Gelderland Helpt
Terugkijken

Gelderland Helpt

28 oktober 2018 17:20 - 17:45

Een grafheuvel lijkt op het eerste gezicht een saaie bult met zand, maar voor Gemeentearcheoloog Masja Parlevliet is het veel meer dan dat. Onder deze grafheuvels zijn heel veel fascinerende verhalen te vinden. Samen met Sonja bezoekt zij één van de grafheuvels in Apeldoorn en laat zij de grootste ijzerenslakkenhoop van Nederland zien. Om deze 'archeologische sporen' zichtbaar te houden, zoekt de archeologiewacht vrijwilligers, die willen helpen bij het onderhoud van deze grafheuvels. Is Sabrina voor haar stichting Empowering Girls op zoek naar naaiganituren voor een naaiopleiding voor jonge meiden in Gambia. Kunnen ze bij Club van Draadje wel wat technische mensen gebruiken en is de voorleesbridgade van de Achterhoek op zoek naar vrijwilligers die ouderen willen voorlezen.

Gelderland Helpt

15 december 2021 17:30 - 17:45 Dit is de laatste uitzending van 2021. We blikken terug op de mooie verhalen die we ook dit jaar weer hebben mogen maken. Zo spreken we o.a. de moeder van Rayen die een oproep deed voor het inzamelen van kroonkurken om zo een rolstoelbus te kunnen financieren. Spreken we Regina van Rescue Baby Gambia over de inzamelactie voor metalen bedden en geplastificeerde matrassen.

Gelderland Helpt

8 december 2021 17:30 - 17:45 Make-a-Wish Nederland zoekt mensen met talent en passie om het onmogelijke mogelijk te maken. Make-A-Wish Nederland wil positiviteit, kracht en vertrouwen brengen door het vervullen van de allerliefste wens van deze kinderen. De positieve energie die het de kinderen en hun omgeving geeft als ze toeleven naar de wensvervulling, is precies wat nodig is om met de ziekte om te kunnen gaan. Positieve ervaringen kunnen de negatieve namelijk overstijgen. Drie positieve emoties blijken net zo sterk te zijn als één negatieve. Ook in regio Gelderland hebben we actieve vrijwilligers die, vanuit hun vrijwilligersfunctie, bijdragen aan het vervullen van de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen. Wij zijn opzoek naar mensen met talent en passie. Met persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep en de drive om het onmogelijke mogelijk te maken.

Gelderland Helpt

1 december 2021 17:30 - 17:45 In december is het 40 jaar geleden dat er een voedselkonvooi van 130 vrachtwagens naar Polen vertrok. Rudi ter Heide uit Apeldoorn is op zoek naar mensen die mee zijn geweest of daarbij betrokken zijn geweest. Casper Soeter uit Ulft verzamelt alles wat met motorcross te maken heeft en is op zoek naar spullen. Ans Louter uit Arnhem deed in juni een oproep voor kralen om sieraden mee te maken voor mensen met een Gelrepas. De sieraden zijn klaar en Ans gaat ze langs brengen!

Gelderland Helpt

24 november 2021 17:30 - 17:45 De houtsnijclub in Putten is op zoek naar een vrijwilliger die het niveau ophoog kan tillen. Iemand met veel verstand van houtsnijden. Theater Tegendraads is een nieuw project gestart voor mensen met een beperking. Ze zoeken een vrijwilliger die kan helpen bij het opkappen van boten. Samen met mensen van de dagbesteding willen ze boten opknappen om daarmee straks het water op te gaan. Hermann Gerritsen is op zoek naar een spoel voor zijn kristalontvanger, wie kan hem daaraan helpen?