maatje kan gebruiken om mee te praten en leuke dingen mee te doen.

Gelderland Helpt

27 september 2020 15:45 - 16:00 Dit najaar is Gelderland Helpt 5 jaar te zien op televisie. Honderden Gelderlanders deden hun oproep, waaronder ook Thea Smeenk in 2017. Zij deed een oproep voor naaimachines en dat was een groot succes. Ze ontving er meer dan 1000. De naaimachines zijn allemaal naar Afrika gegaan, waar Thea vrouwen leert hoe ze met de naaimachines kleding kunnenmaken. Dit jaar liep alles anders vanwege Corona. Thea is nog niet naar Afrika geweest en dat mist ze heel erg.

Gelderland Helpt

24 september 2020 15:45 - 16:00 Veteraan Bert van Zetten zet zich in voor de Stichting Veteranen Search Team. Dit team, bestaande uit veteranen, helpt onder leiding van de politie vrijwillig bij vermissingszaken. Het team wordt ingezet tijdens zoekacties naar vermiste personen. "Niets is fijner dan om de familie van een vermiste zekerheid te kunnen bieden omtrent een vermist familielid". Mochten er Veteranen zijn die zich willen aansluiten bij het Team dan zijn zij van harte welkom. - In de maand september hebben we met elkaar voor veel succesverhalen gezorgd. Zo werden er in Gelderland massaal slaapzakken ingezameld voor de vluchtelingen op Lesbos. Werd ook de hulpvraag van Gert is opgelost! Begeleidster Eline deed namens Gert een oproep voor een dekbedovertrek van Frans Bauer dat nergens meer te koop was. En zagen we hoe de ongeneeslijk zieke Carlijn uit Huissen verrast werd door haar idool André hazes.

Gelderland Helpt

20 september 2020 15:45 - 16:00 Dit najaar is Gelderland helpt 5 jaar te zien op televisie. Honderden Gelderlanders deden hun oproep. Vandaag blikken wij met Gonny terug naar 2019. In februari dat jaar deed haar man Joop een oproep voor stickerverf. Joop was jarenlang mantelzorger voor zijn vrouw en stond altijd voor haar klaar. Het stickerverven zorgde bij Joop voor wat afleiding. Hij wist met zijn verhaal heel veel mensen te raken en kreeg ontzettend veel mooie en lieve reacties op zijn oproep, waaronder een jaar lang gratis stickerverf en een rondleiding door de fabriek waar zijn geliefde stickerverf gemaakt werd. Joop en Gonny beleefde er veel plezier van maar helaas werd er in augustus 2019 kanker bij Joop geconstateerd. Op zondag 8 maart 2020 is Joop op 63 jarige leeftijd overleden. Nu een half jaar later zet zijn vrouw Gonny het stickerverven voort.

Gelderland Helpt

17 september 2020 15:45 - 15:55 Bij kringloopwinkel 2Switch in Arnhem zijn ze op zoek naar mensen die het leuk vinden om met kleding en textiel te werken. - Ook manege in 't BioBos is op zoek naar extra handen. De manege ligt op het terrein van Bio Vakantieoord in Arnhem. De manege biedt kinderen en volwassenen met een handicap de mogelijkheid om paard te rijden. Dit kan alleen door inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Gelderland Helpt

13 september 2020 15:50 - 16:00 Gelderland helpt bestaat 5 jaar op TV. Elke zondag bijzondere verhalen uit de afgelopen 5 jaar. Vandaag: de berenmoeder. Jeanne Velthuis vroeg om beren en dat heeft ze geweten. Inmiddels is ze op zoek naar een nieuw tehuis voor haar berenfamilie.

Gelderland Helpt

10 september 2020 15:45 - 15:55 Bij GVO de klup in Nijmegen organiseert meerdere keren in de week activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze maken hiervoor gebruik van een zaal, alleen is deze niet zo gezellig en dus willen ze de ruimte een beetje opfleuren met allemaal verschillende lampenkappen. Alles soorten, maten en kleuren zijn van harte welkom. - Voetbalvereniging SC Varsseveld bestaat in 2024 100 jaar. De club waar oud bondscoach Guus Hiddink ooit zijn carrière begon. Om het eeuwenfeest goed te kunnen vieren, willen ze graag in contact komen met mensen die vroeger plakboeken hebben bijgehouden of ander archiefmateriaal in hun bezit hebben.

Gelderland Helpt

6 september 2020 15:50 - 16:00 Gelderland helpt bestaat deze maand 5 jaar op tv! Wat in 2011 begon als rubriek op de radio is inmiddels uitgegroeid tot een platform waar mensen via radio, televisie en online terecht kunnen met hun hulpvragen. In de afgelopen jaren hebben we met hulp van kijkers en luisteraars heel veel hulpvragen weten op te lossen. Zo was daar ook de vraag van Tom die gek is van stropdassen en daar een oproep voor deed in de televisie uitzending. Er werd massaal gereageerd op zijn oproep. We gingen bij hem langs om te kijken hoe het nu met Tom gaat en zijn stropdassenverzameling.

Gelderland Helpt

3 september 2020 15:45 - 16:00 Na 25 jaar verzamelen moet Marie Hurenkamp noodgedwongen afstand doen van haar 1600 blikken. Ze gaat samen met haar man verhuizen naar een zorgwoning en daar heeft ze geen plaats voor haar verzameling blikken. Ze hoop dat er iemand is die haar blikken over wil nemen.- Dierenliefhebbers opgelet in Zutphen zijn ze voor Dierenweide Het Zwanenvlot op zoek naar vrijwilligers! Na

Gelderland Helpt

16 juli 2020 15:45 - 16:00 Vismeester Peter de Haan houdt van vissen. Die liefhebberij geeft hij graag door aan de jonge generatie. Daarom geeft Peter als vrijwilliger van Gelderse Hengelsportverening visles aan basisschool-leerlingen. Op dit moment wordt er in verband met corona en de schoolvakanties even geen visles gegeven aan basisschoolleerlingen. Dat gebeurt weer vanaf 1 september. Maar de Hengelsport Federatie is hard op zoek naar vrijwilligers in heel Gelderland om straks weer les te kunnen gaan geven.

Gelderland Helpt

12 juli 2020 15:45 - 16:00 René Blok uit Epe zet zich in om zwerfafval te verminderen. Van het afval dat hij vindt maakt hij onder andere kunstwerken met basisschool kinderen. Maar zijn strijd tegen het zwerfafval gaat verder en dit doet hij vanuit een nieuwe werkplaats. Hij zoekt hulp om zijn nieuwe werkplek in te richten met onder andere gereedschap. - Het gepiep en gekraak, de raampjes die naar boven open klappen, het typische motorgeluid en de vering als de 2chevaux ofwel lelijke eend door de bocht gaat , brengt bij velen een gevoel van nostalgie en geluk naar boven. En daarom besloot Tiara Dijkhof uit Twello haar blauwe Eendje in te zetten om mensen tijdens deze coronatijd een hart onder de riem te steken.

Gelderland Helpt

9 juli 2020 15:45 - 16:00 Gerda Lagerweij vroeg twee weken geleden hulp bij het schilderen van het beeld van een haan in haar voortuin. Goed nieuws want Pina hoorde de oproep en kwam de haan afgelopen week ophalen. Het is nog even spannend wat het eindresultaat gaat worden! - Henri en Annika verloren 35 jaar geleden plotseling hun vader aan een auto ongeluk. Ieder jaar herdenken zij hun vader door bij het graf mooie verhalen uit te wisselen. Dit jaar kwam het verhaal van de maquette naar boven die hun vader in 1985 maakte van de kerncentrale in Dodewaard. Waar de maquette hierna zijn gebleven is een groot raadsel, weet u meer? Gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

5 juli 2020 15:45 - 16:00 Twee weken geleden deden de vrijwilligers van begraafplaats De Pinkel uit Rheden een oproep. Ze zochten iemand met lef om hen te helpen bij het verwijderen van de dode boom op de begraafplaats. Jos Haverkamp durfde het aan en reageerde op de oproep. - In Borculo ligt boerderijmuseum de Lebbenbrugge. Vroeger werd deze plek gebruikt als tolhuis en herberg maar inmiddels is het het oudste museum van Gelderland en wordt volledig gerund door vrijwilligers. Komt u ook helpen?

Gelderland Helpt

2 juli 2020 15:45 - 16:00 Afgelopen jaar heeft heel Gelderland mee geholpen om de rolstoelbus van de 6-jarige Zoë bij elkaar te sparen door middel van het inzamelen van kroonkurken. Inmiddels is er erg goed nieuws want de bus is er! Zoë heeft haar eerste ritjes al gemaakt en dat allemaal dankzij uw hulp!

Gelderland Helpt

28 juni 2020 15:45 - 16:00 Babyspulletjes kunnen volgens Dianne van HetBabyGoed in Huissen makkelijk een tweede en soms wel derde leven krijgen. Als ze maar goed schoongemaakt en gerepareerd worden. En dat is wat er gebeurt bij het kringloopbedrijf. - In Ochten gaan vrijwilligers regelmatig langs de deur bij ouderen om ze een kleine attentie te brengen zoals een kop soep, een plantje of gewoon een luisterend oor. Bedoelt als steuntje in de rug en een manier om in contact te blijven met de ouderen. Om dit te kunnen blijven doen zoekt de club meer vrijwilligers die willen helpen.

Gelderland Helpt

25 juni 2020 15:45 - 16:00 Eduard verzamelt alles van Hotel Ittmann. Hij raakte geboeid door de historie van dit Nunspeetse hotel toen hij een roomkannetje van het hotel in handen kreeg. Hij besloot om op zoek te gaan naar de historie van het hotel en kwam vervolgens in het bezit van wat spulletjes zoals oude lepels met daarin de naam van Ittman gegraveerd. Inmiddels heeft hij al verschillende spullen van Hotel Ittmann weten te bemachtigen en zijn droom is dan ook om ooit een expositie over Hotel Ittmann te kunnen houden. - Begin juni deed Mieke van Hooft een oproep voor kaarten voor ouderen. Ze schrijft deze kaarten en brengt ze langs bij verschillende verzorgingshuizen in Wageningen. Op haar oproep kwamen maar liefst 600 kaarten binnen.

Gelderland Helpt

21 juni 2020 15:45 - 16:00 Gerda Lagerweij heeft een beeld van een haan in de voortuin staan. Inmiddels is de haan niet meer in zijn mooie oorspronkelijke kleur dus zoekt Gerda iemand die haar kan helpen bij het opknappen van het beeld. - Op de begraafplaats De Pinkel in Rheden werken vrijwilligers die de begraafplaats op orde houden. Alleen hebben zij hulp nodig bij een klusje die zij zelf niet kunnen. Er staat namelijk een dode boom die hoognodig weg moet. Kunt u helpen: Gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

18 juni 2020 15:45 - 16:00 Joop heeft een horlogeketting wat van zijn overgrootvader is geweest. Hij kan het niet nalaten omdat hij geen kinderen heeft dus zoekt hij zijn familie om de horlogeketting aan over te dragen. - Rina heeft jarenlang spaarpotten verzameld. Inmiddels heeft ze er wel honderd maar staan ze in dozen op zolder. Ze zoekt dus een nieuwe eigenaar voor haar verzameling.

Gelderland Helpt

14 juni 2020 15:45 - 16:00 Bijen zijn een belangrijk onderdeel in ons ecosysteem. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de veel van ons groente en fruit kan groeien. De Bijenstichting in Vorden zet zich daarom in om de bij in Nederland een goed leven te geven. En daarvoor zijn vrijwilligers nodig. Je kan thuis al helpen door bijvoorbeeld een bed&breakfast speciaal voor bijen op te zetten. Maar ook vrijwilligers voor het geven van workshops en die aan de slag gaan met social media zijn hard nodig! Meer informatie gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

11 juni 2020 15:45 - 16:00 Als je zelf geen tuin hebt is dat, zeker in tijden van corona, best jammer. Daarom is het initiatief Deeltuinen gestart. Zo kan je je eigen tuin delen met iemand die thuis geen lekkere buitenplek heeft - Museum de Scheper in Eibergen is op zoek naar materiaal voor hun expositie over de bevrijding van Eibergen. Heeft u nog foto's, artikeltjes of andere objecten voor in het museum?

Gelderland Helpt

7 juni 2020 15:45 - 16:00 De mobiele kinderboerderij Donkey Pronkie gaat normaal gesproken met hun dieren op uit. Nu door de corona gaat dat helaas niet. De inkomsten lopen hierdoor hard terug en daarom is voer voor de dieren hard nodig! - Henk en Herbert hebben al 22 jaar een stichting in Gambia. Inmiddels is er onder andere een medische post maar een ambulance om mensen te vervoeren is er nog niet.

Gelderland Helpt

4 juni 2020 15:45 - 16:00 Nu de musea weer open mogen is ook Museumpark Orientalis weer open voor publiek, maar wel "corona proof" en daarom zijn er extra vrijwilligers hard nodig. - Stichting GEEV ( Geven En Elkaar Voorzien) helpt mensen binnen de gemeente Neder Betuwe die net buiten de norm van de voedselbank vallen aan een voedselpakket. Helpt u mee om deze voedselpakketten in te pakken?

Gelderland Helpt

31 mei 2020 15:45 - 16:00 In Westervoort wordt er op het moment hard gemozaïekt om de corona maatregelen op een symbolische wijze te laten verdwijnen. Helpt u ook mee aan dit kleurrijke kunstwerk? - Jannie, Margreet en Hannie zijn inmiddels echte straatmuzikanten geworden. Met hun trekzak en gehuld in klederdracht bezoeken zij eenzame mensen in Elburg. En dat is een heel gezellige feestje! Meer informatie www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

28 mei 2020 15:45 - 16:00 De zusjes Lynn en Jaimee zijn er maar druk mee! Vrijwel iedere dag helpen ze hun buurvrouw met het inpakken van snoepgoed en kleine cadeautjes, die ze vervolgens in tassen rondbrengen bij kinderen. In 2007 startte Henrieke Eenink met haar stichting 'Laat kinderen lachen' om bij kinderen een grote glimlach op hun gezicht te toveren door hen spontaan te verrassen. Meer informatie: www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

24 mei 2020 15:45 - 16:00 Iedere dag worden er honden vermist. De Honden Zoekgroep Gelderse Vallei zet zich met een team vrijwilligers in om de hond zo snel mogelijk weer te herenigen met hun baasje. Dit doen zij door hun grote netwerk van vrijwilligers. Hoe meer mensen er mee helpen hoe sneller de hond gevonden wordt. Helpt u ook mee?

Gelderland Helpt

21 mei 2020 15:45 - 16:00 Vanaf 1 juni moeten we allemaal in het OV een mondkapje dragen. In de winkel kan je er natuurlijk een kopen maar je kan ze ook zelf maken. Dat is duurzamer omdat je ze zelf kan wassen maar je kan ook nog zelf een leuk printje kiezen. Maar hoe maak je die mondkapjes eigenlijk? Helma, Cora, Jo-anne en Marijke leggen het je uit in 4 stappen.

Gelderland Helpt

17 mei 2020 15:45 - 16:00 Desiree uit Azewijn maakt friemeldekens, voelkussens en doeborden voor dementerenden. Hiervoor is ze op zoek naar allerlei spulletjes zoals naaigarnituren, scharnieren, ritsen, slotjes, kant en nog veel meer. Helpt u haar mee? Kijk hoe u kunt helpen op www.gelderlandhelpt.nl ook als u zelf een vraagt heeft.

Gelderland Helpt

14 mei 2020 15:45 - 16:00 Tineke was samen met haar man op vakantie in Zuid-Afrika. Hier kwam ze in contact met een dame die sokken brengt aan de allerarmste van het land. Tineke wil haar graag zoveel mogelijk sokken versturen naar haar om te helpen en hoopt dat Gelderland mee doet. - Vincent is op zoek naar laptops om de bewoners van het AZC in Arnhem uit hun eenzaamheid te krijgen. Heeft u een laptop over? Ga naar www.gelderlandhelpt.nl om te kijken hoe u kunt helpen.

Gelderland Helpt

12 mei 2020 15:45 - 16:00 Stanley de Fretes uit Doetinchem krijgt een nieuwe nier. De nierpatiënt uit Doetinchem deed in november een oproep bij Omroep Gelderland voor een nierdonor. Verschillende mensen meldden zich. Inmiddels is er een kandidaat door de screening gekomen. Ze is lichamelijk en psychisch gezond bevonden en haar nier blijkt geschikt voor de alleenstaande vader. Stanley is 'dolblij'.

Gelderland Helpt

10 mei 2020 15:45 - 16:00 Bij de Kringloopwinkel in Lichtenvoorde zijn ze in tijden van Corona heel vrijgevig! Alle spelletjes en boeken stellen zij gratis ter beschikking zodat je je niet hoeft te vervelen thuis. - En goed nieuws voor de Paardenopvang Achterhoek. In december deden zij een oproep voor een nieuwe locatie. Inmiddels is er een tijdelijke oplossing gevonden maar hebben Gerrit en zijn paarden in ieder geval rust.

Gelderland Helpt

7 mei 2020 15:45 - 16:00 Ook in tijden van Corona zijn er hulpvragen en aanbiedingen in onze provincie. Maar eerst kijken we terug naar februari want toen deed verpleeghuis Pieter Pauw een oproep bij Gelderland Helpt voor kanaries en dat leverde heel wat reacties op. - Sjon en Sjakkelien doen een bijzondere moederdag oproep - En krijgt Fleur een bloemetje omdat ze zo'n hardwerkende kanjer is.

Gelderland Helpt

15 maart 2020 16:45 - 17:00 Arnhem heeft een eigen plantenasiel, want waarom een plant waar je op uit gekeken bent, weggooien terwijl je iemand anders er blij mee kunt maken? Samen met een aantal andere vrijwilligers verzorgt Gwendolyn de planten in het asiel. - Afgelopen week overleed Joop Verstegen. Joop was een markante Nijmegenaar. In 2019 deed hij in Gelderland Helpt een oproep voor stickerverf. De mensen waren geraakt door het verhaal van Joop en reageerde massaal. Joop is 63 jaar geworden.

Gelderland Helpt

12 maart 2020 16:45 - 17:00 De Martinuskerk in Arnhem bestaat over vijf jaar 150 jaar. Nu dit jubileum eraan komt gaat de kerk zich openstellen voor publiek. Hiervoor is de kerk in het midden van de stad op zoek naar gastvrouwen en gastheren. - Het gilde van vrijwillige molenaars is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Laat u de molen draaien bij u in de buurt?

Gelderland Helpt

8 maart 2020 16:45 - 17:00 De Dierenvoedselbank in Dieren is op zoek naar een nieuw uitgiftepunt. De dierenvoedselbank biedt baasjes met een kleine portemonnee hulp en is daarnaast een plek van ontmoetingen. - Heeft u altijd al iets met sterrenkunde willen doen? Dan is Volkssterrenwacht Bussloo wellicht iets voor u! De volkssterrenwacht is op zoek naar vrijwilligers die onder andere lezingen willen geven en gasten willen ontvangen.

Gelderland Helpt

5 maart 2020 16:45 - 17:00 Frans Baartmans woont sinds twee jaar in Oosterbeek in een huis met gepensioneerde missionarissen. Baartmans heeft het grootste gedeelte van zijn leven in een krottenwijk in India gewoond om de laagste kastenloze te helpen. Nu hij terug is in Nederland zet hij zich nog steeds in om de kansarme mensen in India te helpen. Met zijn stichting haalt hij geld op om de kinderen onderwijs te geven en zijn levenswerk voort te zetten. Baartmans rijdt van Den Helder tot aan Maastricht om te vertellen over deze inwoners. Maar zijn auto is stuk en kan het land niet meer door. Wie kan hem helpen aan een leen auto of een voordelige tweede hands die hij kan overnemen?

Gelderland Helpt

1 maart 2020 16:45 - 17:00 NLdoet komt eraan! Weet u al waar u gaat helpen op 13 en 14 maart? Wellicht kunt u in Groesbeek aan de slag om nestkasten te maken en op te hangen of helpt u liever bij een woonzorglocatie in Zutphen om de tuin op te knappen? - In 2017 deed Jaap een oproep voor timmermanspotloden voor zijn verzameling? Inmiddels heeft hij er 1500 maar nog steeds wil hij zijn verzameling uitbreiden.

Gelderland Helpt

27 februari 2020 16:45 - 17:00 Bij het Waterval Koor in Ede zijn er genoeg gezellige dames maar mannen, die komen ze nog te kort. - Jan Bolder uit Didam is gek op de gemeente Montferland. De omgeving, de cultuur, de gemoedelijkheid, het spreekt hem allemaal aan. Daarom startte hij met het verzamelen van ansichtkaarten van het gebied. Maar zijn verzameling is nooit compleet.

Gelderland Helpt

23 februari 2020 16:45 - 17:00 Bij verpleeghuis Pieter Pauw in Wageningen staat er een vogelkooi voor de bewoners. Die genieten vaak van de beestjes en hun gekwetter. Helaas zijn er een aantal overleden en zoeken de vogels een vriendje. Kent u een parkiet of kanarie die van zijn oude dag kan genieten bij Pieter Pauw? - Op 13 en 14 maart is het weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland en dat is een mooi moment om kennis te maken met vrijwilligerswerk! Ook bij u in de buurt is er van alles te doen.

Gelderland Helpt

20 februari 2020 16:45 - 17:00 Bij Komdersuut in Angerlo gaat het om ontmoeting. De stichting organiseert meerdere activiteiten om mensen aan elkaar te verbinden. Zo ook het maandelijkse project 'Koken met Joke'. De groenten komen uit de moestuin van de basisschool en worden vers bereid door kok Joke. Vrijwilligers om bij de bereiding te helpen zijn zeer gewenst. - Vanaf 30 maart gaat de vrijheidskaravaan drie weken door de provincie toeren in het kader van 75 jaar bevrijding. Heeft u een historisch voertuig staan? Het zou leuk zijn als u mee rijdt.

Gelderland Helpt

16 februari 2020 16:45 - 17:00 Wandelclub Buitenlust trekt er iedere maandag met bewoners van verpleeghuis Randerode uit Apeldoorn erop uit om een frisse neus te halen. - Het is weer lammertijd en dat betekent dat de schaapskooien in Gelderland weer in volle bedrijvigheid zijn waardoor ze wel wat extra handjes kunnen gebruiken.

Gelderland Helpt

13 februari 2020 16:45 - 17:00 Anita maakt graag kaarsen, maar ze heeft één probleem ze krijgt de mallen niet goed schoon. Ze heeft al vanalles geprobeerd, zoals heet water, ook heeft ze de mallen in de magnetron gelegd,maar niks helpt. Zou een bordenwarmer uitkomst bieden? Ze is ten einde raad en hoopt dat de kijkers van Gelderland helpt haar kunnen helpen. - Vorige maand deed het Oranjefonds, met haar campagne ‘Veel liefs,’ een oproep voor de 20 jarig Al Hadi uit Huisen. Al Hadi moest als puber vluchtten uit Soedan waardoor hij zijn familie erg mist. Om Al Hadi een hart onder de riem te steken deed het Oranjefonds een oproep om hem een kaartje te sturen. En dat is in grote getalen gedaan!

Gelderland Helpt

9 februari 2020 16:45 - 17:00 In 2018 deed veteraan Robert Ghielen een bijzondere oproep bij ons. Hij wilde graag in contact komen met militairen die net als hij, nadat hij was uitgezonden geweest, een tatoeage hadden laten zetten. Nu twee jaar later is hij inmiddels al wel in contact gekomen met verschillende mensen, maar hoopt dat er nog meer mensen hun verhaal bij hem willen doen. - In Heteren zijn ze druk bezig met het maken van een vlindertuin. Daar komt heel wat bij kijken en ze zijn dan ook hard op zoek naar mensen die willen helpen bij dit project.

Gelderland Helpt

6 februari 2020 16:45 - 17:00 Ze noemen het zelf wel een eiland buiten de tijd. Zorgboerderij De Zonnenbloem in Winterswijk -Brinkheurne biedt plek aan mensen met psychiatrische problemen. Op deze plek kunnen zij hier terecht voor hun dagbesteding. Zo kunnen cliënten op het landgoed werken, de dieren verzorgen of in de houtwerkplaats werken. Om de mensen tijdens hun werkzaamheden te ondersteunen, zijn er meer vrijwilligers. - Hij is misschien wel de jongste oorlogsmuseum directeur van Nederland. Barry Orie heeft al een bijzondere collectie aan spullen uit de oorlog. Onlangs kreeg hij nog een bijzondere gift, nadat hij in Gelderland helpt een oproep had gedaan.

Gelderland Helpt

2 februari 2020 16:45 - 17:00 In de vernieuwde Eusebius kerk in Arnhem worden liftgidsen gevraagd. De liftgids gaat iedere rit met de bezoeker mee naar het uitzichtpunt op 73 meter hoogte en geeft informatie over De Eusebius en Arnhem en omgeving. Heeft u geen hoogtevrees? Dan is dit misschien wel een leuke vrijwilligersbaan voor u. - Het natuurplatform BuitenGewoon is op zoek naar de mooiste natuurfoto van 2019. Misschien bent u wel de maker van het mooiste natuurkiekje van 2019. Geef uw foto op via het natuurplatform BuitenGewoon.

Gelderland Helpt

26 januari 2020 16:45 - 17:00 De inmiddels 21 jarige Kaya uit Doetinchem startte vorig jaar tijdens Valentijn een actie tegen pesten, zelf werd zij al op jonge leeftijd gepest. Tijdens Valentijnsdag deelde zij zogenaamde liefdesbrieven uit aan mensen op straat. Dit waren brieven met daarin verhalen van mensen die gepest zijn geweest. Ze hoopte met deze actie dat dit mensen aan het nadenken zou zetten. Haar actie kreeg landelijk bekendheid en werd een groot succes. Ook dit jaar gaat zij met Valentijnsactie weer de straat op. - Drie weken geleden vroeg stichting 4WDCARE de hulp in van Gelderland helpt ze zochten hulpgoederen, kleding en meubels voor Bosnië en Roemenië. Hier is massaal op gereageerd.

Gelderland Helpt

23 januari 2020 16:45 - 17:00 In de Arnhemse wijk Malburgen zoeken ze nieuwe toneelspelers. De toneelgroep vertelt de verhalen over Malburgen en omstreken, maar is ook een project dat verschillen tussen mensen moet overbruggen. - In Nederland zijn veel mensen eenzaam. Dit wordt deels veroorzaakt doordat sommige mensen minder mobiel zijn. Bijvoorbeeld omdat zij geen vervoer hebben. Sinds een jaar loopt in Winterswijk het project Automaatje en dat is een groot succes.

Gelderland Helpt

19 januari 2020 16:45 - 17:00 De Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden in Ermelo is op zoek naar mooie voorleesstemmen om boeken in te spreken en barbershopkoor ‘Between Two Rivers zoekt nieuwe, vrouwelijke leden.

Gelderland Helpt

16 januari 2020 16:45 - 17:00 Bij de Kokkepot in Barchem wordt samen heerlijk gegeten en gezellig gekletst. Om meer mensen blij te maken met een heerlijke maaltijd zijn ze op zoek naar kookgerei.

Gelderland Helpt

12 januari 2020 16:45 - 17:00 Al Hadi (20) vluchtte helemaal alleen als puber uit Sudan en bouwde een nieuw leven op in Huissen. Maar feestdagen en diploma-uitreikingen zijn moeilijk als je ze met niemand kunt delen. Het Oranje Fonds is een kaartenactie voor Al Hadi gestart, deze actie is een onderdeel van de campagne Veel Liefs. Zelf een kaart sturen naar Al Hadi? Kijk op de site van Gelderland helpt. Over een paar weken is het zover, dan zal de Midwintermarathon plaats vinden. Onder leiding van ex- topatleet Dennis Licht bereiden 12 deelnemers zich voor op deze hardloopwedstrijd.

Gelderland Helpt

9 januari 2020 16:45 - 17:00 De Arnhemse Luchtvaartclub bestaat dit jaar 90 en is daarmee de oudste modelbouwvereniging van Nederland. Op dit moment zijn zij dringend op zoek naar nieuwe leden, want met maar 14 leden komt het voortbestaan de club in gevaar en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Gelderland Helpt

15 december 2019 16:50 - 17:00 De presentatoren van Omroep Gelderland delen in de decembermaand kerstbomen uit aan mensen die het verdienen. In deze aflevering van Gelderland helpt brengt Angelique Krüger een boom bij Nicole, die sinds haar zwangerschap vele operaties onderging en aan bed gekluisterd is. En presentator Jasper Lindner brengt een kerstboom naar Velp bij de familie Budel. Omdat moeder al jaren kwakkelt met haar gezondheid nemen ze niet meer de moeite om een kerstboom op te zetten. Reden voor zoon Marc om ze op te geven voor de kerstboom actie.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

11 december 2019 16:30 - 16:45 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

8 december 2019 16:50 - 17:00 Van oude handwerkboeken, tot schoollapjes, breirollen, naaidoosjes en vingerhoedjes. Mensen die van handwerken houden kunnen hun hart ophalen in het handwerkmuseum in 't Woold. Toch zou Jo Wiggers graag nog iets aan haar collectie willen toevoegen namelijk: Een pronkrol. En zijn de artiesten van theaterwerkplaats de rode hoed helemaal blij met hun cowboylaarzen voor hun voorstelling 'The American Show'.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

4 december 2019 16:30 - 16:45 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

27 november 2019 16:30 - 16:45 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

24 november 2019 16:50 - 17:00 Er gaat geen dag voorbij zonder dat de 90 jarige mevrouw van Dijk uit Groesbeek geen pijn heeft. Door haar scoliose is zij aan huis gebonden. Om de dagen door te komen haakt ze het liefst iedere dag als haar gezondheid dat toe laat. Er is alleen nu 1 probleem en dat is dat ze door haar wol/katoen is. Dus heeft u nog wol of katoen liggen? Restanten mogen ook! U zou mevrouw van Dijk er ontzettend blij mee maken. Is handwerken niet echt iets voor u, maar houdt u meer van een spelletje? Dan bent u bij 'De eerste Arnhemse Sjoelvereniging. 'De schijven schuivers' op het juiste adres, want ze zijn op zoek naar nieuwe leden.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

20 november 2019 16:30 - 16:45 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

17 november 2019 16:45 - 17:00 De decembermaand staat voor de deur en dat zorgt voor veel oproepen die in het teken staan van Sinterklaas en Kerst. Zo is de stichting Sint voor ieder kind uit Voorst alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het grote Sinterklaasfeest. Maar dat kan natuurlijk niet zonder pakjes. En zijn de leerlingen van VSO de Zonnehoek in Apeldoorn een kerstdorp aan het bouwen. De leerlingen willen er echt iets mooi van maken maar het ontbreekt hun aan spullen. Ze zijn dan ook vooral op zoek naar huisjes, lichtjes een echte trein die hun dorp compleet kunnen maken.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

13 november 2019 16:30 - 16:45 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

10 november 2019 16:50 - 17:00 Door een grote brand begin oktober dit jaar werd de droomauto (een Golf2) van Eddy en Kimberly volledig in de as gelegd. Een vriendengroep besloot in actie te komen. Ze zijn op zoek naar automaterialen. Van wielen tot deuren alles is van harte welkom. Voor Eekhoornopvang West Veluwe kan deze winter niet meer stuk. Na het doen van een oproep voor noten en zaden en mensen die slaapzakjes konden maken stond de telefoon rood gloeiend en kwamen er reacties uit het hele land van mensen die wilde helpen. Inmiddels hebben ze een grote voorraad aan voedsel kunnen aanleggen voor de eekhoorntjes die daar deze winter moeten verblijven.
Nooit meer alleen

Nooit meer alleen

6 november 2019 16:30 - 16:45 In de eerste uitzending van een serie van zes afleveringen staat Nooit meer Alleen - onder de vlag van Gelderland Helpt - geheel in het teken van eenzaamheid in Gelderland bij Jong & Oud. In ons land zeggen 1,7 miljoen mensen last te hebben van eenzame gevoelens. We volgen jongeman Kevin (22) & de gepensioneerde Hans - tijdens een dag uit hun leven. Beide willen meer contacten en gezelligheid opdoen en zich minder alleen voelen. Eenzaamheidscoach Jeannette Rijks en wetenschapper Maaike Verhagen van de Radboud Universiteit erkennen dat eenzaamheid veel voorkomt in onze samenleving en hoe dat eigenlijk kan.

Gelderland Helpt

3 november 2019 16:50 - 17:00 Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze hebben beelden, puzzels, kleding, lampen en slapen onder een dekbed met daarop een afbeelding van een hert. Wim en Anja zijn enorme hertenliefhebbers. Hun verzameling bestaat uit ongeveer 800 hertenitems. Ze struinen regelmatig rommelmarkten af om hun verzameling uit te breiden. Vandaag doen ze een oproep aan Gelderland. En in Arnhem zijn ze voor de kledingbank op zoek naar wol. 12 dames komen wekelijks bij elkaar om samen mutsen, poncho's, sjaals te breien voor de kledingbank. Eerder kregen ze hiervoor een kleine subsidie, maar deze is vanwege bezuinigingen stop gezet en dus zijn ze op zoek naar wol.

Gelderland Helpt

30 oktober 2019 16:45 - 17:00 Afgelopen september beklommen 30 mensen met gezondheids- of psychische klachten de Mont Ventoux. Allemaal haalde zij de top. Het fietsplezier bleef kriebelen dus zijn zij een groepje gestart dat eens per week gaat mountainbiken. Alleen komen zij nog mountainbikes te kort. Henk verzamelt radio's van vroeger. Heeft u nog een oude buizenradio staan? Henk komt hem graag ophalen, ook als de radio het niet meer doet dat maakt voor Henk niks uit want dan kan hij hem weer repareren.

Gelderland Helpt

27 oktober 2019 16:50 - 17:00 De 5 jarige Zoë Verweij uit Aalst is door epileptische chirurgie afhankelijk geworden van een rolstoel. Doordat Zoë binnenkort een grotere rolstoel nodig heeft, kunnen de ouders haar straks niet meer meenemen in hun huidige auto en dus is hun grootste wens een eigen rolstoelbus. Om het bedrag van 30.000 euro bij elkaar te krijgen zijn haar ouders een actie gestart om kroonkurken in te zamelen en daarmee geld op te halen voor een bus. Er is maar liefst 400.000 kilo kroonkurken nodig. Spaart u ook mee?

Gelderland Helpt

23 oktober 2019 15:45 - 16:00 De Folkloristische dansgroep: 'W'j eren 't olde' uit Zelhem is hard op zoek naar verjonging. De groep telt op dit moment 14 actieve paren. Nieuwe leden zijn erg welkom. In Dieren is weggeefwinkel 4noppes, de winkel zonder kassa, op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen kunnen bij 4noppes onder andere terecht voor kleding, huisraad, speelgoed en kleine meubels. De weggeefwinkel is er voor iedereen. Door het inzamelen en gratis weggeven van goed bruikbare spullen hoopt de winkel onder andere de afvalberg te verminderen.

Gelderland Helpt

20 oktober 2019 15:50 - 16:00 Het is de komende week de week van het donorregister, om aandacht te vestigen op orgaan- en weefseldonatie. Wilma de Joode uit Herwijnen besloot al lang geleden dat ze haar organen wil doneren na haar dood, maar wachtte daar niet op. Ze doneerde haar nier twee en een half jaar geleden al. 'Dit was wel het ultieme helpen. Als je ziet hoeveel leed en verdriet je er mee kunt besparen. En mijn pijn na de operatie, dat is even vervelend, maar staat in schril contrast met een nierpatiënt die om de tijd moet dialyseren en niets meer kan'.

Gelderland Helpt

16 oktober 2019 15:45 - 16:00 Help de egels de winter door. Ook jij kan een egels huisje bouwen zodat de egels een warme plek in jouw tuin hebben. Kijk op gelderlandhelpt.nl voor meer informatie. Voormalig atleet Dennis Licht roept ongeoefende hardlopers op om zich aan te sluiten bij zijn team om uiteindelijk de 8 van Apeldoorn te lopen. 84 Mensen hebben geholpen tijdens appel en perenpluk voor Sidney en Friends en dat heeft een bedrag van 9744 euro opgehaald.

Gelderland Helpt

13 oktober 2019 15:50 - 16:00 Stanley de Fretes uit Doetinchem heeft een wel heel bijzondere vraag voor Gelderland helpt. Hij zoekt geen uitbreiding van zijn verzameling, geen hulp in de tuin, maar hij zoekt een nier. Wie kan deze alleenstaande vader een nier schenken, zodat hij zijn kinderen kan zien opgroeien en zijn belofte om met ze op vakantie te gaan kan waarmaken?

Gelderland Helpt

9 oktober 2019 15:45 - 16:00 De vrijwilligers van Molenplaats Sonsbeek in Arnhem maken deze week overuren om te zorgen dat het kabouterbos op tijd klaar is. Het Kabouterbos is onderdeel van het sprookjesfestival dat van 12 tot en met 20 oktober in Arnhem zal plaats vinden. Ze kunnen hierbij nog wel wat hulp gebruiken? En bij Buurtbusvereniging West Betuwe zijn ze op zoek naar nieuwe chauffeurs.

Gelderland Helpt

6 oktober 2019 15:50 - 16:00 Veel kinderen in Syrië kunnen niet meer naar school omdat ze de spullen hiervoor niet hebben of omdat ze vanuit armoede moeten gaan werken. De stichting Hand In Hand Voor Syrië zoekt schoolspullen, zodat de kinderen weer onderwijs kunnen volgen. En Groot Schuylenburg in Apeldoorn zocht oude draaischijftelefoons. De oproep leverde een mooie lading spullen op om 'wonder phones' van te maken voor de verstandelijk gehandicapte bewoners. Bij zo'n telefoon zit achter elk getal een liedje van vroeger of een andere geluidsopname

Gelderland Helpt

2 oktober 2019 18:45 - 19:00 Het Museum Stadskasteel Zaltbommel is een veelzijdig museum, gevestigd in het Maarten van Rosemhuis. Ze zijn op zoek naar extra krachten. En Piraat Robin uit Arnhem heeft een heus piratenschip gebouwd in zijn tuin. Hij zoekt nieuwe spullen voor zijn zeeroverspaleis.

Gelderland Helpt

29 september 2019 15:50 - 16:00 Vrijwilligers gezocht voor het project Hondenheuvel om met honden langs demente bejaarden in Ewijk te gaan. En DJ John uit Westervoort is op zoek naar een weerman of weervrouw om in zijn uitzendingen een weerpraatje te houden.

Gelderland Helpt

25 september 2019 15:45 - 16:00 De eekhoornopvang in Lunteren vangt honderden eekhoorntjes op die uit het nest zijn gevallen. Daarvoor hebben ze heel veel noten en zaden nodig. En in Groesbeek worden koks gezocht om mannen te leren koken.

Gelderland Helpt

22 september 2019 15:50 - 16:00 De Erfgoedklusbrigade in Winterswijk zorgt ervoor dat het cultuurhistorisch erfgoed in de Achterhoek niet omwaait bij een flinke windvlaag. Ze knappen oude kippenhokken, waterputten of vervallen schuurtjes op. Om te zorgen dat al die oude bouwwerken bewaard blijven zoeken ze nieuwe projecten, vrijwilligers en oud bouwmateriaal.

Gelderland Helpt

16 september 2019 15:45 - 16:00 Tring, Tring, Tring, heeft u nog een oude draaischijftelefoon thuis? Het innovatiecentrum van Groot Groot Schuylenburg ('s Heeren Loo) zoekt deze telefoons, zodat zij deze kunnen omtoveren tot 'wonder phones'. En in Veessen zijn ze op zoek naar Peren- en appels plukkers voor de Stichting Sidney and Friends. Deze stichting verzorgd huifbedritten voor meervoudig complex gehandicapten op het terrein van Groot Schuylenburg in Apeldoorn.

Gelderland Helpt

15 september 2019 15:45 - 16:00 De stichting Rescue Baby Gambia doet mee aan de Antwerpen Banjul Challenge. In 20 dagen 7200 kilometer rijden om geld in te zamelen voor het goede doel. Ze zoeken nog spullen voor onderweg. En Miriam Dubbeldam uit Arnhem heeft een bijzondere verzameling. Ze spaart teatopics. Ze heeft al 2000 labeltjes van theezakjes met vragen, maar ze wil er nog veel meer.

Gelderland Helpt

11 september 2019 15:45 - 16:00 1 op de 10 Gelderlanders heeft moeite met lezen en schrijven. Rick Scholten uit Gaanderen hoorde daar bij. Totdat hij een aantal jaren geleden een cursus Nederlands deed. Inmiddels is hij postbode geworden en zet hij in als taalambassadeur om ook andere mensen te motiveren om taalles te nemen.

Gelderland Helpt

6 september 2019 15:45 - 16:00 Hij had het niet verwacht maar zo gehoopt. Radiopiraat Hans zijn wens ging in vervulling toen hij mee mocht kijken bij Omroep Gelderland en zelfs een aantal eigen radiojingles kreeg, ingesproken door niemand minder dan Frans Duijts, voor zijn eigen radioprogramma Piratenfestijn bij Aladna FM.

Gelderland Helpt

3 september 2019 15:45 - 16:00 De afgelopen maanden werden de bewoners van Gasthuis Millingen iedere dag blij gemaakt met stapels kaarten met daarop verschillende vakantiegroeten vanuit de hele wereld. In juli deed Yolanda Kooijmans coördinator Welzijn bij het Gasthuis een oproep aan alle mensen die op vakantie gingen om een kaart te sturen naar de ouderen van het Gasthuis. Inmiddels zijn er 800 vakantiekaarten bij het gasthuis binnen gekomen.

Gelderland Helpt

14 juli 2019 15:45 - 16:00 De bewoners van het Gasthuis Millingen gaan zelf niet meer op vakantie. Ze hebben steeds minder contacten en zijn erg blij met een vakantiekaartje. Alleen worden die tegenwoordig niet meer zoveel verzonden. Daarom schakelden ze Gelderland helpt in en doen ze een oproep aan alle Gelderlanders om massaal vakantiekaarten op te sturen.

Gelderland Helpt

11 juli 2019 15:45 - 16:00 Ze is de bescheidenheid zelve, maar haar ambities zijn groots. Oma Jam uit Babberich maakt jam voor het KWF. Eerst voor de verkoop vanuit eigen huis en tuin, maar inmiddels is ze ontdekt en verkoopt ze onder haar eigen label jam op verschillende plekken in Arnhem en de Liemers. De vakantie is in een gedeelte van Gelderland begonnen. Maar je zult maar niet op vakantie kunnen. Hoe leuk is het dan om toch een kaartje te krijgen van iemand, zodat je weet dat je niet vergeten wordt. Dat dachten ze bij Gasthuis Millingen in Millingen aan de Rijn en dus zijn zij een kaartenactie gestart in de hoop dat de brievenbus en dus de kamers van de ouderen volstromen met kaarten.

Gelderland Helpt

7 juli 2019 15:45 - 16:00 Vandaag gaan we in Gelderland Helpt fietsen. De Fietsschool organiseert al 10 jaar ‘fietsfeestjes’ voor senioren. De bedoeling hiervan is dat deelnemers hierdoor prettiger, comfortabeler en veiliger kunnen blijven fietsen. Voor dit fietsfeestje zijn ze op zoek naar fietsdocenten. En Breiborst zat 2 weken geleden in de uitzending. Dit is een organisatie die borsten breit voor vrouwen na een borstamputatie of met weinig borstontwikkeling. Breiborst werd overspoeld met aanvragen. 25 vrouwen vroegen gebreide borsten aan. En 30 breisters en naaister melden zich om te helpen. Maar ze kunnen nog hulp gebruiken bij verschillende werkzaamheden. Kijk op gelderlandhelpt.nl hoe je kunt helpen.

Gelderland Helpt

4 juli 2019 15:45 - 16:00 In deze sportieve Gelderland helpt uitzending zijn de dames van DOT hockey uit Druten zijn op zoek naar nieuwe teamgenoten met wie zij kunnen trainen. En bent u goed in biljarten en kunt u de fijne kneepjes van de biljartsport goed overbrengen? Dan zijn ze bij 't Warnshuus in Warnsveld op zoek naar u!

Gelderland Helpt

2 juli 2019 15:45 - 16:00 Laura Oostdam is kunstenares en geeft aan mensen met een ernstige ziekte of trauma een cursus schilderen. Tijdens het intuitief schilderen geeft Laura de cursisten verschillende opdrachten om hun gevoelens op papier uit te werken met als doel mensen te helpen bij de verwerking. In Gorssel zijn ze voor de Hassinkhof waar vijf mannen met een licht verstandelijke beperking verblijven op zoek naar de kers op de taart.

Gelderland Helpt

30 juni 2019 15:20 - 15:45 Nooit te oud om te leren; dat is de slogan die centraal staat in deze speciale aflevering Gelderland Helpt. Hoe oud je ook bent er is altijd nog iets te leren. Zo is Renée(56 jaar) vorig jaar ontslagen bij haar administratieve baan. Maar dat betekent niet dat ze bij de pakken neer gaat zitten inmiddels is ze via de Ambachtsacademie aan de slag bij een lijstenmaker in Nijmegen. Ook Henk is weer de schoolbanken in gekropen. Toen zijn vrouw nog leefde kookte zij iedere avond een gezonde maaltijd. Na haar overlijden heeft hij zich aangesloten bij de cursus: 'Mannen met pannen'. Inmiddels kan hij zelf een heerlijke maaltijd klaarmaken. Ook nemen we een kijkje bij een fietsles voor senioren en spreken we Will die op latere leeftijd heeft leren lezen en schrijven. Kijk mee met Gelderland Helpt en laat u inspireren want ook u bent nooit te oud om te leren!

Gelderland Helpt

27 juni 2019 15:45 - 16:00 Lara Holland deed in februari een oproep bij Gelderland Helpt: Wie wil mij helpen met het schrijven van een lied. Singer-songwriter Martine Fleming reageerde. In de studio van Collin Hoeve wordt het lied voorzien van muziek en zo ontstaat `Vrij zijn` van Lara Holland.

Gelderland Helpt

23 juni 2019 15:20 - 15:45 In deze Special over 'Zorg voor ouder en kind' bezoekt Sonja het bijzondere Veluwse dorpje De Glind. Van de 140 huizen worden 28 huizen gerund door professionele gezinshuisouders. Joost en Saskia verhuisde in 2015 om daar hun gezinshuis Samen Verder te starten. Zij hebben 7 kinderen in huis en hebben van hun jeugdzorg hun bestaan gemaakt. Wanneer alles tegen zit en de problemen zich opstapelen in een gezin. Hoeft er maar iets te gebeuren en de emmer loopt over. Zo gebeurde dit ook bij Petra (alleenstaande moeder van drie kinderen) via Buurtgezinnen kwam zij in contact met Angela (moeder van 2 kinderen). Om Petra te ontlasten past Angela 1 keer in de week op de 10 maanden oude Lizzy. Inmiddels hebben de twee een bijzondere band opgebouwd.

Gelderland Helpt

20 juni 2019 15:45 - 16:00 Breiborst is een vrijwilligersnetwerk met als doel het breien van borstprotheses voor vrouwen met borstkanker of weinig borstontwikkeling. De protheses van biologisch katoen worden gratis verstrekt. Om dit werk mogelijk te maken zoekt de organisatie vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden. En eerder in de uitzending twee Achterhoekse musea en het Ronald McDonaldhuis in Arnhem, zij vonden dankzij Gelderland Helpt nieuwe vrijwilligers.

Gelderland Helpt

18 juni 2019 15:45 - 16:00 Bij Speelstoet in Arnhem, Dieren en Velp kunnen kinderen drie keer per jaar gratis (tweedehands) speelgoed uitzoeken. Een speelgoedwinkel zonder kassa dus! Ze zijn voor de speelgoedwinkel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de uitgifte. Op 23 juni organiseert Stichting Haarwensen voor de zeventiende keer een haarknipdag tijdens het Drakenbootfestival in Apeldoorn. Dus wordt het tijd voor een zomercoupe? Doneer dan je haar aan het goede doel.

Gelderland Helpt

13 juni 2019 15:45 - 16:00 Bij Speelstoet in Arnhem, Dieren en Velp kunnen kinderen drie keer per jaar gratis (tweedehands) speelgoed uitzoeken. Een speelgoedwinkel zonder kassa dus! Ze zijn voor de speelgoedwinkel op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de uitgifte. Op 23 juni organiseert Stichting Haarwensen voor de zeventiende keer een haarknipdag tijdens het Drakenbootfestival in Apeldoorn. Dus wordt het tijd voor een zomercoupe? Doneer dan je haar aan het goede doel.

Gelderland Helpt

11 juni 2019 15:45 - 16:00 Natuurmonumenten wil kinderen enthousiast maken over de natuur. Door ze een pissebed te laten eten, of.... wat minder eng, ze te laten zien hoe mooi de bomen en de bloemen zijn en wat je allemaal tegenkomt op de Veluwezoom. Natuurmonumenten zoekt vrijwilligers die hun enthousiasme over willen brengen op de kinderen. En stichting RecaP vroeg via Gelderland Helpt om hout. Dat leverde ze stapels tafelbladen en ander massief hout op.

Gelderland Helpt

9 juni 2019 15:20 - 15:45 Veel mensen zijn op zoek naar een maatje om mee te wandelen, te fietsen of gewoon voor gezelschap. In deze special 'Maatjes gezocht ' doet onder andere Wesley een oproep voor maatje die dezelfde hobby heeft als hij en dat heeft alles met geluiden van machines te maken. Wil Annemiek juist graag een maatje voor iemand zijn en gaat Sonja op bezoek bij Club Goud. Deze Nijmeegse organisatie, brengt ouderen en jongeren samen.

Gelderland Helpt

6 juni 2019 15:45 - 16:00 In het, misschien wel kleinste, museum van Nederland heeft Barry een verzameling spullen uit de oorlog. Hij heeft een schuurtje vol waar hij nog net doorheen kan lopen. Toch is Barry nog niet klaar met zijn verzameling en is op zoek naar nog meer spullen. Oma Jam, oftewel Riet Bodd is na een oproep bij Gelderland Helpt overladen met geleisuiker om jam mee te maken voor het KWF. De 73-jarige Babberichse kreeg 453 kilo suiker van verschillende mensen uit de hele provincie en daarbuiten.

Gelderland Helpt

4 juni 2019 15:45 - 16:00 Anja en René Hut uit Apeldoorn sparen peper- en zoutstellen. En niet zomaar. Hun verzameling is met 4000 stelletjes inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in Nederland. Toch zijn ze nog op zoek naar dat éne hele bijzondere peper- en zoutstelletje van Betty Boop.

Gelderland Helpt

2 juni 2019 15:20 - 15:45 Een gezond mens heeft wel duizenden wensen, maar wanneer je ziek bent dan is dat er vaak nog maar één. Nog een keer naar het strand of naar je favoriete voetbalclub. De vrijwilligers van Stichting Veluwse Wens ambulance uit Elburg zetten zich in om die ene laatste wens van iemand in vervulling te laten gaan.

Gelderland Helpt

30 mei 2019 15:45 - 16:00 De invaliden Sportvereniging Arnhem en omstreken is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de zwemles. De ISVA is er voor iedereen die wil sporten. Kinderen met een beperking hebben 1 op 1 begeleiding nodig en dus kunnen ze wel wat vrijwilligers gebruiken. Door de inzet van een groep gepensioneerde vrijwilligers is de Neeltje Jantje de laatste varende waalschokker. Om te kunnen blijven varen zijn ze op zoek naar jonge aanwas.Vrijwilliger Thijs Blankenstijn: 'Een boot moet varen.'

Gelderland Helpt

28 mei 2019 15:45 - 16:00 In het Nederlands Watermuseum kunnen kinderen vanaf 6 juli tot en met 1 september hun eigen waterspuwer maken. Deze kan op je regenpijp geplaatst worden, zodat je het water vervolgens kan opvangen en kan gebruiken voor het besproeien van je tuin. Voor het begeleiden van de kinderen tijdens het maken van hun eigen spuwer is het museum op zoek naar helpende handen. In Nijmegen wordt Maarten in het zonnetje gezet door zijn eigen medewerkers met een heerlijke Gelderland helpt Bedankt taart.

Gelderland Helpt

26 mei 2019 15:45 - 16:00 De stichting zieken- en ouderenomroep TV Radio Mozaïek verzorgt dagelijks radiouitzendingen en maandelijks tv uitzendingen vanuit het Rijnstate ziekenhuis in Zevenaar. Daarnaast verzorgen de vrijwilligers maandelijks verzoekplatenprogramma's in verschillende verzorgingshuizen in de Liemers. Mozaïek zoekt nieuwe vrijwilligers.

Gelderland Helpt

21 mei 2019 15:45 - 16:00 De Boemeltjes in Tiel is een orkest waarin mensen met en zonder een verstandelijke beperking samen muziek maken. Voor de begeleiding van het 45-leden tellende orkest zoeken ze muzikanten. En Ouderen Gelderland is op zoek naar een juf voor Flipjes Naai- en Handwerkclub, ook in Tiel.

Gelderland Helpt

19 mei 2019 15:45 - 16:00 NOC*NSF deed een oproep bij Gelderland helpt voor vrijwilligers die de willen helpen bij het registreren en fotograferen van sporterfgoed. Dat leverde een leuk clubje nieuwe vrijwilligers op. En Karin van Gelder is op zoek naar meer deelnemers voor de spelletjesmiddag in Culemborg.

Gelderland Helpt

14 mei 2019 15:45 - 16:00 Wil je meer weten over tropische vlinders en planten? Vind je het leuk om die kennis te delen met onze gasten? En vind je het leuk om tropische planten en vlinders te verzorgen? Dan is Tropische vlindertuin ‘’De Kas’’ op zoek naar jou als enthousiaste en gezellige vrijwilliger voor één of meerdere dagen per week.

Gelderland Helpt

12 mei 2019 15:45 - 16:00 Het Ronald McDonald vakantiehuis Boshuus in Arnhem biedt gezinnen met een ziek kind tussen de nul en vijfentwintig jaar oud de mogelijkheid om met het hele gezin vakantie te vieren in een aangepast vakantieappartement. Twee jaar geleden besloten Koos en Elisjawâ Mens voor het eerst met hun gezin naar een Ronald McDonald vakantiehuis te gaan. Voor hun is het Boshuus een tweede thuis.

Gelderland Helpt

7 mei 2019 15:45 - 16:00 Het brandweermuseum in Borculo zoekt gidsen om mensen rond te leiden en mooie verhalen te vertellen over de (naar eigen zeggen) grootste collectie brandweerspullen van Nederland. En het Gregoriaans koor in Klarenbeek kreeg er dankzij een oproep bij Gelderland Helpt op radio nieuwe zangers bij, maar ze hopen op nog meer nieuwe aanwas.

Gelderland Helpt

5 mei 2019 15:45 - 16:00 Riet Bodd, beter bekend als Oma Jam uit Babberich maakt dagelijks jam. Ze is hiermee begonnen toen er bij haar keelkanker werd ontdekt  en zij haar man aan de ziekte kanker verloor. De volledige opbrengst van elk potje zelfgemaakte jam gaat dan ook naar het KWF. Het maken van de jam geeft haar kracht om door te gaan.

Gelderland Helpt

30 april 2019 15:45 - 16:00 In Tiel zijn ze bij Stichting Dierenhulp Dierenambulance op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor op de centrale en voor op de ambulance. 24 uur per dag zeven dagen in de week zetten de mensen van de Dierenambulance zich in voor dieren in nood in de gemeenten Tiel, Buren, West Betuwe en Neder- Betuwe. Wilt u ook vrijwilliger worden?

Gelderland Helpt

28 april 2019 15:45 - 16:00 Hij heeft er al honderden maar kan er geen genoeg van krijgen. Bram Verschuur uit Duiven verzamelt suikerzakjes. En dan met name zakjes met het thema luchtvaart en kerst. Heeft u nog suikerzakjes liggen? U maakt hem daar heel erg blij mee. En in Zevenaar gaan de voetjes van de vloer tijdens Zing en Swing.

Gelderland Helpt

23 april 2019 15:45 - 16:00 Het is iedere keer dezelfde melodie slapen, pijn, slapen pijn'. de zestig jarige Elvis Sopamena uit Velp lijdt aan een aandoening waarbij vooral de dunne zenuwvezels niet goed functioneren ook wel Dunne Vezel Neuropathy genoemd. Door deze aandoening heeft Elvis niet veel kracht in zijn handen. Hij hoopt doormiddel van oproep in Gelderland helpt dat iemand voor hem op maat gebreide wanten kan maken, voor ondersteuning om zo beter zijn handen te kunnen gebruiken.

Gelderland Helpt

11 april 2019 15:45 - 16:00 Stichting RecaP in Arnhem is op zoek naar hout. En na meer dan dertig jaar dreigt modelspoorvereniging Vames uit Apeldoorn op straat te komen te staan als ze niet dringend een nieuwe ruimte vinden.

Gelderland Helpt

9 april 2019 15:45 - 16:00 We zijn in Doetinchem waar Erna haar vriendin Karin in het zonnetje zet en haar bedankt. Een bijzondere vriendschap tussen twee vriendinnen die veel steun aan elkaar hebben.

Gelderland Helpt

4 april 2019 15:45 - 16:00 Wie kan Kees uit Arnhem helpen aan meer informatie over zijn mineralen en fossielen. Hij heeft er wel een paar honderd van klein tot groot. Maar wat is het en wat zijn ze eigenlijk waard?

Gelderland Helpt

2 april 2019 15:45 - 16:00 In jongerencentrum de Gruitpoort in Doetinchem ontmoeten jong en oud elkaar tijdens de maandelijkse slowdate. En is Villa Mondriaan in Winterswijk op zoek naar vrijwilligers.

Gelderland Helpt

28 maart 2019 15:45 - 16:00 Dahphe is op zoek naar een warme mand voor haar twee stalpoezen Kit en Wicky. En hoe fijn is het als twee mensen elkaar via Gelderland helpt kunnen helpen, zo wordt Carmen blij gemaakt met een doosje kralen en wordt de 90-jarige mevrouw de Vries blij van een gezellig bezoekje bij haar thuis.

Gelderland Helpt

26 maart 2019 15:45 - 16:00 Op 17 januari deed Ester een oproep voor rode wol. Die heeft ze nodig omdat ze 1200 poppies aan het haken is. Dit is het symbool voor gevallen soldaten van het Britse leger. In de Tweede Wereldoorlog kwamen bij de slag om Arnhem 1200 piloten van het Engelse leger om het leven. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat dit gebeurde en Ester gaat voor iedere overleden piloot een poppie haken. En de schaapskooi in Ermelo is op zoek naar vrijwilligers. Gastvrouwen en -mannen, schaapverzorgers, terreinverzorgers en mensen die met kinderen willen knutselen. Voor iedereen is er plek.

Gelderland Helpt

21 maart 2019 15:45 - 16:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

19 maart 2019 16:45 - 17:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

14 maart 2019 15:45 - 16:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

13 maart 2019 15:45 - 16:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

7 maart 2019 15:45 - 16:00 Gelderland Helpt staat in het teken van NL Doet. Op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart kunnen we allemaal weer allerlei klusjes in de buurt gaan doen. Zo kan je helpen bij het opknappen van een van de mooiste begraafplaatsen in onze provincie in Nijmegen, of je kan klussen bij de Warkense molen bij Warnsveld, of in Didam bij Elver.

Gelderland Helpt

5 maart 2019 15:45 - 16:00 Vandaag zijn wij in Doetinchem om iemand te verrassen met de Bedanktaart. Is Stichting Bloemrijk uit Wageningen op zoek naar mensen met groene vingers die tijdens NL Doet op vrijdag 15 maart mee willen helpen bij het voorbereiden van de bedden voor de bloembedden en kunnen ze in Vorden tijdens NL Doet op zaterdag 16 maart wel wat handige mensen gebruiken die kunnen helpen met het bouwen van een insectenmuur.

Gelderland Helpt

28 februari 2019 15:45 - 16:00 Jet vertrok in februari naar India met een grote hoeveelheid tandenborstels voor kinderen. Samen met de organisatie Medical Checks for Children deelde zij deze tandenborstels uit aan kinderen in de arme gebieden. In de toekomst wil Jet weer op reis en zamelt daarom opnieuw tandenborstels in.

Gelderland Helpt

27 februari 2019 15:45 - 16:00 Theo hielp in 1963 bij de verhuizing van een kunstschilder in Nijmegen. Zijn atelier stond vol met schilderijen van het vrouwelijk schoon en maakte op hem een diepe indruk. Al die jaren later heeft hij nog steeds 2 schilderijen op zolder staan die zijn vader van de kunstschilder kreeg. Maar wie was de schilder uit Nijmegen?
Aflevering over verzamelingen

Aflevering over verzamelingen

24 februari 2019 16:20 - 16:45 Paperclips, schroefdeksels, zand, stropdassen, pennen, exliberissen of alles wat te maken heeft met het Koninklijk Huis. Heel Gelderland verzamelt van groot tot klein.

Gelderland Helpt

19 februari 2019 15:45 - 16:00 Kindertheater Bombarie luidt de noodklok. Ze zijn dringend op zoek naar nieuwe leden anders valt het doek na 23 jaar voor dit Wijchens kindertheater.
Aflevering over muziek

Aflevering over muziek

17 februari 2019 16:35 - 17:00 Muziek is niet alleen leuk om naar te luisteren of zelf te maken, muziek kan mensen ook echt helpen. Het brengt mensen samen, kan helpen bij het verwerken van een trauma, werken als medicijn of ingezet worden als hulpmiddel voor kinderen die moeite hebben met bijvoorbeeld het leren spreken. Wil je je ook aansluiten bij een muziekgezelschap of wil je je op een andere manier inzetten op het gebied van muziek? Kijk op de website van www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

14 februari 2019 15:45 - 16:00 Jeanne vroeg beren om bij Gelderland Helpt. Ze is bedolven onder de beren en vandaag gaat ze een deel brengen naar Intermezzo in Dieren voor mensen met dementie. Daarnaast blikken we nog even terug onder het andere succesverhaal. Joop is namelijk overladen met reacties toen hij vroeg naar stickerverf. Meer vragen of aanbiedingen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

12 februari 2019 15:45 - 16:00 De cliënten van dagbesteding 3dzorg in Zutphen balen enorm. Tot twee keer toe is er in korte tijd bij hun ingebroken en hebben dieven al hun spullen meegenomen. Het gaat voornamelijk om elektrisch gereedschap. En dus zijn ze op zoek naar een decoupeerzaag, een schuurmachine, een boormachine, zodat de cliënten weer aan het werk kunnen. Lara Holland , 17 jaar, zit op de opleiding De school van het Nederlandse lied. Zij is voor haar opleiding op zoek naar een songwriter die met haar een liedje kan schrijven en componeren.
Aflevering over nieuwkomers

Aflevering over nieuwkomers

10 februari 2019 16:20 - 16:45 Als je door, wat voor reden dan ook, een nieuwe inwoner wordt van Nederland zijn er heel veel dingen anders. De taal, de cultuur maar bijvoorbeeld ook het fietsen wat voor veel mensen hier vanzelfsprekend is. Om deze mensen thuis te laten voelen in ons land zijn er heel veel Gelderlanders die zich inzetten om onze nieuwe buurtgenoten welkom te heten en dingen te leren.

Gelderland Helpt

7 februari 2019 15:45 - 16:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

5 februari 2019 15:45 - 16:00 GLD Helpt zet TV, radio en internet in om Gelderlanders elkaar vrijwillig te laten helpen.

Gelderland Helpt

31 januari 2019 15:45 - 16:00 Frank Antonie is op zoek naar mensen die beeldmateriaal hebben van 'kaaisjouwers'. Hij wil graag een film maken over deze groep mannen die vroeger in de haven aan het werk waren. Daarnaast worden er vrijwilligers gevraagd bij het museum Smedekinck. Het museum geeft inzicht in de ontstaansgeschiedenis en leefwijze van de Zelhemmers door de eeuwen heen. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

29 januari 2019 15:45 - 16:00 Flip van 86 jaar heeft een verzameling van meer dan 150 brievenbussen. Hij zoekt een echte brievenbussenkenner. Daarnaast krijgt het poesiealbum een nieuwe bestemming.Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl
Aflevering over prematuur

Aflevering over prematuur

27 januari 2019 16:20 - 16:45 Deze hele uitzending staat in het teken van prematuur. Wanneer je kindje te vroeg geboren wordt zit je in een achtbaan van emoties. Veel ziekenhuis bezoeken en zorgen om je kleine kindje. Naast de zorg zijn er ook veel andere dingen waar je aan moet denken. Om deze tijd goed door te komen zijn er in heel Gelderland mensen die zich inzetten om ouders en de baby te helpen in deze tijd. Zo haakt Wilma en velen andere vrijwilligers inktvisjes zodat babytjes in de couveuse de slangetjes er niet uittrekken en maakt stichting Early Birds foto's van de kleintjes als herinnering aan deze tijd. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

24 januari 2019 15:45 - 16:00 Beren, beren en nog eens beren.. Jeanne zoekt ze voor een goed doel: 'Ik zoek gebruikte maar nog wel mooie knuffelberen. Na een rondje wasmachine naai ik er iets leuks voor, bijvoorbeeld een jasje, broek of pet. Dan zoek ik er een bestemming voor. Een plek waar ze heel welkom zijn natuurlijk. De vorige groep brachten we naar een (tijdelijke) opvang voor tienermoeders. Knuffelberen zijn dus bij mij aan het goede adres als ze wees geworden zijn! Heeft u beren? Ga naar www.gelderlandhelpt.nl om ze bij Jeanne te krijgen. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

22 januari 2019 15:45 - 16:00 We zijn op zoek naar de eigenaar van een oud poeziealbum waar het eerste gedichtje uit 1934 komt. Anke uit Tiel gaat iedere dinsdag koffie drinken en samen bewegen met een gezellige dames groep. Kunt u helpen of wilt u meedoen? www.gelderlandhelpt.nl
Aflevering over daklozen

Aflevering over daklozen

20 januari 2019 16:20 - 16:45 In Gelderland zijn er honderden dak- en thuislozen. In heel Gelderland zijn er verschillende initiatieven om deze mensen te helpen aan een warme maaltijd, een plek om te slapen en een luisterend oor. Ook u kunt in uw eigen regio helpen. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

17 januari 2019 15:45 - 16:00 Ester haakt poppy's, dat zijn klaprozen als herdenkingssymbool voor de gevallen militairen. Guitart is een oefenplek voor bandjes. Voor de studio zijn zij nog op zoek naar apparatuur bv een mengpaneel en boxen waar we een demo mee op kunnen nemen. Kijk op www.gelderlandhelpt.nl voor meer informatie en hier ziet u hoe u kunt helpen. Kunt u helpen? www.gelderlandhelpt.nl

Gelderland Helpt

15 januari 2019 15:45 - 16:00 Het openluchtmuseum is op zoek voor een tentoonstelling naar tulpenbolleneters en zoekt Andy de zingende postbode beeldmateriaal van hem van de afgelopen jaren om te verwerken in een documentaire.
Aflevering over wilde dieren

Aflevering over wilde dieren

13 januari 2019 16:20 - 16:45 In deze speciale uitzending over wilde dieren in de natuur volgen we verschillende mensen die zich vrijwillig inzetten om de dieren die met uitsterven worden bedreigd te beschermen zoals de steenuil. Zo geven Eric en Jan mensen tips om hun erf 'uilvriendelijker' te maken om zo het leefgebied van de steen maar ook de kerkuil te verbeteren. Gaan we op zoek naar voetafdrukken van de Otter. Er zijn nu 275 otters in Nederland waaronder ook in de Gelderse Poort en gaat Sonja met bioloog Dirk Hilbers het veld in om met eigen ogen te zien waarom het zo belangrijk is dat er verschillende initiatieven zijn rondom natuurbehoud.
Aflevering over Radboud umc

Aflevering over Radboud umc

6 januari 2019 16:20 - 16:45 In het Radboudumc in Nijmegen werken ruim 300 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te maken. Vrijwilligers ontvangen patiënten en/of bezoekers en begeleiden ze waar nodig. In deze aflevering van Gelderland helpt laten wij zien wat voor vrijwilligerswerk er allemaal in het ziekenhuis gedaan wordt. Zo loopt Sonja onder andere mee met Mimi gastvrouw op polikliniek neurologie en zien we Marian die vrijwilliger is op de golfkar.