Gebruikte Stenen - Gebruikte Stenen
Terugkijken

Gebruikte Stenen - Gebruikte Stenen

Gebruikte Stenen 11 juni 2018 17:20 - 17:50

Presentator Alberto Radstake bezoekt een voormalige steenfabriek in Wageningen, een van de eerste oude fabrieken met een nieuwe bestemming als woning en atelierruimte. Hij gaat ook naar Nijmegen voor verhalen over de schoenindustrie die daar ooit heel groot was. De gevel van een oude schoenfabriek wordt in oude luister hersteld.

Gebruikte Stenen

Gebruikte Stenen

23 juli 2018 17:20 - 17:50 In deze laatste aflevering gaat het over toekomstbestending verleden. Alberto bezoekt een landgoed in Klarenbeek waar al enkele eeuwen lang de ondernemersfamilie Krepel woont. Hun moderne deurenfabriek staat gebroederlijk naast industrieel erfgoed dat voor nieuwe toepassingen wordt gebruikt. En in Zevenaar is het gemeentehuis gevestigd in een voormalige sigarettenfabriek. Alberto wil graag weten wat de voor- en nadelen zijn van werken in zo'n industrieel monument.
Gebruikte Stenen

Gebruikte Stenen

9 juli 2018 17:20 - 17:50 Gebruikte Stenen gaat deze keer over agrarisch erfgoed. Zo bezoekt Alberto de voormalige Coberco melkfabriek in Arnhem. Dit pand krijgt een herbestemming en op het terrein er omheen komt een nieuwe woonwijk. Daarna is Alberto in Lent bij de Warmoes, een historische tuinderij waar hoogstamfruit nog groeit. Er worden ook groenten gekweekt op een wijze zoals het in deze bedrijfstak in de vorige eeuw lange tijd gebruikelijk was.
Gebruikte Stenen

Gebruikte Stenen

2 juli 2018 17:20 - 17:50 In deze aflevering draait het om nutsvoorzieningen zoals drinkwater en stroom. Alberto bezoekt onder meer pompstation de Pinkenberg in Rozendaal-Velp, dat al uit eind 19de eeuw stamt. Daarna reist hij langs een aantal transformatorhuisjes uit eerste helft 20ste eeuw om meer over de vormgeving daarvan te horen.
Gebruikte Stenen

Gebruikte Stenen

25 juni 2018 17:20 - 17:50 In deze derde aflevering staan voormalige fabrieken van gebruiksproducenten centraal. In Apeldoorn krijgen allerlei gebouwen op het voormalige Zwitsal-terrein een herbestemming. Alberto spreekt ook een voormalig medewerkster die in de fabriek heeft gewerkt. Daarna gaat hij naar het voormalige ENKA-fabrieksterrein in Ede, waar zowel woningen als nieuwe ondernemingen verrijzen. Ook wordt het voormalige kantinegebouw gerenoveerd om als school een tweede leven te krijgen.