Forza Giro
Terugkijken

Forza Giro

22 april 2016 18:20 - 19:00

Oud-sprinter Kenny van Hummel leert ons waaierrijden. Oud-prof Bobbie Traksel laat Leontien zijn trainingsrondje rondom Tiel zien. Bas Steman vertelt over de Italiaanse Giro-helden Bartali en Coppi. Professor Steenbergen legt uit hoe moeilijk fietsen eigenlijk is. En hoe vergaat het Anne, Ineke, Gerrie, Henk en Robert in de masterclass van Leontien?

Forza Giro

29 april 2016 18:20 - 19:00 De finale van de masterclass met Leontien. Natuurlijk wordt er op het terras geëvalueerd. Henk Lubberding vertelt over zijn jaren in het wielerpeloton. Het ijscentrum maakt een speciaal Giro-ijsje. En Bas vertelt over Alfonsina Strada, de enige vrouw die ooit de Giro reed tussen de mannen.

Forza Giro

15 april 2016 18:20 - 19:00 Anne, Gerrie, Ineke, Robert en Henk volgen de masterclass van Leontien van Moorsel. Vandaag leren we ze beter kennen. Tom Dumoulin probeert bij de tijdrit in Apeldoorn de roze leiderstrui te pakken, vertelt hij aan Leontien. Onze Gelderse Italiaan Ralf speelt bocce van een groep Italianen waarvan sommigen al 50 jaar in Nederland wonen. Bas Steman vertelt waar Erik Breukink de Giro verloor. Maarten Tjallingii ging nog een jaartje door als profwielrenner omdat de Giro bijna door zijn achtertuin in Arnhem rijdt. En we gaan fietsen op de tandem. In Vorden.

Forza Giro

8 april 2016 18:20 - 19:00 Viervoudig Olympisch kampioen wielrennen Leontien van Moorsel geeft les één van haar masterclass “Leren fietsen met Leontien” aan vijf luisteraars/kijkers van Omroep Gelderland. Hoe mooi Gelderland als fietsprovincie is zien we in de buurt van Harderwijk op de E-bike. De Italiaanse kok Giulio Canu van Trattoria Da Giuglio in Arnhem maakt een échte carbonara. Ex-prof Aart Vierhouten uit Ermelo reed vijf keer de Giro. Bas Steman geeft ons een lesje “Giro for dummies”. Want waar komt die roze leiderstrui Maglia Rosa, eigenlijk vandaan? Ex-prof Kenny van Hummel over zijn adviezen bij het samenstellen van het tijdritparkoers in Apeldoorn.